FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Superstar Billy Graham
Quiz about Superstar Billy Graham

"Superstar" Billy Graham Trivia Quiz


This quiz is about the charismatic professional wrestler "Superstar" Billy Graham.

A multiple-choice quiz by workisboring. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Pro Wrestling
  8. »
  9. Wrestling Personalities E-K

Author
workisboring
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
370,549
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
279
- -
Question 1 of 10
1. Before becoming a professional wrestler, "Superstar" Billy Graham found success in several sports. In which sport did Graham NOT successfully compete? Hint


Question 2 of 10
2. Who trained "Superstar" Billy Graham to be a professional wrestler? Hint


Question 3 of 10
3. "Superstar" Billy Graham wrestled in the American Wrestling Association between 1972 and 1975. During this time, Graham became a star due to his flamboyant and colorful ring attire, his long bleached-blond hair, his braggadocio promos, his awesome physique and his ability to bleed during matches. His charisma in the ring made him a huge draw in the arenas and on television. What nickname did Graham give himself during this period? Hint


Question 4 of 10
4. On April 30, 1977, "Superstar" Billy Graham defeated Bruno Sammartino for the World Wrestling Entertainment World Heavyweight Championship in Baltimore, Maryland. What illegal tactic did Graham use to win the match? Hint


Question 5 of 10
5. "Superstar" Billy Graham feuded with a wrestler who claimed to be "the son of a plumber". This feud culminated in a bloody "Texas Bullrope" match. Who was the wrestler feuding with "Superstar" Billy Graham? Hint


Question 6 of 10
6. In 1982, "Superstar" Billy Graham unsuccessfully challenged Bob Backlund for the World Wrestling Entertainment World Heavyweight Championship in a series of matches. What action did "Superstar" Billy Graham take out of frustration for his constant losing? Hint


Question 7 of 10
7. In April of 1984, "Superstar" Billy Graham competed in National Wrestling Alliance Championship Wrestling from Florida. What act led to Graham feuding with Kevin Sullivan? Hint


Question 8 of 10
8. On the November 14, 1987 episode of World Wrestling Entertainment's "Superstars of Wrestling", Billy Graham was attacked by Butch Reed, One Man Gang and Slick. Who came to Graham's aid? Hint


Question 9 of 10
9. Was "Superstar" Billy Graham inducted into the World Wrestling Entertainment Hall of Fame?


Question 10 of 10
10. What was the name of "Superstar" Billy Graham's autobiography? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 18 2024 : Johnmcmanners: 10/10
Apr 14 2024 : rainbowriver: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Before becoming a professional wrestler, "Superstar" Billy Graham found success in several sports. In which sport did Graham NOT successfully compete?

Answer: Baseball

Billy Graham was naturally athletic in his younger years. He competed in many sports as a youngster. Baseball was not one of these sports. In 1959, Billy Graham participated in the 1959 Golden Gloves boxing tournament. He played professional football for the Canadian Football League's Montreal Alouettes suiting up for five games in 1968.

In 1961, Billy Graham was the winner of the West Coast division of the "Mister Teenage America" bodybuilding contest. He trained with such bodybuilders as Dave Draper, Franco Columbu and Arnold Schwarzenegger.
2. Who trained "Superstar" Billy Graham to be a professional wrestler?

Answer: Stu Hart

"Superstar" Billy Graham tried out for the Canadian Football League's Calgary Stampeders in 1970. Billy Graham was encouraged to train in a career in professional wrestling with a wrestling promoter in Calgary, Alberta, Canada named Stu Hart.
3. "Superstar" Billy Graham wrestled in the American Wrestling Association between 1972 and 1975. During this time, Graham became a star due to his flamboyant and colorful ring attire, his long bleached-blond hair, his braggadocio promos, his awesome physique and his ability to bleed during matches. His charisma in the ring made him a huge draw in the arenas and on television. What nickname did Graham give himself during this period?

Answer: Mister Technicolor

While in the in the American Wrestling Association, "Superstar" Billy Graham referred to himself as "Mister Technicolor". He often said in his promos the catchphrase "I'm the man of the hour, the man with the power, too sweet to be sour!"
4. On April 30, 1977, "Superstar" Billy Graham defeated Bruno Sammartino for the World Wrestling Entertainment World Heavyweight Championship in Baltimore, Maryland. What illegal tactic did Graham use to win the match?

Answer: Graham put his feet on the ropes while pinning Sammartino

"Superstar" Billy Graham defeated Bruno Sammartino for the World Wrestling Entertainment World Heavyweight Championship after Graham's feet were on the ropes during the pin. Graham lost to the World Wrestling Entertainment World Heavyweight Championship to Bob Backlund on February 20, 1978 in New York City, New York. Ironically, Graham's foot was on the rope as he was being pinned by Backlund.
5. "Superstar" Billy Graham feuded with a wrestler who claimed to be "the son of a plumber". This feud culminated in a bloody "Texas Bullrope" match. Who was the wrestler feuding with "Superstar" Billy Graham?

Answer: Dusty Rhodes

Dusty Rhodes had a bloody feud with "Superstar" Billy Graham in 1977 and 1978. The feud between the two culminated in 1978 with a "Texas Bullrope" match at Madison Square Garden in New York City, New York.
6. In 1982, "Superstar" Billy Graham unsuccessfully challenged Bob Backlund for the World Wrestling Entertainment World Heavyweight Championship in a series of matches. What action did "Superstar" Billy Graham take out of frustration for his constant losing?

Answer: "Superstar" Billy Graham destroyed the World Wrestling Entertainment World Heavyweight Championship belt

During a televised match between Bob Backlund and Swede Hansen, "Superstar" Billy Graham came to ringside. "Superstar" Billy Graham stole the World Wrestling Entertainment World Heavyweight Championship belt from ringside and told television announcer Vince McMahon "if I can't it, nobody can have it!" Next, "Superstar" Billy Graham destroyed the the World Wrestling Entertainment World Heavyweight Championship belt by smashing it on the ground and ripping the gold plates off.

After the match, Bob Backlund assembled the destroyed belt while nearly crying and yelling "Why!" over and over.
7. In April of 1984, "Superstar" Billy Graham competed in National Wrestling Alliance Championship Wrestling from Florida. What act led to Graham feuding with Kevin Sullivan?

Answer: Graham stopped Sullivan from attacking his valet

"Superstar" Billy Graham joined Kevin Sullivan's Army of Darkness faction in April of 1984. Graham grew tired of Sullivan's abuse of his valet Fallen Angel. Thus Graham stopped Sullivan from beating her at ringside. Sullivan threw Graham out of the Army of Darkness faction and the two wrestlers feuded.
8. On the November 14, 1987 episode of World Wrestling Entertainment's "Superstars of Wrestling", Billy Graham was attacked by Butch Reed, One Man Gang and Slick. Who came to Graham's aid?

Answer: Don Muraco

Don Muraco saved Billy Graham from a beating from Butch Reed, One Man Gang and Slick on the November 14, 1987 episode of World Wrestling Entertainment's "Superstars of Wrestling". Billy Graham retired and became Don Muraco's manager. Muraco replaced Graham at the 1987 World Wrestling Entertainment's "Survivor Series" event.
9. Was "Superstar" Billy Graham inducted into the World Wrestling Entertainment Hall of Fame?

Answer: yes

On March 14, 2004, "Superstar" Billy Graham was inducted into the World Wrestling Entertainment Hall of Fame. Graham was inducted by Triple H.
10. What was the name of "Superstar" Billy Graham's autobiography?

Answer: Tangled Ropes

The autobiographical book named "Tangled Ropes" was released by World Wrestling Entertainment on January 10, 2006. This book discussed "Superstar" Billy Graham's career, drug use and health problems.
Source: Author workisboring

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series WWE at Madison Square Garden:

This quiz list is about the WWE Superstars who worked at Madison Square Garden

  1. WWE Moments at Madison Square Garden Average
  2. "Mr. Wonderful" Paul Orndorff Average
  3. "Mean" Gene Okerlund Average
  4. The Tag Team Legends Known as Demolition Average
  5. WWE "Summerslam" 1998: "Highway to Hell" Average
  6. "Captain" Lou Albano Average
  7. Jimmy "Superfly" Snuka Average
  8. Welcome to "Piper's Pit" Average
  9. "Superstar" Billy Graham Average
  10. Jesse "the Body" Ventura Average
  11. The Powerful Ken Patera Average
  12. He's Magnificent, He's the Rock, He's Don Muraco Average

6/12/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us