FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Suit Yourself
Quiz about Suit Yourself

Suit Yourself! Trivia Quiz


Oh great Quiz-O-Meter, in attempts to appease you, I place this quiz before you, where all answers are also one of the four suits in a deck of cards.

A multiple-choice quiz by salami_swami. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Thematic Fun
  8. »
  9. Thematic Abstract Ideas

Author
salami_swami
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
342,578
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
772
Awards
Top 20% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. There is something unique about the ankylosaurus. It had a special thing on the end of its tail, which also has the same name as a suit of a deck of cards. What is it? Hint


Question 2 of 10
2. When eating the meat of a certain vegetable, Arthur began coughing violently. He eventually died. It was reported later that the cause of his death was that Artie chokes.

What is the name of the center part of the artichoke, where most of the meat is found?
Hint


Question 3 of 10
3. This actor named David has been in many films, such as "Grown Ups" and "Benchwarmers". He also voiced Emperor Kuzco in "Emperor's New Groove" and also stars in "Rules of Engagement". What is his name? Hint


Question 4 of 10
4. It is often said that a dog is a man's best friend. However, Carol Channing sang to us what a girl's best friend is. What is it? Hint


Question 5 of 10
5. I've always loved the rockin' beat of "Barracuda". Ann and Nancy were in the band who wrote and sang the 1977 hit. What is their band called? Hint


Question 6 of 10
6. When talking about deer, you might call it a stag. Alternately, you may call it a suit of a deck of cards. Though it might be spelled slightly different, which of these suits can be used to describe a male deer? Hint


Question 7 of 10
7. "Welcome to Sandwich Shop, may I take your order?"
"Yes I'd like a double-decker sandwich, please."

Of course, the double-decker can go by another name. What word would describe a type of sandwich you can order?
Hint


Question 8 of 10
8. "Pokemon" is a widely popular and enormously successful trading card game/television series/toy line/video game industry. With thousands of Pokemon appearing in dozens of video games, shows, etc, it is little wonder I could make a question that "suits" this quiz.

Along with the "Pearl Version", what card suit version of "Pokemon" was released as a video game in 2006?
Hint


Question 9 of 10
9. Raspeball is a traditional Norwegian potato dumpling. It can go by many other names, including one that sounds a bit like a suit of a deck of cards, though it is not spelled quite the same.

By what other name can raspeball go by? (Please note, this is a homophone, so the answer is not the exact spelling)
Hint


Question 10 of 10
10. Homophones rock! It is often good to have neutered your male pet. However, what should you have done to your female pet to keep her from getting pregnant? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. There is something unique about the ankylosaurus. It had a special thing on the end of its tail, which also has the same name as a suit of a deck of cards. What is it?

Answer: Club

Some dinosaurs had CLUBS on the end of their tail, but the ankylosaurus is by far the most commonly known "club-tailed" dinosaur.

Though the correct answer is "club", I must admit that some dinosaurs DID have diamond-shaped clubs. ;-)
2. When eating the meat of a certain vegetable, Arthur began coughing violently. He eventually died. It was reported later that the cause of his death was that Artie chokes. What is the name of the center part of the artichoke, where most of the meat is found?

Answer: Heart

An artichoke HEART is covered in hundreds of little hairs, which are slightly barbed and become quite an irritation if swallowed. These hairs do not go down the throat easily, and can cause quite a bit of choking, like poor Artie.

Artichoke hearts are often buttered or pickled and used in fettuccine alfredo.
3. This actor named David has been in many films, such as "Grown Ups" and "Benchwarmers". He also voiced Emperor Kuzco in "Emperor's New Groove" and also stars in "Rules of Engagement". What is his name?

Answer: Spade

David SPADE was born in 1964 and is a comedian in many movies and TV shows. He voiced Emperor Kuzco in "Emperor's New Groove" in 2000, starred in "Benchwarmers" in 2006 and in "Grown Ups" in 2010. He also starred in "Just Shoot Me!" from 1997 to 2003 and also in "Rules of Engagement" which began in 2007.
4. It is often said that a dog is a man's best friend. However, Carol Channing sang to us what a girl's best friend is. What is it?

Answer: Diamonds

"DIAMONDS are a Girl's Best Friend" is a song sung by Carol Channing in 1949. It was written by Jule Styne and was for the musical "Gentlemen Prefer Blondes".
5. I've always loved the rockin' beat of "Barracuda". Ann and Nancy were in the band who wrote and sang the 1977 hit. What is their band called?

Answer: Heart

HEART sang "Barracuda" in 1977, and it was the first single from the album "Little Queen". Heart also sings songs such as "Alone", "Crazy on You", "Heartless", and "These Dreams".

Sisters Ann and Nancy Wilson are band members of Heart, though Ann has been in the band for much longer than her sister Nancy.
6. When talking about deer, you might call it a stag. Alternately, you may call it a suit of a deck of cards. Though it might be spelled slightly different, which of these suits can be used to describe a male deer?

Answer: Heart

HART was an old term for a male deer, whereas now it would be known as a stag. In particular, it was used to refer to a male red deer at least five years of age.
7. "Welcome to Sandwich Shop, may I take your order?" "Yes I'd like a double-decker sandwich, please." Of course, the double-decker can go by another name. What word would describe a type of sandwich you can order?

Answer: Club

A CLUB sandwich is a special type of sandwich that is made with three slices of bread (oftentimes toasted) with filling between both layers. It is sometimes held together at a restaurant with a fancy toothpick and is commonly served with fries or chips.
8. "Pokemon" is a widely popular and enormously successful trading card game/television series/toy line/video game industry. With thousands of Pokemon appearing in dozens of video games, shows, etc, it is little wonder I could make a question that "suits" this quiz. Along with the "Pearl Version", what card suit version of "Pokemon" was released as a video game in 2006?

Answer: Diamond

"Pokemon: DIAMOND Version" was released for the Nintendo DS in 2006. It was also paired with "Pokemon: Pearl Version" to make the title "Pokemon Diamond and Pearl".
9. Raspeball is a traditional Norwegian potato dumpling. It can go by many other names, including one that sounds a bit like a suit of a deck of cards, though it is not spelled quite the same. By what other name can raspeball go by? (Please note, this is a homophone, so the answer is not the exact spelling)

Answer: Club

Raspeball is a dish made from grated potatoes, as well as several kinds of flour and sometimes salted lamb or pork. It is half-cooked and half-raw, and there are many variations of the dish. Sometimes it is served with sour cream, sugar, or syrup. The Swedish version of the raspeball is called kroppkakor, and a similar meat-filled dumpling is called palt. Raspeball is also called kumle, kumpe, or KLUBB in various regions.
10. Homophones rock! It is often good to have neutered your male pet. However, what should you have done to your female pet to keep her from getting pregnant?

Answer: Spade

It is always recommended to spay or neuter your pet. The male surgery is known as neutering, and the female surgery is spaying. If you have given your pets the proper surgeries, they have been "SPADE" ("spayed") and neutered. *groan*

And I sure hope you didn't choose "club" as an answer. Please, I beg of you, never club your pets, for that is called animal cruelty.
Source: Author salami_swami

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LeoDaVinci before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/1/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us