FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Tag Team Legends Known as Demolition
Quiz about The Tag Team Legends Known as Demolition

The Tag Team Legends Known as Demolition Quiz


Demolition was a successful tag team in the WWE between 1987 and 1991. The original tag team members were named Ax and Smash. The team hailed from Parts Unknown. This quiz is about this scary yet dominant tag team.

A multiple-choice quiz by workisboring. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Pro Wrestling
  8. »
  9. Wrestling Teams

Author
workisboring
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
394,609
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
261
Last 3 plays: Guest 172 (6/10), Guest 136 (9/10), Guest 94 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who was the original manager for the tag team Demolition? Hint


Question 2 of 10
2. At the WWE's 1988 "Wrestlemania IV" event, Demolition won their first WWE World Tag Team championship. Which team did Demolition defeat to win the title? Hint


Question 3 of 10
3. At the WWE's 1988 "Survivor Series" event, Demolition's manager double-crossed the tag team during their match. With which new tag team did this manager join during this match? Hint


Question 4 of 10
4. What unique occurrence happened to the members of Demolition in the 1989 "Royal Rumble" match? Hint


Question 5 of 10
5. With which faction did Demolition feud over the WWE World Tag Team championship in 1989? Hint


Question 6 of 10
6. In 1990, a third team member joined Demolition. What was the name of this new wrestler? Hint


Question 7 of 10
7. At the WWE's 1990 "Summerslam" event, Demolition defended their the WWE World Tag Team championship against the Hart Foundation. What type of match did the tag teams wrestle? Hint


Question 8 of 10
8. Immediately after the WWE's 1990 "Summerslam" event, Demolition began a feud with which tag team? Hint


Question 9 of 10
9. Who did Demolition face at the WWE's 1991 "Wrestlemania VII" event? Hint


Question 10 of 10
10. Did Demolition ever appear in a WWE themed arcade video games?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 12 2024 : Guest 172: 6/10
Jul 11 2024 : Guest 136: 9/10
Jul 03 2024 : Guest 94: 9/10
Jun 10 2024 : Guest 72: 9/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the original manager for the tag team Demolition?

Answer: Luscious Johnny V

Randy Colley and Bill Eadie made their television debut as the tag team Demolition on January 17, 1987. Colley played Smash while Eadie played Ax. The team wore black leather outfits and face paint. Luscious Johnny V served as their manager. Barry Darsow replaced Randy Colley as the Smash character on February 14, 1987. Later in 1987, Mister Fuji purchased the contracts of Demolition from Luscious Johnny V.
2. At the WWE's 1988 "Wrestlemania IV" event, Demolition won their first WWE World Tag Team championship. Which team did Demolition defeat to win the title?

Answer: Strike Force

At the WWE's 1988 "Wrestlemania IV" event, Demolition defeated Strike Force when Smash pinned Rick Martel. Ax had knocked out Martel with Mister Fuji's cane when the referee wasn't looking. Demolition began their 478 day reign as WWE World Tag Team champions with this victory.
3. At the WWE's 1988 "Survivor Series" event, Demolition's manager double-crossed the tag team during their match. With which new tag team did this manager join during this match?

Answer: The Powers of Pain

Demolition's manager, Mister Fuji, interfered in Demolition's match at the WWE's 1988 "Survivor Series" event. Demolition was counted out of the match because of Mister Fuji's actions. Demolition attacked Mister Fuji and then abandoned him. The Powers of Pain assisted Mister Fuji to his feet and accepted him as their manager.
4. What unique occurrence happened to the members of Demolition in the 1989 "Royal Rumble" match?

Answer: The members were the first two entrants in the match

In the 1989 "Royal Rumble" match, Demolition's Ax was the first entrant in the match. Demolition's Smash was the second entrant in the match. The tag team battled André the Giant and stayed together in the match for nearly five minutes.
5. With which faction did Demolition feud over the WWE World Tag Team championship in 1989?

Answer: The Heenan Family

Members of the Heenan Family traded the WWE World Tag Team championship with Demolition in 1989. The Brain Busters ended Demolition's 478 day reign as champions on an July episode of WWE's "Saturday Night's Main Event". Demolition reclaimed the titles from the Brain Busters in October.

In late 1989 and early 1990, Demolition then exchanged with another tag team from the Heenan Family known as The Colossal Connection.
6. In 1990, a third team member joined Demolition. What was the name of this new wrestler?

Answer: Crush

Brian Adams joined the Demolition team as a wrestler named Crush. Crush was added to the team because Bill "Ax" Eadie was battling an allergy to sellfish. Crush made his debut with the team in June of 1990.
7. At the WWE's 1990 "Summerslam" event, Demolition defended their the WWE World Tag Team championship against the Hart Foundation. What type of match did the tag teams wrestle?

Answer: A "Two Out of Three Falls" match

Demolition defended their the WWE World Tag Team championship against the Hart Foundation in a "Two Out of Three Falls" match. Smash and Crush were the two Demolition members in the match. After splitting the first two falls, Bret Hart pinned Crush in the final fall. The Hart Foundation won the WWE World Tag Team championship.
8. Immediately after the WWE's 1990 "Summerslam" event, Demolition began a feud with which tag team?

Answer: The Legion of Doom

The Legion of Doom interfered in Demolition's match at the WWE's 1990 "Summerslam" event. This much anticipated feud was initiated by the Legion of Doom's actions. Fans were captivated by this intense feud due to the similarities in looks and skills between the two teams. The feud culminated in a match at the WWE's 1990 "Survivor Series" event.
9. Who did Demolition face at the WWE's 1991 "Wrestlemania VII" event?

Answer: Genichiro Tenryu and Kōji Kitao

Genichiro Tenryu and Kōji Kitao defeated Demolition at the WWE's 1991 "Wrestlemania VII" event. Tenryu pinned Crush for the victory. This was one of Demolition's final televised matches with the WWE.
10. Did Demolition ever appear in a WWE themed arcade video games?

Answer: Yes

Demolition members Smash and Crush were featured in the WWE themed arcade video games titled "WWF WrestleFest" This game was released into arcades in 1991 by Technōs. Smash and Crush can be played in "Saturday Night's Main Event" mode or "Royal Rumble" mode.
Source: Author workisboring

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series WWE at Madison Square Garden:

This quiz list is about the WWE Superstars who worked at Madison Square Garden

  1. WWE Moments at Madison Square Garden Average
  2. "Mr. Wonderful" Paul Orndorff Average
  3. "Mean" Gene Okerlund Average
  4. The Tag Team Legends Known as Demolition Average
  5. WWE "Summerslam" 1998: "Highway to Hell" Average
  6. "Captain" Lou Albano Average
  7. Jimmy "Superfly" Snuka Average
  8. Welcome to "Piper's Pit" Average
  9. "Superstar" Billy Graham Average
  10. Jesse "the Body" Ventura Average
  11. The Powerful Ken Patera Average
  12. He's Magnificent, He's the Rock, He's Don Muraco Average

Also part of quiz list
7/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us