Quiz about Maltese Language
Quiz about Maltese Language

Maltese Language Trivia Quiz


Maltese is the National language of Malta. Take this test of your knowledge of some basic words.

A multiple-choice quiz by Incubus. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages
  8. »
  9. European Languages

Author
Incubus
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
105,765
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
541
Last 3 plays: Guest 37 (8/10), Guest 94 (5/10), Guest 92 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. How do we say "Hello" in Maltese? Hint

Merhba
Narak
Bonswa
Bongu

2. The Maltese alphabet consists of 30 letters

True
False

3. What is "Thank you" in Maltese? Hint

Sahha
forsi
Grazzi
Jekk joghgbok

4. What is "YES" in Maltese? Hint

Le
Lot
ghala
Iva

5. The Maltese language is a Semitic language written in the Latin alphabet.

True
False

6. How do Maltese say "Merry Christmas" in their native language? Hint

Is-Sena it-Tajba
Il-Milied it-Tajjeb
L-Ghid it-Tajjeb
Il-Gurnata it-Tajba

7. What is the Maltese word for dog? Hint

qattus
kelb
ghasfur
ziemel

8. What is the word for the number 10 (Ten) in Maltese? Hint

Wiehed
Ghoxrin
Ghaxra
Hamsa

9. "Paci" means Hint

man
power
peace
tree

10. The word for Youth is? Hint

Xjuhija
filghaxija
tarbija
Zghozija


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How do we say "Hello" in Maltese?

Answer: Bongu

Bongu means "Hello"
Merhba means "Welcome"
Bonswa means "Good Evening"
Narak means "See you"
2. The Maltese alphabet consists of 30 letters

Answer: True

The Maltese language has some special characters eg:- gh,ie,
3. What is "Thank you" in Maltese?

Answer: Grazzi

forsi means "maybe"
Jekk joghgbok means "please"
Sahha means "Bye"
4. What is "YES" in Maltese?

Answer: Iva

Le means "No" ; ghala means "Why"
The other word does not exist in Maltese :)
5. The Maltese language is a Semitic language written in the Latin alphabet.

Answer: True

The Maltese language has the basis of a semitic language. Some words have been adopted from Italian, English and French. This is due to the different rulers of Malta in the past.
6. How do Maltese say "Merry Christmas" in their native language?

Answer: Il-Milied it-Tajjeb

Is-Sena it-Tajba means "Happy New Year"
L-Ghid it-Tajjeb means "Happy Easter"
Il-Gurnata it-Tajba means "Good Day"
7. What is the Maltese word for dog?

Answer: kelb

qattus is "Cat"
ghasfur is "bird"
ziemel is "horse"
8. What is the word for the number 10 (Ten) in Maltese?

Answer: Ghaxra

Ghoxrin is 20 , Hamsa is 5 ,Wiehed is 1
9. "Paci" means

Answer: peace

Paci / Peace in whatever language it is said, it always sounds Great!
10. The word for Youth is?

Answer: Zghozija

Zghozija means Youth.One has to know Maltese well to be able to pronounce it

Xjuhija means "old age" tabija means "baby" & filghaxija means "evening"
Source: Author Incubus

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 01 2023 : Guest 37: 8/10
Jan 25 2023 : Guest 94: 5/10
Jan 19 2023 : Guest 92: 8/10
Jan 18 2023 : Guest 77: 9/10
Jan 09 2023 : Guest 46: 10/10
Dec 12 2022 : Guest 46: 5/10

Score Distribution

quiz
2/4/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us