Quiz about FunTrivia Hobbies Mix Vol 11
Quiz about FunTrivia Hobbies Mix Vol 11

FunTrivia Hobbies Mix: Vol 11 Trivia Quiz


A mix of 10 Hobbies questions, submitted by 10 different FunTrivia players! The first few questions are easy, but the last couple are tough!

A multiple-choice quiz by FTBot. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Hobbies Other

Author
FTBot
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
410,245
Updated
Sep 09 22
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
409
Last 3 plays: Guest 75 (8/10), haydenspapa (7/10), miranda101 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which American board game was invented in 1860 and revived in 1960, in which players proceed from infancy to maturity and encounter challenges/impediments along their way?
Hint

Dating Game
Monopoly
The Game of Life
Strategies

2. A "full English breakfast" or "fry up" often includes black pudding. What exactly is black pudding? Hint

blood sausage
squid ink custard
licorice custard
black-bread pudding

3. Which of these ingredients is ALWAYS in a traditional Irish Shepherd's Pie? Hint

Mashed potatoes
Guinness dry stout
Carrigaline cheese
Granny Smith apples

4. A philatelist is a collector of what item? Hint

stamps
ships in bottles
coins
human skulls

5. Propagating plants by air-layering involves cutting partway into the stem of a living plant, applying a medium like moss encased in plastic wrap to the cut, keeping the moss moist, and waiting. What are you waiting for? Hint

A miracle
The growing plant to bloom
The growing plant to die
Roots to grow into the moss

6. What is the most powerful piece in chess in terms of movement capabilities? Hint

Rook
Bishop
King
Queen

7. If you are consuming oolong, what are you drinking? Hint

tea
apple cider
spiced rum
rye

8. In what country would you most probably order "Moules et frites" to get mussels with French fries? Hint

Belgium
Mexico
Thailand
Morocco

9. Native to the Maluku Islands of Indonesia, what aromatic flower bud used to flavor meats, curries and marinades derives its taste from the chemical eugenol? Hint

Dill
Parsley
Ginger
Clove

10. If your Turkish friend gave you a kunefe, what would you do with it? Hint

it's a cheesy dessert - eat it
it's a sharp dagger - sheath it
it's a cute dog - pet it
it's a cool hat - wear it


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which American board game was invented in 1860 and revived in 1960, in which players proceed from infancy to maturity and encounter challenges/impediments along their way?

Answer: The Game of Life

When "The Game of Life" was invented by Milton Bradley, it was sold as "The Checkered Game of Life." The modern version allows a player to reach major events: college graduation, marriage, jobs, the birth of children. The 1960 revision got a tremendous boost from the endorsement of Art Linkletter. The game was so iconic of the period that it is in the collection of the Smithsonian's National Museum of American History.


Question by player FatherSteve
2. A "full English breakfast" or "fry up" often includes black pudding. What exactly is black pudding?

Answer: blood sausage

Doubtless to the horror of observant Jews and Jehovah's Witnesses (both of which abstain from consuming blood), blood sausage is made throughout Europe. Discarding blood at slaughtering seems wasteful of protein which can be captured and consumed in the form of so-called "black pudding." British blood sausages contain coagulated pig's blood, either pork fat or beef suet, a grain (typically oats or barley) and seasoning (especially pennyroyal).


Question by player FatherSteve
3. Which of these ingredients is ALWAYS in a traditional Irish Shepherd's Pie?

Answer: Mashed potatoes

Shepherd's Pie is a traditional Irish comfort food, usually made with ground lamb and vegetables (usually onions and carrots). The traditional Irish version is always covered with a crust of delicious mashed potatoes.

Question by player Mbovary
4. A philatelist is a collector of what item?

Answer: stamps

The first postage stamp ever made was called the Penny Black and was issued in Great Britain in 1840 and featured the profile of Queen Victoria.

Question by player Stelth
5. Propagating plants by air-layering involves cutting partway into the stem of a living plant, applying a medium like moss encased in plastic wrap to the cut, keeping the moss moist, and waiting. What are you waiting for?

Answer: Roots to grow into the moss

Air-layering creates new roots closer to the leaves for a plant that has lost its lower leaves or become "leggy". It isn't the best option for all plants, but it can be very effective for plants that are hard to propagate by other means. The technique is thought to have originated in China centuries ago, but it was hard for the average person to keep the moss moist continually until plastic wrap was available.

Once the ball of moss has a network of visible roots, you cut the stem of the plant off just below the air layer site, and replant the plant with the new root system.

Question by player austinnene
6. What is the most powerful piece in chess in terms of movement capabilities?

Answer: Queen

The Queen has the power to go in any direction(horizontal, vertical, diagonal) however many spaces it wants to unless impeded by another piece. Although the King is the most important piece in chess, it is not that powerful, being only able to move one square at a time.

Question by player raghu96
7. If you are consuming oolong, what are you drinking?

Answer: tea

Oolong is one of the world's most popular types of tea. It is a mix of green and black teas and is served all over the world. Commonly served in Chinese restaraunts, its name is Chinese for "black dragon tea".

Question by player dcpddc478
8. In what country would you most probably order "Moules et frites" to get mussels with French fries?

Answer: Belgium

Moules et frites is considered one of Belgium's national dishes, although it's popular in Northern France as well. It can be prepared in many different ways like in white wine, with garlic or in a lemon-mustard sauce.

Question by player wellenbrecher
9. Native to the Maluku Islands of Indonesia, what aromatic flower bud used to flavor meats, curries and marinades derives its taste from the chemical eugenol?

Answer: Clove

Cloves are harvested from trees and are commonly used to flavor fruits like apples and pears and in drinks like tea. Cloves are a component of tasty blends such as pumpkin spice where they are mixed with cinnamon and nutmeg. Outside of consumption, cloves have also been used in dentistry and aromatherapy.

Question by player Triviaballer
10. If your Turkish friend gave you a kunefe, what would you do with it?

Answer: it's a cheesy dessert - eat it

Kunefe is a very sweet dessert made with string pastry called kadayif, syrup, and stringy cheese, such as kashar. It's served warm in a special shallow pan. There are many names for similar desserts from other cultures. The Arab name is kanafeh, knafeh or similar spellings.

The Palestinians produce knafeh nabilsiyeh, which is one of their most well known desserts.

Question by player Upstart3
Source: Author FTBot

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 30 2023 : Guest 75: 8/10
Jan 28 2023 : haydenspapa: 7/10
Jan 27 2023 : miranda101: 9/10
Jan 22 2023 : sally0malley: 9/10
Jan 21 2023 : Jennifer5: 10/10
Jan 21 2023 : Guest 94: 8/10
Jan 20 2023 : Retired2006: 8/10
Jan 19 2023 : Guest 174: 8/10
Jan 19 2023 : Guest 165: 6/10

1/31/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us