FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Oh Noh
Quiz about Oh Noh

Oh Noh! Trivia Quiz


Welcome to a quiz about Noh, a time-honored form of Japanese traditional theater.

A multiple-choice quiz by Pegbshack. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Theatre

Author
Pegbshack
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
356,678
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
327
Last 3 plays: Guest 102 (4/10), PurpleComet (7/10), Guest 73 (1/10).
Question 1 of 10
1. The word "noh" is based on a Japanese word meaning which of the following? Hint


Question 2 of 10
2. Noh is also referred to as which of the following? Hint


Question 3 of 10
3. There are four dominant forms of classical Japanese theater: Noh, Kabuki, Bunraku, and which of the following? Hint


Question 4 of 10
4. Which of the following theater forms is closely associated with a Noh performance? Hint


Question 5 of 10
5. According to protocol, the Noh performers rehearse together how many times? Hint


Question 6 of 10
6. There are the four primary categories of Noh roles: shite, waki, kyogen, and which of the following? Hint


Question 7 of 10
7. The instrumental section of Noh theater consists of four instruments: the traverse flute, hip drum, shoulder drum and which of the following? Hint


Question 8 of 10
8. Noh masks are usually carved from what type of wood? Hint


Question 9 of 10
9. Which stage prop is used by all Noh performers? Hint


Question 10 of 10
10. Noh theater music is composed of which of the following? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 09 2024 : Guest 102: 4/10
May 21 2024 : PurpleComet: 7/10
Apr 27 2024 : Guest 73: 1/10
Apr 23 2024 : JAM6430: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The word "noh" is based on a Japanese word meaning which of the following?

Answer: talent/skill

Noh translates to the words "talent", "ability", and "skill".
2. Noh is also referred to as which of the following?

Answer: Nogaku

Nogaku roughly translates to no (drama or ability) + gaku (music or learning).

Kami means spirit. Hana can mean flower, blossom, or nose. Maru means round or circle.
3. There are four dominant forms of classical Japanese theater: Noh, Kabuki, Bunraku, and which of the following?

Answer: Kyogen

Noh is drama theater with actors using masks and props. Kyogen is comic theater. Kabuki is highly stylized drama theater with actors wearing extravagant make-up. Bunraku is puppet theater.

Ikebana is the art of flower-arranging. Hanafuda is a flower card game. Chanoyu is the Japanese tea ceremony.
4. Which of the following theater forms is closely associated with a Noh performance?

Answer: Kyogen

Kyogen is usually performed along with the Noh play, occasionally serving as an intermission between Noh acts. It also provides comedic balance to Noh's formal themes.

Mochitsuki is the traditional mochi (rice cakes) pounding ceremony.
5. According to protocol, the Noh performers rehearse together how many times?

Answer: one

By rehearsing only once, the Noh performance could embody the ancient Japanese art philosophy of ephemerality and transience, as cited in the Japanese term "ichi-go ichi-e".

"Ichi-go ichi-e" translates to "one time (or chance), one meeting".
6. There are the four primary categories of Noh roles: shite, waki, kyogen, and which of the following?

Answer: hayashi

Shite is the protagonist. Waki is usually the shite's foil or supporting cast. Kyogen are the comedic actors who also perform during Noh intermission. Hayashi are the instrumentalists.

Tsure is the shite's companion, but is a secondary role in Noh theater. The koken are the stage attendants. Kaze translates to wind or cold.
7. The instrumental section of Noh theater consists of four instruments: the traverse flute, hip drum, shoulder drum and which of the following?

Answer: stick drum

The transverse flute used for Noh is called nohkan or fue. The three drums played in Noh theater are known as okawa or otsuzumi (hip drum), kotsuzumi (shoulder drum), and taiko (stick drum).

The koto and shamisen are Japanese stringed instruments.
8. Noh masks are usually carved from what type of wood?

Answer: Japanese cypress

Japanese cypress is also known as "hinoki". It is considered a superior timber in Japan.

The masks are usually only worn by the protagonist (shite). Sometimes, the shite's companion (tsure) may also wear a mask.
9. Which stage prop is used by all Noh performers?

Answer: fan

The fan is carried by all performers. The fan is usually used to represent hand-held props, especially during dance sequences. The mask is usually restricted to the shite and tsure. Geta are Japanese wooden clogs.
10. Noh theater music is composed of which of the following?

Answer: chorus and hayashi

The chorus perform chant accompaniment. Noh hayashi ensemble consists of three drummers and a nohkan flutist. Koken are Noh stagehands.
Source: Author Pegbshack

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LadyCaitriona before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us