FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Never Gonna Give You Up
Quiz about Never Gonna Give You Up

Never Gonna Give You Up Trivia Quiz


This is a response to the author challenge by reeshy. In this quiz I'm gonna take you through the story of Job, who went through some trials but never gave up on God. Have fun!

A multiple-choice quiz by j-zilch. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. Old Testament / Tanakh
  8. »
  9. Job

Author
j-zilch
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
325,291
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
462
Last 3 plays: Kabdanis (4/10), Guest 103 (0/10), Guest 174 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Job was a very wealthy man who one day lost all his possessions. Did he do anything wrong to cause this?


Question 2 of 10
2. Before the first test in the Book of Job, how many children did Job have? Hint


Question 3 of 10
3. How were Job's children killed? Hint


Question 4 of 10
4. Where were Job's sons and daughters feasting and drinking wine when Job's first test occurred? Hint


Question 5 of 10
5. Which of the following wasn't one of the friends of Job? Hint


Question 6 of 10
6. How many animals did Job have before his tests? Note: I'm not asking how many different types of animals he had; I'm asking how many animals he had, total. Hint


Question 7 of 10
7. What were the names of the daughters born to Job after the tests? Hint


Question 8 of 10
8. Where in the book of Job (NIV) can you find the phrase "My Redeemer lives"? Hint


Question 9 of 10
9. Who spoke first in the first meeting of God and Satan in the Book of Job? Hint


Question 10 of 10
10. Job's children would often hold feasts at each other's houses. It says in Job 1 that, whenever a period of feasting was over, Job would sacrifice an offering for each of them. What kind of offering was it? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 02 2024 : Kabdanis: 4/10
Mar 23 2024 : Guest 103: 0/10
Mar 13 2024 : Guest 174: 8/10
Mar 10 2024 : Guest 49: 9/10
Mar 03 2024 : 1995Tarpon: 10/10
Mar 01 2024 : Guest 124: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Job was a very wealthy man who one day lost all his possessions. Did he do anything wrong to cause this?

Answer: No

According to the first chapter of the book of Job, Satan came to God and God brought up that Job was a man who was blameless and upright, feared God and shunned evil. Satan said that if Job went through enough trials, he would give up on God. God said that Satan could do anything to Job's possessions but forbade Satan to touch Job's body. So Satan took away all of Job's possessions and he even killed Job's children. Even after all this, Job never gave up on God. Fast forward a little later: Satan came back to God and said that, although Job passed his first test, he would give up on God if his health was severely attacked. So, God said that Satan could inflict all kinds of sicknesses and diseases on Job but had to spare his life. Job went through some pain and loss but never gave up on God, so after all this God blessed Job with even more than he had before.
2. Before the first test in the Book of Job, how many children did Job have?

Answer: 10

He had seven sons and three daughters, who were all killed in Job's first test. This can be found in Job 1:2. After Job's tests God blessed Job with seven more sons and three more daughters.
3. How were Job's children killed?

Answer: A mighty wind blew over the house they were in and they died

The Chaldeans' raiding parties carried off the camels (Job 1:17). Fire from God burnt up the sheep and the servants (Job 1:16). The Sabeans attacked and carried off the oxen and donkeys (Job 1:15).
4. Where were Job's sons and daughters feasting and drinking wine when Job's first test occurred?

Answer: The oldest brother's house

They were feasting and drinking wine at the oldest brother's house when the mighty wind blew the house down. This can be found in Job 1:18-19.
5. Which of the following wasn't one of the friends of Job?

Answer: Zebulun

Eliphaz the Temanite, Bildad the Shuhite and Zophar the Naamathite were the friends of Job who argued with Job throughout the book; they first came to visit him in Job 2:11. Zebulun was one of the twelve sons of Israel. Israel's other sons were Reuben, Simeon, Levi, Judah, Dan, Naphtali, Gad, Asher, Issachar, Joseph, and Benjamin.
6. How many animals did Job have before his tests? Note: I'm not asking how many different types of animals he had; I'm asking how many animals he had, total.

Answer: 11500

He had seven thousand sheep, three thousand camels, five hundred yoke of oxen and five hundred donkeys, according to Job 1:3.

7000 sheep
3000 camels
1000 oxen
+ 500 donkeys
----
11500

After the tests God blessed Job with double the animals he had had before, giving him a total of 23000 after the tests.
7. What were the names of the daughters born to Job after the tests?

Answer: Jemimah, Keziah and Keren-Happuch

Jemimah was the oldest, Keziah was the second oldest and Keren-Happuch was the youngest. Job 42 says that there weren't any women in the land as beautiful as they were. Job granted Jemimah, Keziah and Keren-Happuch an inheritance along with their brothers.
8. Where in the book of Job (NIV) can you find the phrase "My Redeemer lives"?

Answer: Job 19:25

"I know that my Redeemer lives, and that in the end he will stand upon the earth." - Job 19:25.

This verse has been the basis for a couple of Christian songs. One of them was titled "Redeemer" and was written by Christian artist Nicole C. Mullen and was on her CD titled "Redeemer". The other is a worship song written by Reuben Morgan.
9. Who spoke first in the first meeting of God and Satan in the Book of Job?

Answer: God

Job 1:6-12 says that the angels went to God. Satan came with them and God asked Satan, "Where have you come from?". Satan replied, "From roaming through the earth and going back and forth in it.". It was after this that God brought up Job and Satan said that, if Job went through some trials, he would curse God. This was thus the beginning of Job's first test.
10. Job's children would often hold feasts at each other's houses. It says in Job 1 that, whenever a period of feasting was over, Job would sacrifice an offering for each of them. What kind of offering was it?

Answer: Burnt offering

He did this thinking "Perhaps my children have sinned and cursed God in their hearts." (Job 1:5). Job always did this and had them purified just in case they might have sinned against God.
Source: Author j-zilch

This quiz was reviewed by FunTrivia editor CellarDoor before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us