FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Random Greek Vocabulary
Quiz about Random Greek Vocabulary

Random Greek Vocabulary Trivia Quiz


See how much you know about Greek vocabulary with quiz, from economics to jewelry. NOTE: Romanization is not *directly* spelled out, (i.e., if the word is spelled "mpol" [with mi and pi], it is spelled "bol" in this quiz. Basically, it's phonetic. :)

A multiple-choice quiz by GWU_Boy. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages
  8. »
  9. Greek

Author
GWU_Boy
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
110,076
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
2010
Last 3 plays: Guest 172 (8/15), Guest 166 (11/15), DeepHistory (15/15).
- -
Question 1 of 15
1. What are you most likely to do with 'portokalada'? Hint


Question 2 of 15
2. What are you about to do to a 'arravoniastikos'? Hint


Question 3 of 15
3. In what continent is the country of 'Isimerinos' located? Hint


Question 4 of 15
4. What do you put on the upper right-hand corner of an envelope? Hint


Question 5 of 15
5. America is a 'kefalaiokratiki' society.


Question 6 of 15
6. If you visit your 'pappous', who are you visiting? Hint


Question 7 of 15
7. Which of the following acts can you NOT be sent to jail for? Hint


Question 8 of 15
8. Which of the following words is not a piece of jewelry? Hint


Question 9 of 15
9. What religion is most likely to pray at a 'tzami'? Hint


Question 10 of 15
10. George W. Bush, George Washington, and Abraham Lincoln were all 'vasilias' of the United States.


Question 11 of 15
11. Which of these would you NOT find in a bathroom? Hint


Question 12 of 15
12. In the Greek language, how many states are there in the United States? Hint


Question 13 of 15
13. What are the initials for the USA in Greek? Hint


Question 14 of 15
14. If the wind is coming from the northeast at 12 miles an hour, what direction is it coming from in Greek? Note: A 'northeast wind' is an entirely different word (graigos), I just want the direction here. Hint


Question 15 of 15
15. December 25th is 'aneksartisia' Day.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 30 2024 : Guest 172: 8/15
May 18 2024 : Guest 166: 11/15
May 11 2024 : DeepHistory: 15/15
May 10 2024 : Guest 69: 5/15
May 02 2024 : mazza47: 15/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What are you most likely to do with 'portokalada'?

Answer: drink it

Portokalada: orange juice.
2. What are you about to do to a 'arravoniastikos'?

Answer: marry him

Arravoniastikos: fiancé, arravoniastikia: fiancée.
3. In what continent is the country of 'Isimerinos' located?

Answer: South America

Isimerinos is Ecuador, on South America.
4. What do you put on the upper right-hand corner of an envelope?

Answer: grammatosimo

Dieuthensi: address, megaligoro: to rant, ithiko: morale. Grammatosimo: stamp.
5. America is a 'kefalaiokratiki' society.

Answer: True

True, America is a 'capitalist' society.
6. If you visit your 'pappous', who are you visiting?

Answer: your grandfather

You are his eg(g)oni, grandchild.
7. Which of the following acts can you NOT be sent to jail for?

Answer: fili

Fonos: murder, viasmos: rape, klopi: theft. Fili: kiss.
8. Which of the following words is not a piece of jewelry?

Answer: elonosia

Skoulariki: earrings, perideraio: necklace, dahtylidi: ring. Elonosia: malaria.
9. What religion is most likely to pray at a 'tzami'?

Answer: Islam

A 'tzami' is a mosque.
10. George W. Bush, George Washington, and Abraham Lincoln were all 'vasilias' of the United States.

Answer: False

A 'vasilias' is a king, George W. Bush, George Washington, and Abraham Lincoln were all President (Proedros) of the United States.
11. Which of these would you NOT find in a bathroom?

Answer: psegeio

Nerohetis: sink, kserafi: razor, baniera: bathtub. Psegeio: refrigerator.
12. In the Greek language, how many states are there in the United States?

Answer: peninda

Eikosi: 20, saranda: 40, eksinda: 60. Peninda: 50.
13. What are the initials for the USA in Greek?

Answer: HPA

HPA stands for Inomenes Politeies tis Amerikis.
14. If the wind is coming from the northeast at 12 miles an hour, what direction is it coming from in Greek? Note: A 'northeast wind' is an entirely different word (graigos), I just want the direction here.

Answer: voreioanatolikos

Voreiodetikos: northwest, notioanatolikos: southeast, notiodetikos: southwest.
15. December 25th is 'aneksartisia' Day.

Answer: False

Aneksartisia: independence. Christmas is Hristougenna.
Source: Author GWU_Boy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us