FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Translate Greek I
Quiz about Translate Greek I

Translate Greek I Trivia Quiz


How well do you know the Greek language? Time to check your knowledge. Have fun and good luck!

A multiple-choice quiz by ulmo777. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages
  8. »
  9. Greek

Author
ulmo777
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
247,627
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1825
Last 3 plays: Guest 172 (4/10), Guest 166 (8/10), Scopsowl (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. How do you say "word" in Greek? Hint


Question 2 of 10
2. What is the meaning of the word "anatoli"? Hint


Question 3 of 10
3. How do you say "good morning" in Greek? Hint


Question 4 of 10
4. What is the meaning of the word "Naos"? Hint


Question 5 of 10
5. How do we say "body" in Greece? Hint


Question 6 of 10
6. What's the meaning of the word "krevati"? Hint


Question 7 of 10
7. What is the word for "human" in Greek? Hint


Question 8 of 10
8. How do you say "flower" in Greek? Hint


Question 9 of 10
9. What is the meaning of the word "selini"? Hint


Question 10 of 10
10. How do you say "horse" in Greek? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 172: 4/10
May 18 2024 : Guest 166: 8/10
May 14 2024 : Scopsowl: 8/10
May 11 2024 : DeepHistory: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How do you say "word" in Greek?

Answer: Leksi

"Leksi" means word. "Orasi" means vision, "spiti" means house and "epafi" means contact.
2. What is the meaning of the word "anatoli"?

Answer: East

"Anatoli" means East. West is "dysi", North is "vorras" and South is "notos".
3. How do you say "good morning" in Greek?

Answer: Kalimera

"Kalimera" means good morning. It comes from the word "kali", which means good, and the word "mera" that means day. "Epikinonia" means communication, "lathos" means wrong and "apalos" means soft.
4. What is the meaning of the word "Naos"?

Answer: Temple

"Naos" means temple. Mountain is "oros", sea is "thalassa" and government is "kyvernisi".
5. How do we say "body" in Greece?

Answer: Soma

Body means "soma". "Anagnosi" means reading, "othoni" means screen and "louloudi" means flower.
6. What's the meaning of the word "krevati"?

Answer: Bed

"Krevati" means bed. Armchair is "polythrona", bookcase is "vivliothiki" and table is "trapezi".
7. What is the word for "human" in Greek?

Answer: Anthropos

"Anthropos" means human. "Stratiotis" means soldier, "vasilias" means king and "iereas" means priest.
8. How do you say "flower" in Greek?

Answer: Anthos

"Anthos" or "louloudi" means flower. "Varos" means weight, "ouranos" means sky and "parathiro" means window.
9. What is the meaning of the word "selini"?

Answer: Moon

"Selini" is the greek word for moon. The sun is "helios", star is "asteri" and planet is "planitis".
10. How do you say "horse" in Greek?

Answer: Alogo

"Alogo" means horse. "Elafi" means deer, "skylos" means dog and "kamilopardalis" means giraffe.
Source: Author ulmo777

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us