FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Toast of the Town
Quiz about Toast of the Town

Toast of the Town Trivia Quiz

A Clothing Guide

As the toast of the town, you need to make sure you're always well turned out. Can you apply that knowledge to correctly classify these clothing items?

A classification quiz by zorba_scank. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Beauty Accessories & Fashion
  8. »
  9. Clothes Specific

Author
zorba_scank
Time
3 mins
Type
Classify Quiz
Quiz #
415,470
Updated
Feb 11 24
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
535
Last 3 plays: rivenproctor (10/10), VegemiteKid (10/10), LizzyAllen3420 (7/10).
Hat
Footwear
Jacket

Durumagi Stovepipe Beret Espadrilles Zori Karakou Pillbox Fez Haori Klompen

* Drag / drop or click on the choices above to move them to the correct categories.



Most Recent Scores
Today : rivenproctor: 10/10
Feb 21 2024 : VegemiteKid: 10/10
Feb 21 2024 : LizzyAllen3420: 7/10
Feb 21 2024 : batowers: 10/10
Feb 21 2024 : Guest 99: 8/10
Feb 21 2024 : Guest 69: 8/10
Feb 21 2024 : nikkitem: 10/10
Feb 21 2024 : Quizaddict1: 8/10
Feb 21 2024 : babymoose2: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Beret

Answer: Hat

Berets are soft, round caps, usually knitted of wool or felt. They are common in many parts of Europe. Berets are also part of military headgear. Famous among these are the blue berets worn by United Nations peacekeepers.
2. Stovepipe

Answer: Hat

The Stovepipe is a tall, flat crowned, top hat. This type of hat gained popularity towards the end of the 18th century and became a part of the men's formal wear. The hat was generally made of black silk and was worn for both official and social occasions.
3. Fez

Answer: Hat

Despite sharing its name with a Moroccan city, the fez is considered to have originated in Turkey during the Ottoman era. Also called a tarboosh, the fez is made of felt. It is usually red in colour with a black tassal attached to the top of the flat crown. From the early 19th century, the fez was the official headdress of the Ottoman Empire's army until it was outlawed in 1925 when Turkey became a republic.
4. Pillbox

Answer: Hat

The pillbox is a brimless hat with a flat crown. It was named and designed after the small cases that were used to carry pills. The pillbox shot to fame when it became the favoured headgear of the US First Lady, Jackie Kennedy, in the 1960s. She was often photographed wearing this style of hat, including on the day of her husband's unfortunate assassination.
5. Zori

Answer: Footwear

Zori are traditional flat sandals from Japan, similar to flip-flops (or thongs in Australia). In earlier days, they were made of rice straw, cloth, and even lacquered wood. Now even synthetic materials like rubber are used.
6. Klompen

Answer: Footwear

Klompen are a type of clogs (wooden shoes) that cover the whole foot. Originating in the Netherlands, they are regarded as a symbol of the country. Given the low-lying area of the majority of the Netherlands and the wet weather, clogs were a good way of protecting the feet while people went about their daily tasks.
7. Espadrilles

Answer: Footwear

Evidence of espadrilles dates back to over 9,500 years ago. Made in many parts of Spain and the Occitania region of France, these were the standard footwear for peasants till the Middle Ages. These flat, rope-soled shoes, typically have a top cover made of canvas or cotton.
8. Karakou

Answer: Jacket

The Karakou is a traditional garment of Algeria. Generally made of velvet, it is a long sleeved jacket. The gold and silver thread embroidery on the jacket is called El Majboud and is a traditional form of embroidery developed in Algeria.
9. Durumagi

Answer: Jacket

The durumagi forms part of the hanbok, the traditional Korean attire. It is an overcoat and is sometimes also called the jumagui. It is believed that the durumagi was inspired by the long coats worn by the northern Chinese during the period of the Three Kingdoms of Korea.
10. Haori

Answer: Jacket

The haori is a traditional Japanese jacket. It is worn over the kimono and can be hip length or longer till the thighs. The haori is tied in the front with two short cords which are called the haori himo.
Source: Author zorba_scank

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us