FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about London Mainline Railway Stations  part 2
Quiz about London Mainline Railway Stations  part 2

London Mainline Railway Stations - part 2 Quiz


The ten friends want some time out from London, and decide to go to the seaside. They don't want a complicated journey, and so won't change trains anywhere. Where could they go?

A multiple-choice quiz by Lottie1001. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Trains
  8. »
  9. U.K. Railways

Author
Lottie1001
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
274,227
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
963
Last 3 plays: Guest 31 (10/10), Guest 90 (10/10), red_and_blue (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Catrina suggests leaving from Charing Cross. Where could the train take them? Hint


Question 2 of 10
2. Patricia wants to catch a train from Waterloo. Where might they arrive? Hint


Question 3 of 10
3. Theresa takes her friends to Paddington. Where could they go? Hint


Question 4 of 10
4. Melanie wants to depart from King's Cross. Where could the girls go? Hint


Question 5 of 10
5. Belinda goes to Blackfriars with her friends. To which of the following destinations could they go without changing trains? Hint


Question 6 of 10
6. Lucinda takes the girls to Liverpool Street. Where could they go? Hint


Question 7 of 10
7. Henrietta takes her friends to Cannon Street. Which could be the destination of their train? Hint


Question 8 of 10
8. Susannah wants to leave from Fenchurch Street. Where might the girls arrive? Hint


Question 9 of 10
9. Wendy takes the girls to Victoria. Where could their train go? Hint


Question 10 of 10
10. Rachel wants to depart from Euston. Where could she and her friends go? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 10 2024 : Guest 31: 10/10
Apr 09 2024 : Guest 90: 10/10
Apr 09 2024 : red_and_blue: 9/10
Apr 09 2024 : Guest 90: 8/10
Apr 08 2024 : Guest 35: 5/10
Mar 31 2024 : gogetem: 5/10
Mar 29 2024 : Sunsetdb7: 7/10
Mar 29 2024 : Guest 86: 8/10
Mar 26 2024 : Guest 84: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Catrina suggests leaving from Charing Cross. Where could the train take them?

Answer: Chatham

Trains for Clacton-on-Sea leave from Liverpool Street.
To get to Colwyn Bay the girls would have to leave from Euston.
The girls would need to leave from Liverpool Street and change at Norwich to get to Cromer.
2. Patricia wants to catch a train from Waterloo. Where might they arrive?

Answer: Portsmouth and Southsea

Paignton trains leave from Paddington.
It would be necessary to change at Birmingham New Street to get to Pwllheli.
To get to Prestwick, the girls would have to leave from Euston and change trains at Glasgow Central.
3. Theresa takes her friends to Paddington. Where could they go?

Answer: Torquay

Tobermory is on the Isle of Mull, so there is obviously no direct train!
To get to Tynemouth, it would be necessary to use the Metro for the last part of the journey from Newcastle.
A journey to Tywyn will involve leaving from Euston and changing at Birmingham New Street.
4. Melanie wants to depart from King's Cross. Where could the girls go?

Answer: Montrose

Trains for Margate leave from Charing Cross or Victoria.
The station at Minehead is used by the West Somerset Railway.
It would be necessary to leave from Euston and change at Lancaster to get to Morecambe.
5. Belinda goes to Blackfriars with her friends. To which of the following destinations could they go without changing trains?

Answer: Brighton

Leaving from Euston and changing at Birmingham New Street is the best route to Barmouth.
To get to Blackpool it is necessary to depart from Euston and change at Preston.
Trains to Bournemouth leave from Waterloo.
You can also get direct trains to Brighton from Victoria.
6. Lucinda takes the girls to Liverpool Street. Where could they go?

Answer: Lowestoft

Trains for Llandudno leave from Euston.
Leaving from Paddington and changing at Liskeard is the recommended route to Looe.
It is necessary to leave from Waterloo and change at Brockenhurst to get to Lymington.
7. Henrietta takes her friends to Cannon Street. Which could be the destination of their train?

Answer: Hastings

Leaving from King's Cross and changing at Newcastle is the best way to get to Hartlepool.
It would be necessary to leave from Euston and change at Lancaster to get to Heysham.
Hunstanton station closed in the 1960s.
8. Susannah wants to leave from Fenchurch Street. Where might the girls arrive?

Answer: Southend-on-Sea

It would be necessary to leave from King's Cross and change at York to get to Scarborough.
Trains to Shoreham leave from Victoria.
Swanage station is the terminus of the Swanage Railway.
9. Wendy takes the girls to Victoria. Where could their train go?

Answer: Worthing

Trains leave from Paddington for Weston-super-Mare.
Trains to Weymouth leave from Waterloo.
There is no mainline railway station in Whitley Bay.
10. Rachel wants to depart from Euston. Where could she and her friends go?

Answer: Rhyl

Trains for Ramsgate leave from Victoria or Charing Cross.
Leaving from King's Cross and changing at Darlington is the best way to get to Redcar.
Ryde is on the Isle of Wight, so it would be necessary to catch a ferry.
Source: Author Lottie1001

This quiz was reviewed by FunTrivia editor TabbyTom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. All Aboard Average
2. All Aboard to Paddington! Average
3. All Aboard to Waterloo! Average
4. British Railways Difficult
5. British Railways Average
6. British Railways #2 Average
7. British Railways #2 Difficult
8. British Railways #3 Difficult
9. British Railways #4 Tough
10. British Railways #5 Difficult
11. British Railways #6 Difficult
12. British Railways Steam Engine Names Difficult

4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us