Quiz about Japanese Sentences
Quiz about Japanese Sentences

Japanese Sentences Trivia Quiz


In this quiz, there will be different questions about how Japanese sentences are used.

A multiple-choice quiz by Strz4life2. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages
  8. »
  9. Japanese

Author
Strz4life2
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
372,692
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
85
Last 3 plays: Guest 68 (5/10), Guest 107 (6/10), Guest 99 (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which of these options has the correct sentence structure in Japanese? Hint

Oishii wa chizubaagaa desu
Chizubaagaa ga oishii desu
Oishii ga chizubaagaa desu
Chizubaagaa wa oishii desu

2. Which of these answers has the correct sentence structure? Hint

Maiban wa terebi o mimasu
Maiban terebi o mimasu
Maiban ni terebi o mimasu
Maiban gakusee terebi o mimasu

3. Which of these sentences has the correct sentence structure? Hint

Doko no ginkoo desu
Doko wa ginkoo desu
Ginkoo wa doko desu
Ginkoo no doko desu

4. In Japanese, a question mark does not always come after ka.

True
False

5. What is the Japanese for "There is a cat near the computer"? Hint

Neko wa konpyuutaa no tonari desu
Inu wa konpyuutaa no tonari desu
Inu wa konpyuutaa no chikaku desu
Neko wa konpyuutaa no chikaku desu

6. Which of these answers would fix this following sentence: "Oishii ga sakana desu"? Hint

Sakana ga oishii desu
Sakana wa oishii desu
Oishii no sakana desu
Sakana no oishii desu

7. Translate the following sentence from Japanese into English: "Inu wa uchi no naka desu". Hint

The insect is inside the house
The boy is with the grandfather
The boy is with the uncle
The dog is inside the house

8. What is the meaning of the word "tabemono" in this sentence: "Tabemono wa oishii desu"?

Answer: (One Word)
9. Which of the following words would be appropriate for this following sentence: "Gakkoo de hon ni ___"? Hint

Imashita
Watashi
Gakusee
Hanashita

10. What particle belongs in this blank? "Watashi ___ enpitsu desu." Hint

Wa
No
Ga
To


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these options has the correct sentence structure in Japanese?

Answer: Chizubaagaa wa oishii desu

The English words for "chizubaagaa" and "oishii" are "cheeseburger" and "delicious". "Cheeseburger" is a noun while "delicious" is an adjective. "Chizubaagaa wa oishii desu" means "The cheeseburger is delicious."
2. Which of these answers has the correct sentence structure?

Answer: Maiban terebi o mimasu

"Mai" means "every", while "ban" means "night" in Japanese, but in English, it means to prevent something from happening. Therefore, "maiban" means every night. The phrase "terebi o mimasu" means to watch TV. Together, the sentence "Maiban terebi o mimasu" means to watch TV every night.
3. Which of these sentences has the correct sentence structure?

Answer: Ginkoo wa doko desu

Doko is part of the Ko-So-A-Do system. It is used in the middle of a sentence, unlike dore and dono.
4. In Japanese, a question mark does not always come after ka.

Answer: True

Ka is a particle that is commonly used in the Japanese language. It is used when asking a question. Ka already represents a question mark in a sentence, so a question mark is not necessarily needed after a sentence.
5. What is the Japanese for "There is a cat near the computer"?

Answer: Neko wa konpyuutaa no chikaku desu

The difference between neko and inu is that neko is a cat while inu is a dog. Tonari and chikaku are location words that mean "close to something". Tonari means next to while chikaku means near.
6. Which of these answers would fix this following sentence: "Oishii ga sakana desu"?

Answer: Sakana wa oishii desu

The reason why "wa" would be used instead of "ga" is because "sakana" is the word that explains the sentence while "oishi"i is an adjective that would describe the sakana. The English translation of "Sakana wa oishii desu" is "The fish is delicious".
7. Translate the following sentence from Japanese into English: "Inu wa uchi no naka desu".

Answer: The dog is inside the house

Dog would be the topic of the sentence. Naka is a location word that means inside. The phrase "uchi no naka desu" in the sentence means "inside the house".
8. What is the meaning of the word "tabemono" in this sentence: "Tabemono wa oishii desu"?

Answer: Food

"Tabemono" means food while "tabemasu" means to eat. The -masu suffix is used in verb conjugation.
9. Which of the following words would be appropriate for this following sentence: "Gakkoo de hon ni ___"?

Answer: Imashita

"Gakkoo" means "school", while "de" is the particle that means the location of the direct object from what the verb is doing to it. "Hon" means "book", "ni" is the particle that means goal of action, and "imashita" means "brought". The (location) de (noun) ni (verb) format is one of the more general formats used in the Japanese language.
10. What particle belongs in this blank? "Watashi ___ enpitsu desu."

Answer: No

The "no" particle separates the main idea, specific explanation nouns, and describes ownership. It replaces the "wa" particle. "San" wouldn't be used after "watashi" because it means Mr./Ms.
Source: Author Strz4life2

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 14 2022 : Guest 68: 5/10
Dec 10 2022 : Guest 107: 6/10
Dec 08 2022 : Guest 99: 7/10

2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us