FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about From which London Train Station
Quiz about From which London Train Station

From which London Train Station...? Quiz


Have a go at this quiz on London's rail connections with the rest of the country. Best of luck!

A multiple-choice quiz by Bronte. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Trains
  8. »
  9. U.K. Railways

Author
Bronte
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
46,960
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1619
Last 3 plays: MetaEasy (9/10), Guest 92 (2/10), Guest 2 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which of these London mainline train stations would I need to leave from if I wanted to take a direct train to Basingstoke? Hint


Question 2 of 10
2. Which of these London mainline stations would I need to leave from to get a direct train to Norwich? Hint


Question 3 of 10
3. From which of these London mainline stations could I get a direct train to Aylesbury? Hint


Question 4 of 10
4. From which of these London mainline stations could I catch a direct train to Northampton? Hint


Question 5 of 10
5. From which of these London mainline stations could I get a direct train to Hereford? Hint


Question 6 of 10
6. From which London mainline station could I catch a direct train to Cambridge? Hint


Question 7 of 10
7. Which of these London mainline stations is NOT located south of the River Thames? Hint


Question 8 of 10
8. Which of these locations is not served by direct trains from London Waterloo? Hint


Question 9 of 10
9. Could I catch a direct train to Southend from Fenchurch Street Station?


Question 10 of 10
10. From which station does the direct Heathrow Express train leave? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 29 2024 : MetaEasy: 9/10
Mar 23 2024 : Guest 92: 2/10
Mar 14 2024 : Guest 2: 10/10
Mar 10 2024 : Guest 86: 10/10
Mar 04 2024 : Guest 86: 7/10
Mar 02 2024 : Guest 65: 10/10
Feb 24 2024 : Guest 87: 10/10
Feb 24 2024 : Guest 90: 10/10
Feb 21 2024 : Guest 199: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these London mainline train stations would I need to leave from if I wanted to take a direct train to Basingstoke?

Answer: Waterloo

There are frequent services from Waterloo to Basingstoke.
2. Which of these London mainline stations would I need to leave from to get a direct train to Norwich?

Answer: Liverpool Street

Norwich is just over 100 miles from London.
3. From which of these London mainline stations could I get a direct train to Aylesbury?

Answer: Marylebone

You can get to Aylesbury from Marylebone in just under an hour.
4. From which of these London mainline stations could I catch a direct train to Northampton?

Answer: Euston

Direct trains from Euston take about an hour to get to Northampton.
5. From which of these London mainline stations could I get a direct train to Hereford?

Answer: Paddington

You can also get to Hereford travelling from London Euston, but you'd have to change at Birmingham.
6. From which London mainline station could I catch a direct train to Cambridge?

Answer: King's Cross

Fast trains can whisk you to Cambridge in about 50 minutes. And don't get confused with Cambridge Heath, which is a station only 5 minutes from London Liverpool Street, but isn't anywhere near the city of Cambridge!
7. Which of these London mainline stations is NOT located south of the River Thames?

Answer: Charing Cross

Charing Cross is very close to the River Thames, but on the north bank.
8. Which of these locations is not served by direct trains from London Waterloo?

Answer: Manchester

Direct trains to Manchester go from London Euston.
9. Could I catch a direct train to Southend from Fenchurch Street Station?

Answer: Yes

There are frequent trains from Fenchurch Street to Southend Central.
10. From which station does the direct Heathrow Express train leave?

Answer: Paddington

This is the quickest way to get from central London to Heathrow by rail or tube - only 15 minutes - but it's not the cheapest.
Source: Author Bronte

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us