FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Canadian Advertising Slogans
Quiz about Canadian Advertising Slogans

Canadian Advertising Slogans Trivia Quiz


Many American ad slogans cross the border, and Canadians are familiar with them. How many of these Canadian ads will Americans know?

A multiple-choice quiz by agony. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Marketing
  8. »
  9. Canadian Commercials

Author
agony
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
148,977
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2794
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Carrie233 (10/10), Guest 174 (6/10), Guest 174 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which retail chain's Christmas slogan has been, for many years, "Give like Santa, save like Scrooge"? Hint


Question 2 of 10
2. "It's pronounced ZED, not ZEE, ZED!" This line is from a very popular commercial for which product? Hint


Question 3 of 10
3. In this long-running series of TV commercials, English people are shown using a product. When informed that it is only available in Canada, they murmur, "Only in Canada? Pity." What is the product?

Answer: (One Word)
Question 4 of 10
4. This department store chain, formerly a giant in Canadian retailing, was started in Toronto in 1869 with the slogan, "Satisfaction Guaranteed or your Money Refunded". Hint


Question 5 of 10
5. "When you eat your (product name) do you eat the red ones last?" What product is being advertised here? Hint


Question 6 of 10
6. What brand of beer "smiles along with you"? Hint


Question 7 of 10
7. Canada Dry is the "_____________of ginger ales". Hint


Question 8 of 10
8. Complete the slogan. "You've always got time for _________" Hint


Question 9 of 10
9. Kokanee beer uses this mythical (or is it?) creature in its ads. Hint


Question 10 of 10
10. When the Hudson's Bay Company celebrated an important anniversary in 1970, it used a logo which superimposed the year 1970 with the year of the company's founding. What year was that? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 16 2024 : Carrie233: 10/10
Jul 14 2024 : Guest 174: 6/10
Jul 12 2024 : Guest 174: 7/10
Jul 12 2024 : Guest 107: 8/10
Jul 11 2024 : Ccbow: 8/10
Jul 11 2024 : Guest 99: 9/10
Jul 11 2024 : Guest 99: 6/10
Jul 11 2024 : Guest 72: 8/10
Jul 11 2024 : Guest 72: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which retail chain's Christmas slogan has been, for many years, "Give like Santa, save like Scrooge"?

Answer: Canadian Tire

The "Santa" and "Scrooge" characters now star in a whole series of Christmas ads.
2. "It's pronounced ZED, not ZEE, ZED!" This line is from a very popular commercial for which product?

Answer: Beer

The "I AM Canadian" ad was a big hit for Molson's Canadian beer. "I believe in peacekeeping, not policing; diversity, not assimilation, and that the beaver is a truly proud and noble animal!"
3. In this long-running series of TV commercials, English people are shown using a product. When informed that it is only available in Canada, they murmur, "Only in Canada? Pity." What is the product?

Answer: tea

Red Rose Tea has been using variations on this commercial for many years, since I was a child.
4. This department store chain, formerly a giant in Canadian retailing, was started in Toronto in 1869 with the slogan, "Satisfaction Guaranteed or your Money Refunded".

Answer: Eaton's

Timothy Eaton started his original Toronto store with the then-novel concepts of cash-only sales, and a money-back guarantee. Eaton's began its mail-order division in the 1880's, and the Eaton's catalogue was an important part of life in isolated Canadian homes for most of the twentieth century. Now, however, the catalogue, like Eaton's itself, is no more.
5. "When you eat your (product name) do you eat the red ones last?" What product is being advertised here?

Answer: candy

"Do you suck them very slowly, or crunch them very fast? Eat that candy-coated chocolate, but tell me when I ask - when you eat your Smarties do you eat the red ones last?" Smarties candy (a candy-coated bit of chocolate similar to, but much better than, an M&M) is available in most of the world, but not the US. Actually, I think this ad ran in other parts of the English-speaking world as well, such as the UK and Australia.
6. What brand of beer "smiles along with you"?

Answer: Blue

"When you're smilin', say Labatt's Blue... Bluuuuuuue smiles along with you". Nobody ever said that beer ads had to make sense! This ad was from the seventies.
7. Canada Dry is the "_____________of ginger ales".

Answer: champagne

Canada Dry, is of course, available throughout the world, and this slogan should be pretty well-known, as it's printed on the bottle. Canada Dry ginger ale was invented in Toronto in 1907.
8. Complete the slogan. "You've always got time for _________"

Answer: Tim Hortons

The Tim Horton's chain of doughnut shops started in 1964 (yes, owned by hockey star Tim Horton). Tim's is the ubiquitous Canadian restaurant, especially in the east. They merged with Wendy's hamburger chain in 1995, and at that time started to expand into the US.
9. Kokanee beer uses this mythical (or is it?) creature in its ads.

Answer: Bigfoot

Apparently Sasquatches, like many Canadians, can't get by without their beer.
10. When the Hudson's Bay Company celebrated an important anniversary in 1970, it used a logo which superimposed the year 1970 with the year of the company's founding. What year was that?

Answer: 1670

The fur-trading posts of the Hudson's Bay were one of the most important factors in the European settlement of the Canadian west. You can still walk into The Bay in any Canadian city, and buy furs or the distinctive striped blanket. You have to pay cash these days, though; the days of trading for beads and gunpowder are long gone.
Source: Author agony

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series A Little Bit of Canada:

A few quizzes with a Canadian theme...

  1. Canada, by Category Tough
  2. What I Did On My Holidays Average
  3. Could You Pass For Canadian? Average
  4. Early CanCon Hits Average
  5. CBC Radio Tough
  6. 50 Essential Canadian Songs Average
  7. Canadian Advertising Slogans Average
  8. Can Lit? Can do! Average
  9. Early CanCon Artists Easier

7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us