FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Cleveland Skyscrapers
Quiz about Cleveland Skyscrapers

Cleveland Skyscrapers Trivia Quiz


This quiz tests your knowledge Cleveland's tallest skyscrapers. Most likely a challenge for all but true urban Cleveland buffs.

A multiple-choice quiz by quovadimus. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. World Sites
  8. »
  9. Skyscrapers & Towers

Author
quovadimus
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
256,438
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
310
- -
Question 1 of 10
1. At its construction in 1991, the 947-foot tall Key Tower was the tallest in Ohio. What its original name? Hint


Question 2 of 10
2. In what year was the Terminal Tower built? Hint


Question 3 of 10
3. 200 Public Square is more commonly known as the BP Tower. What does BP stand for? Hint


Question 4 of 10
4. The 529 foot tall Tower at Erieview was designed by which architect? Hint


Question 5 of 10
5. What glassy, angular skyscraper stands at 450 feet high and is located at 1375 East 9th Street? Hint


Question 6 of 10
6. The Bank One Center was constructed in 1992, and was renamed in 2003 when which bank moved into the 446-foot tall tower? Hint


Question 7 of 10
7. Rising 430 feet into the air, the Federal Court House Tower is known for its distinctive arc fašade and cornice. What year was the tower completed? Hint


Question 8 of 10
8. What sculpture is located at the Justice Center complex? Hint


Question 9 of 10
9. The Cleveland Trust Tower is a Brutalist skyscraper designed by which famous architect? Hint


Question 10 of 10
10. Rhodes Tower was constructed in 1971 as the tallest academic building in Ohio. Rhodes Tower is on the campus of which university? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. At its construction in 1991, the 947-foot tall Key Tower was the tallest in Ohio. What its original name?

Answer: Society Center

The Key Tower was renamed after Society Bank acquired Key Bank. The BP Tower was originally built for Sohio. Comcast Center is located in Philadelphia.
2. In what year was the Terminal Tower built?

Answer: 1930

The Terminal Tower is so named because it housed Cleveland Union Terminal. It serves as the central hub for Cleveland's heavy and light rail transit lines.
3. 200 Public Square is more commonly known as the BP Tower. What does BP stand for?

Answer: British Petroleum

BP Tower was constructed in 1985 as the third tallest building in Cleveland. It was originally supposed to eclipse the Terminal Tower in height, but city leaders and citizens felt that the Terminal Tower should remain as Cleveland's tallest structure. The Terminal Tower was eventually unseated by the construction of Key Tower in 1991.
4. The 529 foot tall Tower at Erieview was designed by which architect?

Answer: I.M. Pei

I.M. Pei also designed the Rock and Roll Hall of Fame and Museum.
5. What glassy, angular skyscraper stands at 450 feet high and is located at 1375 East 9th Street?

Answer: One Cleveland Center

One Cleveland Center's reflective glass and unique orientation make it stand out among the buildings in the northeast corner of downtown.
6. The Bank One Center was constructed in 1992, and was renamed in 2003 when which bank moved into the 446-foot tall tower?

Answer: Fifth Third Bank

The Fifth Third Center is located at 600 Superior Ave.
7. Rising 430 feet into the air, the Federal Court House Tower is known for its distinctive arc fašade and cornice. What year was the tower completed?

Answer: 2003

The Federal Court House Tower's bold white fašade and location south of Huron road makes an imposing and modern addition to the Cleveland skyline when viewed from the west.
8. What sculpture is located at the Justice Center complex?

Answer: "Portal"

"Portal" was designed by Isamu Noguchi. Claes Oldenburg's famous "Free Stamp" was originally supposed to go outside the Sohio building, but ended up at Willard Park on Lakeside Avenue. The Soldiers and Sailors Monument was erected in 1894 and stands at the southeast quadrant of Public Square. "Fountain of Eternal Life" was dedicated in 1964 and is located at Memorial Plaza on Mall A.
9. The Cleveland Trust Tower is a Brutalist skyscraper designed by which famous architect?

Answer: Marcel Breuer

The tower site was selected as the location for the Cuyahoga County administration offices and in 2006 plans were submitted to either tear down or renovate the tower.
10. Rhodes Tower was constructed in 1971 as the tallest academic building in Ohio. Rhodes Tower is on the campus of which university?

Answer: Cleveland State University

The tower was named in honor of former governor James A. Rhodes and stands at 363 feet tall.
Source: Author quovadimus

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us