Quiz about Whats That Hindi Food
Quiz about Whats That Hindi Food

What's That Hindi Food? Trivia Quiz


If you know Hindi, or want to learn some Hindi words for food, then this quiz is for you. In this quiz I will ask you about some fruit and vegetables in Hindi and you have to give their English name. Enjoy.

A multiple-choice quiz by The_Rubiks. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages
  8. »
  9. Languages of India

Author
The_Rubiks
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
396,981
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
155
Last 3 plays: Teffenhart123 (9/10), notsosmart49 (9/10), Guest 103 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. The fruit 'Kela' is a good source of potassium. What is the English word for this fruit? Hint

Strawberry
Apple
Banana
Orange

2. 'Aalu' is a vegetable that grows underground. Which vegetable I am talking about? Hint

Onion
Potato
Cauliflower
Chilli

3. 'Orange' can be known as 'santara' in Hindi.

True
False

4. Which fibre-rich fruit is called 'seb' in Hindi? Hint

Mango
Apple
Guava
Tomato

5. 'Ananas' is the Hindi word for 'grape'.

True
False

6. Which fruit is known as 'papita' in Hindi? Hint

Muskmelon
Papaya
Watermelon
Water apple

7. 'Aam' is known as the king of all fruits in India. About which fruit I am talking about? Hint

Mango
Kiwi
Pineapple
Lichi

8. 'Gobi' is a cruciferous vegetable also known as what is English? Hint

Broccoli
Cabbage
Kale
Cauliflower

9. 'Anaar' is a fruit which is rich in anti-oxidants. About which fruit I am talking about? (Hint: It has lots of seeds) Hint

Guava
Pomegranate
Papaya
Lemon

10. Which vegetable is known as 'Pyaz' in Hindi?

Answer: (It may make you cry)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The fruit 'Kela' is a good source of potassium. What is the English word for this fruit?

Answer: Banana

'Kela` is the Hindi word for banana. It is a good source of simple carbs and potassium. It is also useful during constipation.
2. 'Aalu' is a vegetable that grows underground. Which vegetable I am talking about?

Answer: Potato

In Hindi, Potato is known as 'aalu'. It is a starchy vegetable grown underground. It can be eaten fried, boiled or baked.
3. 'Orange' can be known as 'santara' in Hindi.

Answer: True

Santara is the Hindi for 'orange'. Another Hindi word for orange is 'narangi'. It is a citrus fruit and a good source of vitamin C.
4. Which fibre-rich fruit is called 'seb' in Hindi?

Answer: Apple

An apple is called 'seb' in Hindi. Apples are very nutritious, and are an excellent source of fibre, as well as Vitamin C and polyphenols.
5. 'Ananas' is the Hindi word for 'grape'.

Answer: False

Ananas is the Hindi for pineapple. Hindi word for grape is 'Angoor'. Grapes are used for making wines.
6. Which fruit is known as 'papita' in Hindi?

Answer: Papaya

Papita is the Hindi word for papaya. Papaya is a sweet, orange coloured fruit (when ripe) with lots of seeds inside. You can easily make smoothies and shakes from papaya.
7. 'Aam' is known as the king of all fruits in India. About which fruit I am talking about?

Answer: Mango

'Aam' is the Hindi word for mango. Mango is called the kings of all fruits in India because of its good taste. Raw mango is used for making pickles.
8. 'Gobi' is a cruciferous vegetable also known as what is English?

Answer: Cauliflower

Gobi is the Hindi word for 'cauliflower'. It is a cruciferous vegetable. Cabbage is called 'Bandgobi' in Hindi. Cauliflower is a very nutrient dense food.
9. 'Anaar' is a fruit which is rich in anti-oxidants. About which fruit I am talking about? (Hint: It has lots of seeds)

Answer: Pomegranate

Pomegranate is known as 'Anaar' in Hindi. It has lots of seeds. This fruit is very rich in anti-oxidants. Its juice can help in reducing blood sugar.
10. Which vegetable is known as 'Pyaz' in Hindi?

Answer: Onion

Onion is known as 'Payaz' in Hindi. It contains sulfur which when it reaches our eyes makes us cry. Onion is used as salad dressing as well as a thickener for gravy in India.
Source: Author The_Rubiks

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 21 2023 : Teffenhart123: 9/10
Jan 18 2023 : notsosmart49: 9/10
Jan 16 2023 : Guest 103: 8/10
Jan 01 2023 : Guest 106: 9/10

Related Quizzes
1. Do You Know Hindi? Easier
2. Colours in Hindi Easier
3. Learn Speaking Hindi Easier
4. Bengali? What's That? Easier
5. Basics of Hindi Easier
6. Write and Learn Hindi Average
7. Numbers in Hindi Average
8. The Picture Postcard Average
9. Learn to Speak Hindi Average
10. Incredible Hindi Average
11. Learn Hindi through Pictures Average
12. And Then You Learn Hindi Average

1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us