FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Now You See It
Quiz about Now You See It

Now You See It! Trivia Quiz


Every clue that I give can be found in a block of letters. All you need to do is find the word and give me the LINE that it's in!

A multiple-choice quiz by Whammy21. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Brain Teasers Trivia
  6. »
  7. Word Play
  8. »
  9. Hidden Words

Author
Whammy21
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
286,032
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
2419
Question 1 of 10
1. 1-CROWINGUMBRAGATESLARCH
2-LISTARCHIMEANDERSONARZ
3-PROPERSONATINASTYLEAVE
4-TOMENDEATHENSLAVENTITY

Clue: Little Falls, Minnesota and Agatha Christie are what types of nouns?
Hint


Question 2 of 10
2. 1-CROWINGUMBRAGATESLARCH
2-LISTARCHIMEANDERSONARZ
3-PROPERSONATINASTYLEAVE
4-TOMENDEATHENSLAVENTITY

Clue: A coniferous tree in the genus 'Larix', in the family 'Pinaceae'. Often referred to in many Monty Python sketches.
Hint


Question 3 of 10
3. CROWINGUMBRAGATESLARCH
LISTARCHIMEANDERSONARZ
PROPERSONATINASTYLEAVE
TOMENDEATHENSLAVENTITY

Clue: In the 1800s, African-Americans were often called this because they often worked on plantations for white men.
Hint


Question 4 of 10
4. CROWINGUMBRAGATESLARCH
LISTARCHIMEANDERSONARZ
PROPERSONATINASTYLEAVE
TOMENDEATHENSLAVENTITY

Clue: This word is an abbreviation for 'Sound Navigation and Ranging'.
Hint


Question 5 of 10
5. CROWINGUMBRAGATESLARCH
LISTARCHIMEANDERSONARZ
PROPERSONATINASTYLEAVE
TOMENDEATHENSLAVENTITY

Clue: This type of doorway is used outside many expensive mansions to keep out intruders.
Hint


Question 6 of 10
6. CROWINGUMBRAGATESLARCH
LISTARCHIMEANDERSONARZ
PROPERSONATINASTYLEAVE
TOMENDEATHENSLAVENTITY

Clue: Another name for the Grim Reaper.
Hint


Question 7 of 10
7. CROWINGUMBRAGATESLARCH
LISTARCHIMEANDERSONARZ
PROPERSONATINASTYLEAVE
TOMENDEATHENSLAVENTITY

Clue: The current Greek capital city.
Hint


Question 8 of 10
8. CROWINGUMBRAGATESLARCH
LISTARCHIMEANDERSONARZ
PROPERSONATINASTYLEAVE
TOMENDEATHENSLAVENTITY

Clue: It often comes in flavors like 'spearmint' and 'cinnamon'.
Hint


Question 9 of 10
9. CROWINGUMBRAGATESLARCH
LISTARCHIMEANDERSONARZ
PROPERSONATINASTYLEAVE
TOMENDEATHENSLAVENTITY

Clue: This chemical, found in potatoes, is often used to stiffen clothes.
Hint


Question 10 of 10
10. CROWINGUMBRAGATESLARCH
LISTARCHIMEANDERSONARZ
PROPERSONATINASTYLEAVE
TOMENDEATHENSLAVENTITY

Clue: An individual is also called this: A _____.
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. 1-CROWINGUMBRAGATESLARCH 2-LISTARCHIMEANDERSONARZ 3-PROPERSONATINASTYLEAVE 4-TOMENDEATHENSLAVENTITY Clue: Little Falls, Minnesota and Agatha Christie are what types of nouns?

Answer: Line 3

The word was "PROPER". Nouns like 'street' and 'question' are referred to as 'common nouns'.
2. 1-CROWINGUMBRAGATESLARCH 2-LISTARCHIMEANDERSONARZ 3-PROPERSONATINASTYLEAVE 4-TOMENDEATHENSLAVENTITY Clue: A coniferous tree in the genus 'Larix', in the family 'Pinaceae'. Often referred to in many Monty Python sketches.

Answer: Line 1

The answer was "LARCH". This tree was frequently mentioned in Monty Python sketches, especially in the episode 'How To Recognize Different Types of Trees From Quite a Long Way Away'.
3. CROWINGUMBRAGATESLARCH LISTARCHIMEANDERSONARZ PROPERSONATINASTYLEAVE TOMENDEATHENSLAVENTITY Clue: In the 1800s, African-Americans were often called this because they often worked on plantations for white men.

Answer: Line 4

The answer was "SLAVE".
4. CROWINGUMBRAGATESLARCH LISTARCHIMEANDERSONARZ PROPERSONATINASTYLEAVE TOMENDEATHENSLAVENTITY Clue: This word is an abbreviation for 'Sound Navigation and Ranging'.

Answer: Line 2

The answer is "SONAR".
5. CROWINGUMBRAGATESLARCH LISTARCHIMEANDERSONARZ PROPERSONATINASTYLEAVE TOMENDEATHENSLAVENTITY Clue: This type of doorway is used outside many expensive mansions to keep out intruders.

Answer: Line 1

The answer is "GATE".
6. CROWINGUMBRAGATESLARCH LISTARCHIMEANDERSONARZ PROPERSONATINASTYLEAVE TOMENDEATHENSLAVENTITY Clue: Another name for the Grim Reaper.

Answer: Line 4

The answer is "DEATH".
7. CROWINGUMBRAGATESLARCH LISTARCHIMEANDERSONARZ PROPERSONATINASTYLEAVE TOMENDEATHENSLAVENTITY Clue: The current Greek capital city.

Answer: Line 4

The answer is "ATHENS".
8. CROWINGUMBRAGATESLARCH LISTARCHIMEANDERSONARZ PROPERSONATINASTYLEAVE TOMENDEATHENSLAVENTITY Clue: It often comes in flavors like 'spearmint' and 'cinnamon'.

Answer: Line 1

The answer is "GUM". Also, gum was the first product to have its bar code scanned!
9. CROWINGUMBRAGATESLARCH LISTARCHIMEANDERSONARZ PROPERSONATINASTYLEAVE TOMENDEATHENSLAVENTITY Clue: This chemical, found in potatoes, is often used to stiffen clothes.

Answer: Line 2

The answer is "STARCH".
10. CROWINGUMBRAGATESLARCH LISTARCHIMEANDERSONARZ PROPERSONATINASTYLEAVE TOMENDEATHENSLAVENTITY Clue: An individual is also called this: A _____.

Answer: Line 3

The answer is "PERSON".
Source: Author Whammy21

This quiz was reviewed by FunTrivia editor crisw before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us