FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Job and friends
Quiz about Job and friends

Job and friends Trivia Quiz


We have all heard of Job's adversity and how patient he was through it all. Let's see how much you can remember about his friends. (Hope that your friends will be kinder to you than Job's were to him).

A multiple-choice quiz by Jesusyes. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. Old Testament / Tanakh
  8. »
  9. Job

Author
Jesusyes
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
170,242
Updated
Jun 19 22
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
9 / 15
Plays
1167
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 198 (12/15), stephedm (4/15), emmal2000uk (1/15).
- -
Question 1 of 15
1. When Job's friends heard of his adversity, how many of them planned to go and comfort him? Job 2: 11 Hint


Question 2 of 15
2. Choose the correct names of two of Job's friends who payed him a visit.Job 2: 11 Hint


Question 3 of 15
3. What did these friends of Job do when they saw him from afar but did
not recognise him?
Hint


Question 4 of 15
4. How long did Job's friends sit with him without saying a word to him?
Job 2: 13
Hint


Question 5 of 15
5. After this long period of silence what did Job do? Job 3: 1 Hint


Question 6 of 15
6. Job's friends supported him emotionally, even if not physically, during his ordeal.


Question 7 of 15
7. Elihu said these words, "For we are but of yesterday and know nothing, because our days on earth are but a shadow". Job 8: 1, 9


Question 8 of 15
8. Bildad told Job that he was self righteous and told him that a mere man is as likely to be wise, as a wild donkey's colt is likely to be born of a man.


Question 9 of 15
9. To whom did Job say these words, "Yes, I realise that you know
everything! all wisdom will die with you! Well, I know a few things myself, you are no better than I am ". Job 12: 1, 3
Hint


Question 10 of 15
10. To which of Job's friends did God say these words? "My wrath is aroused against you and your two friends, for you have not spoken of me what is right, as my servant Job."

'"
Hint


Question 11 of 15
11. Besides the friends of Job who planned to meet at his home, he had another young visitor. What was his name? Job 32: 2 Hint


Question 12 of 15
12. Job said that he was one mocked by his friends.


Question 13 of 15
13. What did Job say about his friends? Hint


Question 14 of 15
14. "Have - on me, have - on me oh my friends".

Answer: (One Word fits both spaces)
Question 15 of 15
15. "To him who is afflicted, kindness should be shown by his friends".
Who said these words?
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 17 2024 : Guest 198: 12/15
Apr 15 2024 : stephedm: 4/15
Apr 13 2024 : emmal2000uk: 1/15
Mar 29 2024 : Guest 108: 6/15
Mar 27 2024 : Guest 206: 4/15
Mar 23 2024 : Guest 103: 0/15
Mar 17 2024 : MrNobody97: 15/15
Mar 14 2024 : Guest 49: 12/15
Mar 13 2024 : Guest 174: 13/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When Job's friends heard of his adversity, how many of them planned to go and comfort him? Job 2: 11

Answer: 3

Job 2:11 states that his three friends made an appointment together to come and mourn with him and comfort him.
2. Choose the correct names of two of Job's friends who payed him a visit.Job 2: 11

Answer: Zophar & Bildad

Job 2: 11 States that Job's friends were called: Bildad, Zophar and Eliphaz.
3. What did these friends of Job do when they saw him from afar but did not recognise him?

Answer: They lifted up their voices and wept

Job 2:12 " And when they raised their eyes from afar and did not recognised him, they lifted their voices and wept.
4. How long did Job's friends sit with him without saying a word to him? Job 2: 13

Answer: Seven days & nights

Job 2:13 says that they sat down with him on the ground for seven days and seven nights and no one spoke to him, for they saw that his grief was very great.
5. After this long period of silence what did Job do? Job 3: 1

Answer: He cursed the day he was born

Job3:1 " And after this, Job opened his mouth and cursed the day he was born ".
6. Job's friends supported him emotionally, even if not physically, during his ordeal.

Answer: False

If they had supported him emotionally, he would not have had to say
(6:14) "To him who is afflicted, kindness should be shown by his friend, even though he forsakes the fear of the almighty". or
(6:21) "Have pity on me oh my friends".
7. Elihu said these words, "For we are but of yesterday and know nothing, because our days on earth are but a shadow". Job 8: 1, 9

Answer: False

Job 8: 1, 9 States that Bildad said those words.
8. Bildad told Job that he was self righteous and told him that a mere man is as likely to be wise, as a wild donkey's colt is likely to be born of a man.

Answer: False

Job 11:1,4,12. States that Zophar rebuked Job,telling him that he claims to be pure in the sight of God but he is not. He also told him that a mere man is as likely to be wise as a donkey's colt could be born of a man.
9. To whom did Job say these words, "Yes, I realise that you know everything! all wisdom will die with you! Well, I know a few things myself, you are no better than I am ". Job 12: 1, 3

Answer: Zophar

Zophar spoke to Job in chapter 11 and Job replied to his allegations against him in chapter 12:1-3 (The Living Bible)
10. To which of Job's friends did God say these words? "My wrath is aroused against you and your two friends, for you have not spoken of me what is right, as my servant Job." '"

Answer: Eliphaz

Job 42:7-8 stated that God said these words to Eliphaz and advised the other friends as well, to offer up for themselves burnt offerings and let Job pray for them, lest He dealt with them according to their folly.
11. Besides the friends of Job who planned to meet at his home, he had another young visitor. What was his name? Job 32: 2

Answer: Elihu

32:1-10 Said that when the others ceased speaking, Elihu said that he was afraid to speak before, as they were older and age should speak but his wrath was aroused against them all and he had to say what was on his mind.
12. Job said that he was one mocked by his friends.

Answer: True

12:1,4
13. What did Job say about his friends?

Answer: They had forgotten and abhorred him

Verse 19:14 stated that his close friends had forgotten him and verse 19:19 said that they abhor him. Not very good friends, it seems.
14. "Have - on me, have - on me oh my friends".

Answer: pity

19:21 "Have pity on me, have pity on me oh my friends".
15. "To him who is afflicted, kindness should be shown by his friends". Who said these words?

Answer: Job

6: 1,14 Stated that Job said those words.


May your friends indeed show you kindness.
Source: Author Jesusyes

This quiz was reviewed by FunTrivia editor trammgr before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us