Fun Trivia
Sections
Trivia Questions
Trivia Quizzes
Daily and Hourly Trivia Games
Ask FunTrivia - Get Answers to Questions
Crossword Puzzles
Trivia Questions Archive
Trivia
Animal Trivia
Bible Trivia
Brain Teasers
Celebrity Quizzes
Trivia For Kids
General Knowledge
Geography Quizzes
History Trivia
Hobbies Trivia
Humanities Quizzes
Literature Quizzes
Movie Trivia
Music Trivia
Famous People Trivia
Religion Quizzes
Science Trivia
Sports Trivia
Television Trivia
World Trivia
All Trivia and Quiz Topics
Services
Gold Memberships: Gift Certificates
Get Daily Email Trivia
Create a Daily Trivia Tournament
Pub Trivia Question Packs
Buy Trivia Questions
Large Scale Content / Data Licensing
Contact Us
New Player
Log In
New Player
|
Log In
FREE!
Click here to
Join FunTrivia
. Thousands of games, quizzes, and lots more!
1960s Australian Top 50 Songs Vol. 30 Quiz
Match the song to the singer/band that debuted in the Australian Singles Chart in the weeks between October 7th and 28th 1961.
A matching quiz by
wwe84
. Estimated time: 3 mins.
Home
»
Quizzes
»
Music Trivia
»
1960s Music
»
1960s - Australian Singles Chart
Share on
Facebook
Share on
Twitter
Share by
E-Mail
Author
wwe84
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
424,067
Updated
May 16 26
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
13 / 15
Plays
50
Last 3 plays
: MalStone (
15/15
), calmdecember (
15/15
), sadwings (
15/15
).
You must have Javascript enabled to play this game.
(a)
Drag-and-drop
from the right to the left, or (b)
click
on a right side answer box and then on a left side box to move it.
Questions
Choices
1
.
"Daydreams"
Wink Martindale
2
.
"Good Looking Boy"
Johnny Crawford
3
.
"Romeo"
Ray Charles
4
.
"Hit The Road Jack"
Mark Wynter
5
.
"Muskrat"
Patsy Ann Noble
6
.
"Black Land Farmer"
Jimmy Dean
7
.
"Five-Foot Two"
The Shadows
8
.
"(He's My) Dreamboat/Hollywood"
Bryan Davies
9
.
"Kon-Tiki"
Del Shannon
10
.
"This Time"
The Everly Brothers
11
.
"Beggin' On My Knees"
Connie Francis
12
.
"So Long Baby"
Troy Shondell
13
.
"Big Bad John"
Barry Stanton
14
.
"Girl For Ev'ry Day"
Petula Clark
15
.
"Fool No. 1"
Brenda Lee
Select each answer
1. "Daydreams"
---
Wink Martindale
Johnny Crawford
Ray Charles
Mark Wynter
Patsy Ann Noble
Jimmy Dean
The Shadows
Bryan Davies
Del Shannon
The Everly Brothers
Connie Francis
Troy Shondell
Barry Stanton
Petula Clark
Brenda Lee
2. "Good Looking Boy"
---
Wink Martindale
Johnny Crawford
Ray Charles
Mark Wynter
Patsy Ann Noble
Jimmy Dean
The Shadows
Bryan Davies
Del Shannon
The Everly Brothers
Connie Francis
Troy Shondell
Barry Stanton
Petula Clark
Brenda Lee
3. "Romeo"
---
Wink Martindale
Johnny Crawford
Ray Charles
Mark Wynter
Patsy Ann Noble
Jimmy Dean
The Shadows
Bryan Davies
Del Shannon
The Everly Brothers
Connie Francis
Troy Shondell
Barry Stanton
Petula Clark
Brenda Lee
4. "Hit The Road Jack"
---
Wink Martindale
Johnny Crawford
Ray Charles
Mark Wynter
Patsy Ann Noble
Jimmy Dean
The Shadows
Bryan Davies
Del Shannon
The Everly Brothers
Connie Francis
Troy Shondell
Barry Stanton
Petula Clark
Brenda Lee
5. "Muskrat"
---
Wink Martindale
Johnny Crawford
Ray Charles
Mark Wynter
Patsy Ann Noble
Jimmy Dean
The Shadows
Bryan Davies
Del Shannon
The Everly Brothers
Connie Francis
Troy Shondell
Barry Stanton
Petula Clark
Brenda Lee
6. "Black Land Farmer"
---
Wink Martindale
Johnny Crawford
Ray Charles
Mark Wynter
Patsy Ann Noble
Jimmy Dean
The Shadows
Bryan Davies
Del Shannon
The Everly Brothers
Connie Francis
Troy Shondell
Barry Stanton
Petula Clark
Brenda Lee
7. "Five-Foot Two"
---
Wink Martindale
Johnny Crawford
Ray Charles
Mark Wynter
Patsy Ann Noble
Jimmy Dean
The Shadows
Bryan Davies
Del Shannon
The Everly Brothers
Connie Francis
Troy Shondell
Barry Stanton
Petula Clark
Brenda Lee
8. "(He's My) Dreamboat/Hollywood"
---
Wink Martindale
Johnny Crawford
Ray Charles
Mark Wynter
Patsy Ann Noble
Jimmy Dean
The Shadows
Bryan Davies
Del Shannon
The Everly Brothers
Connie Francis
Troy Shondell
Barry Stanton
Petula Clark
Brenda Lee
9. "Kon-Tiki"
---
Wink Martindale
Johnny Crawford
Ray Charles
Mark Wynter
Patsy Ann Noble
Jimmy Dean
The Shadows
Bryan Davies
Del Shannon
The Everly Brothers
Connie Francis
Troy Shondell
Barry Stanton
Petula Clark
Brenda Lee
10. "This Time"
---
Wink Martindale
Johnny Crawford
Ray Charles
Mark Wynter
Patsy Ann Noble
Jimmy Dean
The Shadows
Bryan Davies
Del Shannon
The Everly Brothers
Connie Francis
Troy Shondell
Barry Stanton
Petula Clark
Brenda Lee
11. "Beggin' On My Knees"
---
Wink Martindale
Johnny Crawford
Ray Charles
Mark Wynter
Patsy Ann Noble
Jimmy Dean
The Shadows
Bryan Davies
Del Shannon
The Everly Brothers
Connie Francis
Troy Shondell
Barry Stanton
Petula Clark
Brenda Lee
12. "So Long Baby"
---
Wink Martindale
Johnny Crawford
Ray Charles
Mark Wynter
Patsy Ann Noble
Jimmy Dean
The Shadows
Bryan Davies
Del Shannon
The Everly Brothers
Connie Francis
Troy Shondell
Barry Stanton
Petula Clark
Brenda Lee
13. "Big Bad John"
---
Wink Martindale
Johnny Crawford
Ray Charles
Mark Wynter
Patsy Ann Noble
Jimmy Dean
The Shadows
Bryan Davies
Del Shannon
The Everly Brothers
Connie Francis
Troy Shondell
Barry Stanton
Petula Clark
Brenda Lee
14. "Girl For Ev'ry Day"
---
Wink Martindale
Johnny Crawford
Ray Charles
Mark Wynter
Patsy Ann Noble
Jimmy Dean
The Shadows
Bryan Davies
Del Shannon
The Everly Brothers
Connie Francis
Troy Shondell
Barry Stanton
Petula Clark
Brenda Lee
15. "Fool No. 1"
---
Wink Martindale
Johnny Crawford
Ray Charles
Mark Wynter
Patsy Ann Noble
Jimmy Dean
The Shadows
Bryan Davies
Del Shannon
The Everly Brothers
Connie Francis
Troy Shondell
Barry Stanton
Petula Clark
Brenda Lee
Most Recent Scores
Jul 02 2026 : MalStone:
15/15
Jun 24 2026 : calmdecember:
15/15
Jun 23 2026 : sadwings:
15/15
Jun 20 2026 : DizWiz:
15/15
Jun 19 2026 : DeepHistory:
15/15
Jun 19 2026 : clevercatz:
15/15
Jun 18 2026 : masfon: 12/15
Jun 17 2026 : stephedm:
15/15
Jun 17 2026 : xchasbox: 10/15
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Daydreams"
Answer:
Johnny Crawford
"Daydreams" from Johnny Crawford debuted in the Australian Singles Chart on October 7th 1961.
The highest Australian chart peak was 39.
2. "Good Looking Boy"
Answer:
Patsy Ann Noble
"Good Looking Boy" from Patsy Ann Noble debuted in the Australian Singles Chart on October 7th 1961.
The highest Australian chart peak was 17.
3. "Romeo"
Answer:
Petula Clark
"Romeo" from Petula Clark debuted in the Australian Singles Chart on October 7th 1961.
The highest Australian chart peak was 25.
Highest worldwide peak was one (France).
4. "Hit The Road Jack"
Answer:
Ray Charles
"Hit The Road Jack" from Ray Charles debuted in the Australian Singles Chart on October 7th 1961.
The highest Australian chart peak was three.
The song peaked at number one in:
New Zealand.
Sweden.
United States.
Grammy wins:
Best Rhythm & Blues Recording - 1962.
5. "Muskrat"
Answer:
The Everly Brothers
"Muskrat" from The Everly Brothers debuted in the Australian Singles Chart on October 7th 1961.
The highest Australian chart peak was 26.
Highest worldwide peak was 20 (United Kingdom).
Album: "Both Sides Of An Evening" (1961).
6. "Black Land Farmer"
Answer:
Wink Martindale
"Black Land Farmer" from Wink Martindale debuted in the Australian Singles Chart on October 7th 1961.
The highest Australian chart peak was 44.
7. "Five-Foot Two"
Answer:
Bryan Davies
"Five-Foot Two" from Bryan Davies debuted in the Australian Singles Chart on October 14th 1961.
The highest Australian chart peak was 16.
8. "(He's My) Dreamboat/Hollywood"
Answer:
Connie Francis
"(He's My) Dreamboat/Hollywood" from Connie Francis debuted in the Australian Singles Chart on October 14th 1961.
The highest Australian chart peak was 27.
Highest worldwide peak was 14 (Canada).
Album: "Connie Francis Sings "Second Hand Love"" (1961).
9. "Kon-Tiki"
Answer:
The Shadows
"Kon-Tiki" from The Shadows debuted in the Australian Singles Chart on October 14th 1961.
The highest Australian chart peak was four.
Highest worldwide peak was one (United Kingdom).
10. "This Time"
Answer:
Troy Shondell
"This Time" from Troy Shondell debuted in the Australian Singles Chart on October 14th 1961.
The highest Australian chart peak was 37.
Highest worldwide peak was six (United States).
11. "Beggin' On My Knees"
Answer:
Barry Stanton
"Beggin' On My Knees" from Barry Stanton debuted in the Australian Singles Chart on October 21st 1961.
The highest Australian chart peak was 25.
Album: "Beggin' On My Knees" (1962).
12. "So Long Baby"
Answer:
Del Shannon
"So Long Baby" from Del Shannon debuted in the Australian Singles Chart on October 21st 1961.
The highest Australian chart peak was 16.
Highest worldwide peak was eight (New Zealand).
13. "Big Bad John"
Answer:
Jimmy Dean
"Big Bad John" from Jimmy Dean debuted in the Australian Singles Chart on October 21st 1961.
The highest Australian chart peak was two.
The song peaked at number one in:
Canada.
New Zealand.
United States.
Grammy wins and nominations:
*Best Country & Western Recording - 1962 (Won).
*Song Of The Year - 1962 (Nominated).
Album: "Big Bad John and Other Fabulous Songs and Tales" (1961).
14. "Girl For Ev'ry Day"
Answer:
Mark Wynter
"Girl For Ev'ry Day" from Mark Wynter debuted in the Australian Singles Chart on October 21st 1961.
The highest Australian chart peak was 31.
15. "Fool No. 1"
Answer:
Brenda Lee
"Fool No. 1" from Brenda Lee debuted in the Australian Singles Chart on October 28th 1961.
The highest Australian chart peak was 23.
Highest worldwide peak was one (New Zealand).
Album: "Brenda, That's All" (1962).
Source: Author
wwe84
This quiz was reviewed by FunTrivia editor
agony
before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series
1960s Australian Top 50 Songs 2
:
Volumes 26-50
1.
1960s Australian Top 50 Songs Vol. 26
Easier
2.
1960s Australian Top 50 Songs Vol. 27
Average
3.
1960s Australian Top 50 Songs Vol. 28
Easier
4.
1960s Australian Top 50 Songs Vol. 29
Easier
5.
1960s Australian Top 50 Songs Vol. 30
Easier
6.
1960s Australian Top 50 Songs Vol. 31
Easier
7.
1960s Australian Top 50 Songs Vol. 32
Average
8.
1960s Australian Top 50 Songs Vol. 33
Average
9.
1960s Australian Top 50 Songs Vol. 34
Average
10.
1960s Australian Top 50 Songs Vol. 35
Easier
11.
1960s Australian Top 50 Songs Vol. 36
Easier
12.
1960s Australian Top 50 Songs Vol. 37
Easier
Referenced Topics
Match Quizzes
Music
1960s Music
Australians: Famous & Historical
Blue
The Color Black
Blues
Everly Brothers
Ray Charles
1960s Country Music
The Shadows
Brenda Lee
Del Shannon
Other Destinations
Explore Other Quizzes by
wwe84
Go to
1960s Music
Quizzes
More
1960s - Australian Singles Chart
Quizzes
FunTrivia
Homepage
7/7/2026, Copyright 2026
FunTrivia, Inc. -
Report an Error / Contact Us