FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about In Which City Is This University
Quiz about In Which City Is This University

In Which City Is This University? Quiz


I will ask you in which city a particular college is located; I will also give you a few clues along the way.

A multiple-choice quiz by Elderlywand. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Colleges & Universities
  8. »
  9. US Colleges

Author
Elderlywand
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
346,689
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
13 / 15
Plays
2818
Last 3 plays: Guest 67 (15/15), ankitankurddit (13/15), herma1504 (3/15).
- -
Question 1 of 15
1. Which US city is Marquette University located in? HINT: The state it's in is nicknamed "The Badger State". Hint


Question 2 of 15
2. What US city is home to Georgetown University? The city is home to Frederick Douglass National Historic Site. Hint


Question 3 of 15
3. In which US city would you find Purdue University? The state in which it is located is nicknamed "The Hoosier State". Hint


Question 4 of 15
4. In which city in Alabama is the University of Alabama located? The city is nicknamed "The Druid City". Hint


Question 5 of 15
5. What US city is home to Stanford University? The city is in the San Francisco Bay Area. Hint


Question 6 of 15
6. Tulane University is located in which city? The city is called "The Crescent City". Hint


Question 7 of 15
7. In which US city is Duke University located? The state in which it can be found is nicknamed "The Tar Heel State". Hint


Question 8 of 15
8. Which US city is home to Temple University? The city is also home to the Liberty Bell. Hint


Question 9 of 15
9. Where is the campus of Harvard University located? Citizens of the state are called "Bay Staters". Hint


Question 10 of 15
10. Where is Northwestern University located? The state is nicknamed "The Prairie State". Hint


Question 11 of 15
11. Where in the US is Yale University located? This state is nicknamed "The Nutmeg State". Hint


Question 12 of 15
12. What US city is Baylor University in? The state it's in is the biggest state in the contiguous 48 states. Hint


Question 13 of 15
13. In which Canadian city is McGill University located? The province is the second most populous province in Canada. Hint


Question 14 of 15
14. In which US city would you find Brigham Young University? Hint


Question 15 of 15
15. In which city in Michigan is Michigan State University located? The city has the state capital's name in it. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 01 2024 : Guest 67: 15/15
Apr 26 2024 : ankitankurddit: 13/15
Apr 26 2024 : herma1504: 3/15
Apr 17 2024 : zeroapoc: 15/15
Apr 04 2024 : Guest 96: 15/15
Apr 01 2024 : realmccoy72: 15/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which US city is Marquette University located in? HINT: The state it's in is nicknamed "The Badger State".

Answer: Milwaukee, Wisconsin

Marquette University's campus resides in Milwaukee, Wisconsin. It is a private Roman Catholic University. Marquette's famous alumni include Kevin Farley, Don Manzullo, George Allen, Steve Novak, and Dwyane Wade.
2. What US city is home to Georgetown University? The city is home to Frederick Douglass National Historic Site.

Answer: Washington, D.C.

Georgetown University is an outstanding college located in the capital of the USA, Washington, D.C. Majors offered in Georgetown include Psychology, General Physics, Biochemistry, and Journalism. Bill Clinton and Jose M. Barroso are famous alumni from Georgetown.
3. In which US city would you find Purdue University? The state in which it is located is nicknamed "The Hoosier State".

Answer: West Lafayette, Indiana

Purdue University calls the city of West Lafayette and the state of Indiana "home". Neil Armstrong and Drew Brees are famous alumni of Purdue University, and majors such as Accounting, Biochemistry, and Chemical Engineering are offered at this college.
4. In which city in Alabama is the University of Alabama located? The city is nicknamed "The Druid City".

Answer: Tuscaloosa, Alabama

The University of Alabama is located in the western part of Alabama, in Tuscaloosa. Brodie Croyle and Julio Jones are famous people from the college. It is also an arts and sciences school.
5. What US city is home to Stanford University? The city is in the San Francisco Bay Area.

Answer: Palo Alto, California

Stanford University is one of the most prestigious schools in the world, located in the San Francisco Bay Area, in Palo Alto, California. Jerry Yang, the "Yahoo!" co-founder, and Vinton Cerf attended Stanford University. Business Administration and Management, Mechanical Engineering, and Theatre Arts are some majors at Stanford.
6. Tulane University is located in which city? The city is called "The Crescent City".

Answer: New Orleans, Louisiana

Tulane University is a private university in New Orleans, Louisiana and a Southern Ivy League school. Sidney Barthelemy and William L. Armstrong are people from Tulane.
7. In which US city is Duke University located? The state in which it can be found is nicknamed "The Tar Heel State".

Answer: Durham, North Carolina

Duke University is a prestigious school, with its campus set up in Durham, North Carolina. Richard Nixon, Elizabeth Dole, Andy Baldwin, and Ron Paul come from Duke. Art History, Biology, Chemistry, Computer Science, and Economics are offered at the school.
8. Which US city is home to Temple University? The city is also home to the Liberty Bell.

Answer: Philadelphia, Pennsylvania

Temple University is located in Philadelphia, Pennsylvania, and was founded in 1884. Michael E. Bush and Jim Cawley are from Temple University.
9. Where is the campus of Harvard University located? Citizens of the state are called "Bay Staters".

Answer: Cambridge, Massachusetts

Harvard University is one of the best universities in the world, located in Cambridge, Massachusetts, United States. Anthropology, Economics, and History are some majors offered at Harvard. Mark Zuckerberg, founder of Facebook, comes from Harvard.
10. Where is Northwestern University located? The state is nicknamed "The Prairie State".

Answer: Evanston, Illinois

Northwestern University is a school of Evanston, Illinois, United States. Stephen Colbert and John Paul Stevens are from Northwestern University. Environmental Studies, Chemical Engineering, and Journalism are majors offered at Northwestern University.
11. Where in the US is Yale University located? This state is nicknamed "The Nutmeg State".

Answer: New Haven, Connecticut

Yale University is an astounding school located in New Haven, Connecticut. It is acknowledged to be one of the best schools in the entire world. Archaeological Studies, Economics, History, Art, Computer Science, and Political Science are majors offered at Yale.
12. What US city is Baylor University in? The state it's in is the biggest state in the contiguous 48 states.

Answer: Waco, Texas

Baylor University is a very good school in the state of Texas, specifically in Waco. Leonard E. Davis and Charles Barrow are famous alumni from Baylor University. Architecture, Radio and Television, and Health Teacher Education are majors at Baylor.
13. In which Canadian city is McGill University located? The province is the second most populous province in Canada.

Answer: Montreal, Quebec

McGill University is located in the country of Canada, in Montreal, Quebec. European History and Animal Biology are majors at McGill. Richard W. Pound and Gretta Chambers are famous alumni of McGill University.
14. In which US city would you find Brigham Young University?

Answer: Provo, Utah

Brigham Young University, better known as BYU, is located in the city of Provo, Utah. Stephenie Meyer, Mitt Romney, and Steve Young come from Brigham Young University.
15. In which city in Michigan is Michigan State University located? The city has the state capital's name in it.

Answer: East Lansing, Michigan

East Lansing, Michigan is home to Michigan State University, whereas the University of Michigan is located in Ann Arbor, Michigan. Michigan State University offers majors like Animal Science and Art Education. It was founded in 1855.
Source: Author Elderlywand

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/27/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us