Quiz about AWANA  for beginners
Quiz about AWANA  for beginners

AWANA for beginners Trivia Quiz


AWANA is a club similiar to Cubs, Scouts or Girl Scouts but has the purpose to bring the gospel of Jesus Christ through scripture memorization to childern all over the world!

A multiple-choice quiz by Jimmy B.. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Organizations

Author
Jimmy B.
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
118,412
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
379
Last 3 plays: Guest 172 (7/10), Guest 69 (6/10), Guest 47 (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What does AWANA mean? Hint

All's Well And Neatly Acheieved
Approved Workers Are Not Ashamed
Accepted Workman Are Not Ashamed
Approved Workmen Are Not Ashamed

2. What is the club for 3 and 4 year olds called? Hint

Cubbies
Zebras
Lambs
Elephants

3. Kindergarten through Second graders belong to another club. What is it called? Hint

Torchies
Jumpers
Climbers
Sparks

4. What is the club called for Third through Sixth graders? Hint

Core Club
Maidens and Chiefs
Pals and Chums
Truth and Training Clubs

5. The Truth and Training is the only club separated into boys and girls.

True
False

6. After Sixth grade, is there another club?

Yes
No

7. What is the name of the one day event of games for K-2 club? Hint

Sparkie Games
Spark-a-rama
Sparkie Fun
Sparkleabretion

8. What is Sparkie? Hint

an ember
a firefly
a lantern
a little boy

9. What name was Awana Olympics changed to? Hint

T & T Olympics
Awana-a-rama
Awana Games
T & T Games

10. Awana's is a world wide organization.

True
False


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What does AWANA mean?

Answer: Approved Workmen Are Not Ashamed

Taken from 2 Timothy 2:15
2. What is the club for 3 and 4 year olds called?

Answer: Cubbies

Cubbies of course! After the mascot Cubbie Bear. His friends are Ern E. Elephant and Luv E. Lamb.
3. Kindergarten through Second graders belong to another club. What is it called?

Answer: Sparks

Because they are "Sparks" for Jesus, "Sparks" to light the world.
4. What is the club called for Third through Sixth graders?

Answer: Truth and Training Clubs

This club never had a name until it was changed in 2002 to update it and make it more relevant to kids today.
5. The Truth and Training is the only club separated into boys and girls.

Answer: True

This is highly recommended, but churches can put them together because of the number of children or leaders or for other reasons.
6. After Sixth grade, is there another club?

Answer: Yes

There is Junior Varsity and Varsity. AWANA stays with kids until they graduate from High School.
7. What is the name of the one day event of games for K-2 club?

Answer: Spark-a-rama

It's a day for different area Sparks Clubs to get together and compete and just have fun!
8. What is Sparkie?

Answer: a firefly

He is a firefly. I always thought he was an ant until I became involved with Sparks.
9. What name was Awana Olympics changed to?

Answer: Awana Games

It was changed in 2002. I'm not sure why.
10. Awana's is a world wide organization.

Answer: True

There are clubs in 110 countries! Check out Awana at Awana.org.
Source: Author Jimmy B.

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 29 2023 : Guest 172: 7/10
Dec 26 2022 : Guest 69: 6/10
Dec 02 2022 : Guest 47: 7/10
Dec 01 2022 : Guest 83: 4/10

Score Distribution

quiz
1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us