Quiz about ASL Alphabet
Quiz about ASL Alphabet

ASL Alphabet Trivia Quiz


In order to fingerspell, first you must know the letters in American Sign Language. Here are ten of them.

A photo quiz by Ilona_Ritter. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages
  8. »
  9. Sign Languages

Author
Ilona_Ritter
Time
3 mins
Type
Photo Quiz
Quiz #
362,624
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
662
Last 3 plays: Guest 62 (10/10), Guest 86 (9/10), Guest 199 (10/10).
photo quiz
1. This first ASL letter is a vowel. Do you know which one it is? Hint

E
A
I
O

photo quiz
2. This is an excellent ASL letter for making a lot of words. What letter is it? Hint

I
U
O
E

photo quiz
3. If you know what this ASL letter is please tell me? Hint

D
M
G
F

photo quiz
4. I bet you can tell me this ASL letter. It's another vowel. What is it? Hint

I
U
T
P

photo quiz
5. This ASL letter may be a little tougher. Extra credit if you can guess it. What is it? Hint

X
W
Y
P

photo quiz
6. I love this ASL letter. What is it? Hint

C
L
E
G

photo quiz
7. Oh, I bet you know which vowel this is in ASL. Tell me, what is it? Hint

C
O
U
E

photo quiz
8. Now tell me what ASL letter is this? Hint

M
E
T
N

photo quiz
9. Think....what is this next ASL letter? Hint

R
M
T
N

photo quiz
10. Right on! We are at the last letter in this ASL quiz. Do you know what it is? Hint

X
R
Z
Q


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




View Image Attributions for This Quiz

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This first ASL letter is a vowel. Do you know which one it is?

Answer: A

A and S are very similar in the ASL alphabet. The difference is the thumb in the S position goes across the other fingers.
2. This is an excellent ASL letter for making a lot of words. What letter is it?

Answer: E

E and C also look very similar. The E is more scrunched up than the C.
3. If you know what this ASL letter is please tell me?

Answer: F

The letter F is needed to make "family", which is two "F" hands together, thumbs touching, moving around to make a circle with the pinkies touching.
4. I bet you can tell me this ASL letter. It's another vowel. What is it?

Answer: I

The vowels are A,E,I,O,U and sometimes Y. I is easy to make: just make a fist and stick up your pinky.
5. This ASL letter may be a little tougher. Extra credit if you can guess it. What is it?

Answer: X

X looks like a hook. It is the letter used to make the word need. Just move the X down.
6. I love this ASL letter. What is it?

Answer: L

L is used to make the word large. Take two "L" hands thumbs touching and pointed up and pull them apart.
7. Oh, I bet you know which vowel this is in ASL. Tell me, what is it?

Answer: O

O looks just like the letter O.
8. Now tell me what ASL letter is this?

Answer: N

N is used to make the word funny. Place the "N" hand on your nose and move the two fingers down twice.
9. Think....what is this next ASL letter?

Answer: T

If you wiggle the "T" hand you can make the sign for bathroom.
10. Right on! We are at the last letter in this ASL quiz. Do you know what it is?

Answer: R

If you slide the "R" hand down your lips you can make the sign for red.
Source: Author Ilona_Ritter

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 62: 10/10
Jan 29 2023 : Guest 86: 9/10
Jan 20 2023 : Guest 199: 10/10
Jan 19 2023 : Guest 77: 10/10
Jan 14 2023 : Guest 128: 10/10
Jan 12 2023 : Guest 76: 10/10
Jan 11 2023 : astir: 3/10
Jan 09 2023 : Guest 71: 7/10
Jan 09 2023 : Guest 71: 10/10

Score Distribution

quiz
2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us