FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Three Movies in a Boat
Quiz about Three Movies in a Boat

Three Movies in a Boat Trivia Quiz


Each group has three movies from the 2020s with something in common. See if you can match them up.

A matching quiz by chrisatlas. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies by Year
  8. »
  9. 2020s Movies

Author
chrisatlas
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
424,671
Updated
Aug 31 26
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
35
Last 3 plays: Guest 34 (5/10), mulligas (10/10), Guest 51 (10/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "One Battle After Another", "Oppenheimer", "Nomadland"   
  Apocalypse
2. "Flow", "Soul", "The Wild Robot"  
  Timothee Chalamet
3. "Marty Supreme", "Dune: Part 1", "A Complete Unknown"  
  Best Picture
4. "The Father", "The Whale", "The Life of Chuck"  
  Animated
5. "Elvis", "Barbie", "Sinners"  
  Endurance
6. "Twisters", "Top Gun: Maverick", "Avatar: The Way of Water"   
  Sequels
7. "Bugonia", "Eddington", "Poor Things"  
  Psychological
8. "Hamnet", "American Fiction", "Miller's Girl"  
  Writers
9. "Greenland", "Project Hail Mary", "Furiosa: A Mad Max Saga"  
  Music
10. "F1", "Thirteen Lives", "Fall"   
  Emma Stone





Select each answer

1. "One Battle After Another", "Oppenheimer", "Nomadland"
2. "Flow", "Soul", "The Wild Robot"
3. "Marty Supreme", "Dune: Part 1", "A Complete Unknown"
4. "The Father", "The Whale", "The Life of Chuck"
5. "Elvis", "Barbie", "Sinners"
6. "Twisters", "Top Gun: Maverick", "Avatar: The Way of Water"
7. "Bugonia", "Eddington", "Poor Things"
8. "Hamnet", "American Fiction", "Miller's Girl"
9. "Greenland", "Project Hail Mary", "Furiosa: A Mad Max Saga"
10. "F1", "Thirteen Lives", "Fall"

Most Recent Scores
Today : Guest 34: 5/10
Today : mulligas: 10/10
Today : Guest 51: 10/10
Today : Guest 63: 8/10
Today : Guest 172: 10/10
Today : Sharky2: 10/10
Today : Guest 72: 0/10
Today : RodS1: 7/10
Today : ChristineSierra: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "One Battle After Another", "Oppenheimer", "Nomadland"

Answer: Best Picture

"Nomadland" won best picture for 2020, "Oppenheimer" for 2023, and "One Battle After Another" for 2025. Other best picture winners of the decade were "Coda" (2021), "Everything Everywhere All At Once" (2022), and "Anora" (2024).
2. "Flow", "Soul", "The Wild Robot"

Answer: Animated

"Flow" featured no dialogue and won an Academy Award for Best Animated Feature (2024). "Soul" was a highly acclaimed Disney production in 2020 that was ironically a box office disappointment. "The Wild Robot" was a highly acclaimed Dreamworks Animation production from 2024.
3. "Marty Supreme", "Dune: Part 1", "A Complete Unknown"

Answer: Timothee Chalamet

Timothee Chalamet played the male lead in all three films. He earned consecutive Academy Award nominations for playing Bob Dylan in "A Complete Unknown" (2024) and a table tennis phenom in "Marty Supreme" (2025). In "Dune: Part 1" (2021), he played Paul Atreides.
4. "The Father", "The Whale", "The Life of Chuck"

Answer: Psychological

"The Father" starred Anthony Hopkins as an old man battling dementia. "The Whale" starred Brendam Frasier as a morbidly obese recluse trying to fix a relationship with his daughter. "The Life of Chuck" starred Tom Hiddleston as a mysterious figure in his own universe as he confronts an early death.
5. "Elvis", "Barbie", "Sinners"

Answer: Music

All three films featured a riveting soundtrack. The soundtrack to "Elvis" not only featured Elvis originals, but songs sung by Austin Butler (the actor who played him), and other popular artists like Eminem and Stevie Nicks. "Barbie: The Album" had a string of hits that cracked the top 10 around the world, including "What Was I Made For?" by Billie Eillish.

The soundtrack to the supernatural horror film "Sinners" featured an interesting mix of blues and Irish folk songs.
6. "Twisters", "Top Gun: Maverick", "Avatar: The Way of Water"

Answer: Sequels

"Twisters" and "Top Gun: Maverick" took decades to produce after the major success of their originals. Even "Avatar: The Way of Water" took 13 years, and this was after the original became the highest grossing film of all time in the US. Odd that in an "age of sequels", Hollywood has gotten a little slow.
7. "Bugonia", "Eddington", "Poor Things"

Answer: Emma Stone

In "Bugonia", Emma Stone starred as the CEO of a pharmaceutical company believed to be an alien by her conspiracy theorist kidnappers. She played Luise Cross in "Eddington", the wife of the town's sheriff. In "Poor Things", she played a woman brought back to life by a scientist.
8. "Hamnet", "American Fiction", "Miller's Girl"

Answer: Writers

"Hamnet" was a 2025 film about the family life of William Shakespeare. "American Ficton" (2023) was about black writer who uses a pen name to write a parody on black culture. Much to his dismay, it completely backfires when it becomes a major success by everyone taking it literally. "Miller's Girl" (2024) captures the dysfunctional relationship between a creative writing teacher and his underage student.
9. "Greenland", "Project Hail Mary", "Furiosa: A Mad Max Saga"

Answer: Apocalypse

An apocalypse links each of these movies. In "Greenland" (2020), a comet threatens to impact Earth. In "Project Hail Mary" (2026), a mysterious lifeform is depleting energy from the sun. "Furiosa: A Mad Max Saga" (2024) was a spinoff prequel to the "Mad Max" series, where a nuclear war destabilized civilization.
10. "F1", "Thirteen Lives", "Fall"

Answer: Endurance

"F1" (2025) starred Brad Pitt as an aging veteran of Formula 1 racing, which is known for its long and grueling races. The movie itself feels like a long race, as the film crew used real F1 racing footage. "Thirteen Lives" was a 2022 true-story survival film, based on the Tham Luang cave rescue in Thailand of 12 boys, taking as long as 18 days. "Fall" (2022) was a fictional survival film about two friends who climb a 2,000 foot guyed-mast tower, becoming stranded at the top for 3 days.
Source: Author chrisatlas

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
8/31/2026, Copyright 2026 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us