Fun Trivia
Sections
Trivia Questions
Trivia Quizzes
Daily and Hourly Trivia Games
Ask FunTrivia - Get Answers to Questions
Crossword Puzzles
Trivia Questions Archive
Trivia
Animal Trivia
Bible Trivia
Brain Teasers
Celebrity Quizzes
Trivia For Kids
General Knowledge
Geography Quizzes
History Trivia
Hobbies Trivia
Humanities Quizzes
Literature Quizzes
Movie Trivia
Music Trivia
Famous People Trivia
Religion Quizzes
Science Trivia
Sports Trivia
Television Trivia
World Trivia
All Trivia and Quiz Topics
Services
Gold Memberships: Gift Certificates
Get Daily Email Trivia
Create a Daily Trivia Tournament
Pub Trivia Question Packs
Buy Trivia Questions
Large Scale Content / Data Licensing
Contact Us
New Player
Log In
New Player
|
Log In
FREE!
Click here to
Join FunTrivia
. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Alphabetical Boxes - "C" [2] Trivia Quiz
All of these mystery terms start with the letter "C". Can you find their correct categories? Good luck!
by
trident
. Estimated time: 3 mins.
Home
»
Quizzes
»
Brain Teasers Trivia
»
Mystery Sort
Share on
Facebook
Share on
Twitter
Share by
E-Mail
Author
trident
Time
3 mins
Type
Quiz #
421,668
Updated
Oct 31 25
# Qns
16
Difficulty
Very Easy
Avg Score
16 / 16
Plays
171
Last 3 plays
: Guest 74 (
8/16
), Sethdv7 (
16/16
), spanishliz (
16/16
).
You must have Javascript enabled to play this game.
???
???
???
???
Cinnabar
Cyclops
Centaur
Czech
Calcite
Condor
Catalan
Corundum
Cormorant
Chimera
Cuckoo
Cree
Chalcedony
Cornish
Cassowary
Cerberus
* Drag / drop or click on the choices above to move them to the correct mystery boxes.
Most Recent Scores
Today
: Guest 74: 8/16
Today
: Sethdv7:
16/16
Today
: spanishliz:
16/16
Today
: Guest 152: 14/16
Today
: aliceinw:
16/16
Today
: idlern:
16/16
Today
: MacaroniTree: 14/16
Today
: Guest 184:
16/16
Today
: Guest 104:
16/16
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Cerberus
Answer:
Greek Mythological Creatures
Cerberus is the three-headed dog in Greek mythology that guards the entrance to the Underworld to keep the dead from leaving.
2. Chimera
Answer:
Greek Mythological Creatures
The Chimera is a fire-breathing creature in Greek mythology with the body of a lion, the head of a goat on its back, and a snake for a tail.
3. Centaur
Answer:
Greek Mythological Creatures
A centaur is a creature in Greek mythology with the upper body of a human and the lower body of a horse.
4. Cyclops
Answer:
Greek Mythological Creatures
A Cyclops is a one-eyed giant in Greek mythology known for great strength and craftsmanship.
5. Calcite
Answer:
Types of Minerals
Calcite is a common mineral made of calcium carbonate that forms crystals in limestone and marble and reacts with acid by fizzing.
6. Cinnabar
Answer:
Types of Minerals
Cinnabar is a bright red mineral made of mercury sulfide that is the main source of mercury and has been used as a pigment since ancient times.
7. Corundum
Answer:
Types of Minerals
Corundum is a very hard mineral made of aluminum oxide, used as an abrasive and found in gem forms such as rubies and sapphires.
8. Chalcedony
Answer:
Types of Minerals
Chalcedony is a smooth, waxy mineral made of tiny crystals of quartz, often found in a variety of colors and used for jewelry and carvings.
9. Cassowary
Answer:
Types of Birds
A cassowary is a large, flightless bird from Australia and New Guinea with strong legs, a helmet-like crest, and bright blue and black feathers.
10. Cormorant
Answer:
Types of Birds
A cormorant is a dark, fish-eating water bird with a long neck and hooked bill that dives underwater to catch its prey.
11. Condor
Answer:
Types of Birds
A condor is a very large vulture with broad wings and a bald head that soars high over mountains and feeds on dead animals.
12. Cuckoo
Answer:
Types of Birds
A cuckoo is a medium-sized bird known for its two-note call and for laying its eggs in the nests of other birds.
13. Czech
Answer:
World Languages
Czech is a Slavic language spoken mainly in the Czech Republic and closely related to Slovak and Polish.
14. Catalan
Answer:
World Languages
Catalan is a Romance language spoken mainly in Catalonia, Valencia, and the Balearic Islands in Spain, as well as in parts of France and Andorra.
15. Cornish
Answer:
World Languages
Cornish is a Celtic language that originated in Cornwall, England, and has been revived after nearly disappearing in the 18th century.
16. Cree
Answer:
World Languages
Cree is an Algonquian language spoken by Indigenous peoples across parts of Canada, with several regional dialects.
Source: Author
trident
This quiz was reviewed by FunTrivia editor
Fifiona81
before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1.
Alphabetical Boxes - "N"
Very Easy
2.
Alphabetical Boxes - "C"
Very Easy
3.
Alphabetical Boxes - "L"
Very Easy
4.
Alphabetical Boxes - "M"
Easier
5.
Christmas Boxes
Easier
6.
Alphabetical Boxes - "B"
Very Easy
7.
You May Need your Glasses to Solve!
Very Easy
8.
Alphabetical Boxes - "K"
Easier
9.
Alphabetical Boxes - "O"
Very Easy
10.
Colourblindness
Easier
11.
My First Mystery Sort
Easier
12.
Alphabetical Boxes - "A"
Very Easy
Referenced Topics
World
People
Brain Teasers
Animals
Languages
Colors
England
Wild Birds
Australian Geography
Canadian Geography
Horse
English People
Islands
France
Blue
Snake
Spain
The Color Black
Greek Language
Czech Republic
Other Destinations
Explore Other Quizzes by
trident
Go to
Brain Teasers
Quizzes
More
Mystery Sort
Quizzes
FunTrivia
Homepage
10/31/2025, Copyright 2025
FunTrivia, Inc. -
Report an Error / Contact Us