Quiz about FunTrivia Hobbies Mix Vol 8
Quiz about FunTrivia Hobbies Mix Vol 8

FunTrivia Hobbies Mix: Vol 8 Trivia Quiz


A mix of 10 Hobbies questions, submitted by 10 different FunTrivia players! The first few questions are easy, but the last couple are tough!

A multiple-choice quiz by FTBot. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Hobbies Other

Author
FTBot
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
409,769
Updated
Jul 20 22
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
491
Last 3 plays: Guest 75 (7/10), miranda101 (10/10), ghosttowner (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What type of drink is espresso? Hint

soda
any one made quickly
coffee
fruit juice

2. I have chosen Bangers and Mash from the menu. Where am I most likely to be eating? Hint

Portugal
England
Peru
China

3. Which of these foods grows underground? Hint

strawberries
almonds
peanuts
walnuts

4. What type of meat-based food are kielbasa, boerewors and saveloy? Hint

Meatballs
Dishes made of animal brains
Meat pies
Sausages

5. Which chocolate bar appeared in fiction (in a Roald Dahl novel) before it did in fact? Hint

Mars bar
Bounty bar
Crunchie bar
Wonka bar

6. What stereoscopic toy was introduced at the 1939 World's Fair?
Hint

3D Fresnel lens X-ray glasses
View-Master
Toy camera with diffraction grating
Glow-in-the-dark yo-yo

7. On what type of bread is Eggs Benedict usually served? Hint

Rye
Cornbread
English muffin
French croissant

8. Dessert tonight is "Pie-Plant" pie; what is the main ingredient in this tart dish? Hint

Rhubarb
Ice Cream
Pineapple
Coconut

9. Retsina wine comes from which country? Hint

Spain
Greece
Bulgaria
Portugal

10. With which collectible item is the company of Stanley Gibbons most associated? Hint

Coins
Stamps
Medals
Dolls


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What type of drink is espresso?

Answer: coffee

Espresso (meaning both "express" and "pressed out") is a coffee drink originating in Italy. In 1884, Angelo Moriondo patented his device for making a steam-driven coffee beverage.

Question by player amcoffice
2. I have chosen Bangers and Mash from the menu. Where am I most likely to be eating?

Answer: England

Bangers and Mash is sausage and mashed potato (delicious with fried onions and gravy).

Question by player veronicavee
3. Which of these foods grows underground?

Answer: peanuts

Strawberries obviously grow aboveground, and walnuts and almonds grow in shells on trees.

Question by player falcon4ygy
4. What type of meat-based food are kielbasa, boerewors and saveloy?

Answer: Sausages

Kielbasa is a Polish sausage, and comes in varieties such as kabanos (which is thin, dried and flavoured with caraway seeds) and krakowska (a spicy smoked sausage from Krakow). Boerewors ('farmer's sausage') is from South Africa, and its main ingredient is beef, though it often contains lamb and / or pork as well. Saveloy is a reddish-coloured pork sausage often sold in British fish-and-chip shops, and sometimes battered.

Question by player Kankurette
5. Which chocolate bar appeared in fiction (in a Roald Dahl novel) before it did in fact?

Answer: Wonka bar

Wonka bars first appeared in the 1964 novel "Charlie and the Chocolate Factory", and came to exist as a real life brand in 1971 to tie with the movie "Willy Wonka & the Chocolate Factory" starring Gene Wilder. It was bought by Nestlé in 1988, and was re-launched in 2005 to tie in with the Tim Burton movie of "Charlie and the Chocolate Factory". Whether or not the real life version matches up to its fictional counterpart as the "perfect candy bar" is a matter of opinion!

Question by player Flamis
6. What stereoscopic toy was introduced at the 1939 World's Fair?

Answer: View-Master

When the View-Master was introduced at the New York World's Fair it was to be an alternative to the postcard. It was made by William Gruber who teamed up with Harold Graves to bring the familiar round disk with 7 small photo pairs to the public. Its popularity spread after World War II. Over 1.5 billion disks, known as reels, have been made.

Question by player serpa
7. On what type of bread is Eggs Benedict usually served?

Answer: English muffin

Eggs Benedict is a wonderful breakfast meal that consists of poached eggs on English muffins with either bacon or ham and covered in Hollandaise sauce. The origins of this breakfast treat cannot be verified, but the first written mention of the dish was in 1942 in the American magazine "The New Yorker".

Question by player dcpddc478
8. Dessert tonight is "Pie-Plant" pie; what is the main ingredient in this tart dish?

Answer: Rhubarb

Rhubarb is a vegetable with a very unusual taste that makes it a very popular ingredient in pies and desserts. Rhubarb is an excellent source of Vitamin C and fiber.

Question by player Ingress
9. Retsina wine comes from which country?

Answer: Greece

Retsina wine can be either white or rose. First made over 2000 years ago, it's unique flavour comes from the pine resin used to seal the vessels in which it is stored.

Question by player Dizart
10. With which collectible item is the company of Stanley Gibbons most associated?

Answer: Stamps

Founded in 1856 by Edward Stanley Gibbons, the company is one of the world's foremost dealers in stamps and other philatelic items. Their first catalogue was issued in November 1865 and today their range of catalogues are used as a standard reference guide by philatelic societies around the world. An interesting fact is that Edward Stanley Gibbons was born in 1840, the same year in which the Penny Black, the world's first adhesive postage stamp, was issued.

Question by player KayceeKool
Source: Author FTBot

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 30 2023 : Guest 75: 7/10
Jan 27 2023 : miranda101: 10/10
Jan 26 2023 : ghosttowner: 9/10
Jan 25 2023 : briarwoodrose: 10/10
Jan 23 2023 : debray2001: 8/10
Jan 22 2023 : sally0malley: 9/10
Jan 21 2023 : Guest 94: 9/10
Jan 19 2023 : Guest 165: 8/10
Jan 12 2023 : poetkah: 10/10

1/31/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us