Quiz about Animals in German
Quiz about Animals in German

Animals in German Trivia Quiz


I give you the English description of an animal in a few words, and you try to choose the correct (German) answer to each question. Have fun!

A multiple-choice quiz by froggyx. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages
  8. »
  9. German

Author
froggyx
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
357,059
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
781
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 199 (9/10), Guest 91 (10/10), Taltarzac (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. It is very tall and brown with spots, has beautiful eyes, a long neck and is found in Africa in the wild. The German word for this animal is what? Hint

Das Schwein
Der Hase
Die Ratte
Die Giraffe

2. This animal is huge and grey, has a trunk and has the largest ears of all living creatures. What is the precise German name for this animal? Hint

Das Pferd
Der Afrikanische Elefant
Die Giraffe
Der Asiatische Elefant

3. This animal is a domesticated pet and is proverbially 'man's best friend'. It can bark and should be taken for walks at least once or twice daily. The German word for this animal is what? Hint

Die Katze
Der Hund
Das Meerschweinchen
Der Hamster

4. This animal is black and white and is a very intelligent bird, which is related to the crow. What is the German word for this creature? Hint

Der Adler
Die Elster
Die Heuschrecke
Das Zebra

5. This creature is a light brown big cat, the male has a mane, is proverbially 'the king', and lives in Africa in the wild. The German word for this animal is what? Hint

Der Tiger
Der Löwe
Das Nilpferd
Die Libelle

6. This creature is a big nocturnal bird of prey with a heart-shaped face, very good sight and hearing and is found almost everywhere on Earth, except for polar and desert regions. What word is used for this creature in German? Hint

Die Amsel
Der Flamingo
Der Pinguin
Die Schleiereule

7. I would like to know, which of the following is a small rodent with a long bushy tail, lives in trees (oaks) and loves eating acorns? The German word for this animal is what? Hint

Das Schaf
Der Käfer
Das Eichhörnchen
Die Ziege

8. This animal is related to the horse and is a (proverbially) stubborn and very strong pack-animal. So the German word for this animal is what? Hint

Der Esel
Die Raupe
Das Reh
Der Schmetterling

9. Here I am describing a small red insect with black spots on its' wings, which is a natural pest control in the garden. The German word for this creature is what? Hint

Der Regenwurm
Der Marienkäfer
Die Fliege
Die Maus

10. This animal is a gigantic mammal, even the biggest animal on this Earth, and lives in the ocean. What is the German word for this animal? Hint

Der Hai
Der Blauwal
Die Schlange
Das Krokodil


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. It is very tall and brown with spots, has beautiful eyes, a long neck and is found in Africa in the wild. The German word for this animal is what?

Answer: Die Giraffe

This could only be the giraffe out of my options. My other options were pig, rat and rabbit.

The German translation of the description would be: 'Sie ist sehr groß und braun mit Punkten, hat schöne Augen, einen sehr langen Hals und lebt wild in Afrika.'

In the German language, the feminine article 'die' is placed before giraffe, thus I described her as female.
2. This animal is huge and grey, has a trunk and has the largest ears of all living creatures. What is the precise German name for this animal?

Answer: Der Afrikanische Elefant

It is the African elephant. My other options were giraffe, horse and Asian elephant.

The German translation of the description would be: 'Er ist riesig und grau, hat einen Rüssel und die größten Ohren aller Lebewesen.'

In the German language, the masculine article 'der' is placed before elephant, thus I described him as male.
3. This animal is a domesticated pet and is proverbially 'man's best friend'. It can bark and should be taken for walks at least once or twice daily. The German word for this animal is what?

Answer: Der Hund

Of course, the dog was the correct answer here. My other options were cat, guinea pig and hamster.

The German translation of the description would be: 'Er ist ein Haustier und sprichwörtlich 'des Menschen besten Freund', kann bellen und sollte mindestens ein- bis zweimal täglich spazieren geführt werden.'

In the German language, the masculine article 'der' is placed before dog, thus I described him as male.
4. This animal is black and white and is a very intelligent bird, which is related to the crow. What is the German word for this creature?

Answer: Die Elster

Yes, the magpie was the correct answer here. My other options were grasshopper, eagle and zebra.

The German translation of the description would be: 'Sie is ein schwarz-weißer und sehr intelligenter Vogel und mit der Krähe verwandt.'

In the German language, the feminine article 'die' is placed before magpie, thus I described her as female.
5. This creature is a light brown big cat, the male has a mane, is proverbially 'the king', and lives in Africa in the wild. The German word for this animal is what?

Answer: Der Löwe

Sure, the lion was the correct answer here. My other options were tiger, hippopotamus and dragonfly.

The German translation of the description would be: 'Er ist eine hellbraune Großkatze, das Männchen hat eine Mähne, ist sprichwörtlich 'der König' und lebt wild in Afrika.'

In the German language, the masculine article 'der' is placed before lion, thus I described him as male.
6. This creature is a big nocturnal bird of prey with a heart-shaped face, very good sight and hearing and is found almost everywhere on Earth, except for polar and desert regions. What word is used for this creature in German?

Answer: Die Schleiereule

Out of my options, the only possible answer was the barn owl. My other options were blackbird, penguin and flamingo.

The German translation of the description would be: 'Sie ist ein großer nächtlicher Raubvogel mit einem herzförmigen Gesicht, sehr gutem Seh- und Hörvermögen und ist fast auf der ganzen Erde wild zu finden, 'außer an den Polar- und Wüsten Regionen'.

In the German language, the feminine article 'die' is placed before owl, thus I described her as female.
7. I would like to know, which of the following is a small rodent with a long bushy tail, lives in trees (oaks) and loves eating acorns? The German word for this animal is what?

Answer: Das Eichhörnchen

Yes, I was certainly talking about the squirrel. My other options were: beetle, goat and sheep.

The German translation of the description would be: 'Ein kleines Nagetier mit einem langen buschigen Schwanz, das auf Bäumen (Eichen) lebt und liebend gerne Eicheln ißt.'

In the German language, the neuter article 'das' is placed before squirrel, thus I described it as neutral.
8. This animal is related to the horse and is a (proverbially) stubborn and very strong pack-animal. So the German word for this animal is what?

Answer: Der Esel

Of course, the donkey was the correct answer here. My other options were deer, caterpillar and butterfly.

The German translation of the description would be: 'Er ist ein mit dem Pferd verwandten (sprichwörtlich) dickköpfiges aber sehr starkes Last- oder Tragetier.'

In the German language, the masculine article 'der' is placed before donkey, thus I described him as male.
9. Here I am describing a small red insect with black spots on its' wings, which is a natural pest control in the garden. The German word for this creature is what?

Answer: Der Marienkäfer

Sure, I was talking about the ladybird (or ladybug). My other options were earthworm, fly and mouse.

The German translation of the description would be: 'Er ist ein kleines rotes Insekt mit schwarzen Punkten auf seinen Flügeln und ist ein natürlicher Schädlingsbekämpfer im Garten.'

In the German language, the masculine article 'der' is placed before ladybird, thus I described him as male.
10. This animal is a gigantic mammal, even the biggest animal on this Earth, and lives in the ocean. What is the German word for this animal?

Answer: Der Blauwal

The only possible answer was the blue whale. My other options were snake, crocodile and shark.

The German translation of the description would be: 'Er ist ein gigantisches Säugetier, sogar das größte Tier auf dieser Erde und lebt im Meer.'

In the German language, the masculine article 'der' is placed before whale, thus I described him as male.
Source: Author froggyx

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 27 2023 : Guest 199: 9/10
Jan 17 2023 : Guest 91: 10/10
Jan 16 2023 : Taltarzac: 8/10
Jan 13 2023 : Guest 194: 10/10
Jan 07 2023 : Guest 89: 10/10
Jan 02 2023 : PDAZ: 8/10
Dec 28 2022 : Jaydel: 10/10
Dec 22 2022 : markr_11: 7/10
Dec 17 2022 : Guest 109: 10/10

Score Distribution

quiz
1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us