FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Translate Greek II
Quiz about Translate Greek II

Translate Greek II Trivia Quiz


This is the continuity of my quiz "Translate Greek". I hope that you will find it interesting. Good luck!

A multiple-choice quiz by ulmo777. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages
  8. »
  9. Greek

Author
ulmo777
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
252,602
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1083
Last 3 plays: DeepHistory (10/10), John1aj (0/10), Guest 72 (0/10).
- -
Question 1 of 10
1. How do you say "gold" in Greek? Hint


Question 2 of 10
2. What's the meaning of the word "oneiro"? Hint


Question 3 of 10
3. How do you say "powerful" in Greek? Hint


Question 4 of 10
4. What's the meaning of the word "vivlio"? Hint


Question 5 of 10
5. What's the meaning of the word "anemos"? Hint


Question 6 of 10
6. How do you say "arrow" in Greek? Hint


Question 7 of 10
7. How do you say "garden" in Greek? Hint


Question 8 of 10
8. What's the meaning of the word "keimeno"? Hint


Question 9 of 10
9. How do you say "space" in Greek? Hint


Question 10 of 10
10. What's the meaning of the word "geraki"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 11 2024 : DeepHistory: 10/10
May 01 2024 : John1aj: 0/10
May 01 2024 : Guest 72: 0/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How do you say "gold" in Greek?

Answer: Hrysafi

"Hrysafi" is the greek word for gold. "Asimi" means silver, "halkos" means copper and "halyvas" means steel.
2. What's the meaning of the word "oneiro"?

Answer: Dream

"Oneiro" means dream. Sky is "ouranos", tree is "dentro" and animal is "zoo".
3. How do you say "powerful" in Greek?

Answer: Dynatos

"Dynatos" is the Greek word for powerful. "Omorfos" means beautiful, "psilos" means tall and "exypnos" means smart, clever.
4. What's the meaning of the word "vivlio"?

Answer: Book

"Vivlio" means book. Pen is "stylos", pencil is "molyvi" and file is "fakelos".
5. What's the meaning of the word "anemos"?

Answer: Wind

"Anemos" means wind. Rain is "vrohi", snow is "hioni" and cloud is "synnefo".
6. How do you say "arrow" in Greek?

Answer: Velos

Arrow is "velos". "Spathi" means sword, "akontio" means spear and "aspida" means shield.
7. How do you say "garden" in Greek?

Answer: Kipos

"Kipos" is the greek word for garden. "Stegi" means roof, "grafeio" means office or desk and "vrahos" means rock.
8. What's the meaning of the word "keimeno"?

Answer: Text

"Keimeno" is the greek word for text. Dance is "horos", void is "keno" and game is "paihnidi".
9. How do you say "space" in Greek?

Answer: Diastima

"Diastima" means space. "Diathiki" means testament, "diasimos" means famous and "dianomi" means allocation.
10. What's the meaning of the word "geraki"?

Answer: Falcon

"Geraki" means falcon. Eagle is "aetos", pigeon is "peristeri" and crow is "koraki".
Source: Author ulmo777

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us