FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Trivia Questions and Answers
photo of  Job

60 Job Bible Trivia Questions, Answers, and Fun Facts

How much do you know about Job Bible? This category is for trivia questions and answers related to Job Bible (Religion). Each one is filled with fun facts and interesting information. There are 47 questions in this immediate directory. Last updated Apr 21 2024.
Related Questions & Answers:   Exodus   
Pages: 1 - 2 - 3 - 4 - 5
1 Why does Satan attack Job and his family?
Answer: God brags about Job's character.

God tells Satan, Job is "a perfect and an upright man, one that feareth God, and escheweth evil" (KJV, Job 1:8). Satan argues that Job is only good because God has blessed him, challenging God to find out how Job would act if he experienced the misfortunes most people know.
  From Quiz: Getting the Biblical Job!
2 "In the land of Uz there lived a man whose name was Job. This man was blameless and upright; he feared God and shunned evil." Job 1:1 Where is the land of Uz located?
Answer: Unknown location

The exact location of the land of Uz is unknown. Many Bible scholars believe because of other names and locations mentioned in the book it is located northeast of Israel between Damascus and the Euphrates River. Some also believe it was located in Edom.
  From Quiz: BBB Bible Series: Job
3 In Job 1:21 Job shows his humbleness. How does he do this?
Answer: He says all he has belongs to the Lord.

  From Quiz: Remember Job
4 When Job's friends heard of his adversity, how many of them planned to go and comfort him? Job 2: 11
Answer: 3

Job 2:11 states that his three friends made an appointment together to come and mourn with him and comfort him.
  From Quiz: Job and friends
5 What does Satan first do to change Job's attitude toward God?
Answer: Directs events so that natural disasters, war and banditry strip Job of his wealth and his children.

After securing God's consent, Satan turns Job's life inside out very quickly. In short order, Job receives four messengers, each bearing news of disasters which totally wipe out his livestock, servants, property and children. (KJV, Job 1:14-1:19).
  From Quiz: Getting the Biblical Job!
6 How do Job's friends react to the destruction of Job's family and fortunes?
Answer: His friends tell Job he brought his misfortunes on himself and, quite possibly, deserves worse.

The reaction of Job's friends to his misfortune is the heart of the story. After going through the forms of consolation while Job spends seven days mourning the death of his children and servants. Job's friends very pointedly argue that Job, or, perhaps, his children did something truly dreadful, precipitating all his misery (KJV, Job 4 - Job 27).
  From Quiz: Getting the Biblical Job!
7 How were Job's children killed?
Answer: A mighty wind blew over the house they were in and they died

The Chaldeans' raiding parties carried off the camels (Job 1:17). Fire from God burnt up the sheep and the servants (Job 1:16). The Sabeans attacked and carried off the oxen and donkeys (Job 1:15).
  From Quiz: Never Gonna Give You Up
8 In Chapter 9, Job admits he's guilty of doing something - what is it?
Answer: Justification

Job 9:20 "If I justify myself, mine own mouth shall condemn me: if I say, I am perfect, it shall also prove me perverse.

When people justify things, they make it so that it is right if they do it, even if it is wrong.
  From Quiz: Remember Job
9 What did these friends of Job do when they saw him from afar but did not recognise him?
Answer: They lifted up their voices and wept

Job 2:12 " And when they raised their eyes from afar and did not recognised him, they lifted their voices and wept.
  From Quiz: Job and friends
10 Reacting to the complete and abrupt desolation of his life, what does Job's wife suggest Job do?
Answer: Blame God and commit suicide.

"Curse God and die." (KJV, Job 2:9). Job's nameless wife sees their situation in very simple terms.
  From Quiz: Getting the Biblical Job!
Pages: 1 - 2 - 3 - 4 - 5

The rest of the questions and answers can be found in our quizzes here:
Job Bible Quizzes