Fun Trivia
Sections
Trivia Questions
Trivia Quizzes
Daily and Hourly Trivia Games
Ask FunTrivia - Get Answers to Questions
Crossword Puzzles
Trivia Questions Archive
Trivia
Animal Trivia
Bible Trivia
Brain Teasers
Celebrity Quizzes
Trivia For Kids
General Knowledge
Geography Quizzes
History Trivia
Hobbies Trivia
Humanities Quizzes
Literature Quizzes
Movie Trivia
Music Trivia
Famous People Trivia
Religion Quizzes
Science Trivia
Sports Trivia
Television Trivia
World Trivia
All Trivia and Quiz Topics
Services
Gold Memberships: Gift Certificates
Get Daily Email Trivia
Create a Daily Trivia Tournament
Pub Trivia Question Packs
Buy Trivia Questions
Large Scale Content / Data Licensing
Contact Us
New Player
Log In
New Player
|
Log In
FREE!
Click here to
Join FunTrivia
. Thousands of games, quizzes, and lots more!
1960s Australian Top 50 Songs Vol. 34 Quiz
Match the song to the singer/band that debuted in the Australian Singles Chart in the weeks between December 23rd 1961 and January 20th 1962.
A matching quiz by
wwe84
. Estimated time: 3 mins.
Home
»
Quizzes
»
Music Trivia
»
1960s Music
»
1960s - Australian Singles Chart
Share on
Facebook
Share on
Twitter
Share by
E-Mail
Author
wwe84
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
424,145
Updated
May 22 26
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
12 / 15
Plays
60
Last 3 plays
: MalStone (
15/15
), sadwings (
15/15
), calmdecember (
15/15
).
You must have Javascript enabled to play this game.
(a)
Drag-and-drop
from the right to the left, or (b)
click
on a right side answer box and then on a left side box to move it.
Questions
Choices
1
.
"Peppermint Twist"
Johnny Cash
2
.
"Norman"
Gene Pitney
3
.
"Peppermint Twist Time"
Burl Ives
4
.
"Multiplication"
Sue Thompson
5
.
"Lonesome Number One"
Johnny Chester and The Thunderbirds
6
.
"Shakin' All Over"
Col Joye and The Joy Boys
7
.
"Unchain My Heart"
Jack Ross
8
.
"Hello, Roommate"
Joey Dee and The Starliters
9
.
"I Wanna Thank You"
Vic Dana
10
.
"A Little Bitty Tear"
Don Gibson
11
.
"Sweet Little Sixteen Twist"
Bobby Darin
12
.
"Tennessee Flat-Top Box"
The Twisters
13
.
"When The Bells Stop Ringing"
Lonnie Lee
14
.
"Town Without Pity"
Ray Charles
15
.
"Happy Jose (Ching-Ching)"
Bobby Rydell
Select each answer
1. "Peppermint Twist"
---
Johnny Cash
Gene Pitney
Burl Ives
Sue Thompson
Johnny Chester and The Thunderbirds
Col Joye and The Joy Boys
Jack Ross
Joey Dee and The Starliters
Vic Dana
Don Gibson
Bobby Darin
The Twisters
Lonnie Lee
Ray Charles
Bobby Rydell
2. "Norman"
---
Johnny Cash
Gene Pitney
Burl Ives
Sue Thompson
Johnny Chester and The Thunderbirds
Col Joye and The Joy Boys
Jack Ross
Joey Dee and The Starliters
Vic Dana
Don Gibson
Bobby Darin
The Twisters
Lonnie Lee
Ray Charles
Bobby Rydell
3. "Peppermint Twist Time"
---
Johnny Cash
Gene Pitney
Burl Ives
Sue Thompson
Johnny Chester and The Thunderbirds
Col Joye and The Joy Boys
Jack Ross
Joey Dee and The Starliters
Vic Dana
Don Gibson
Bobby Darin
The Twisters
Lonnie Lee
Ray Charles
Bobby Rydell
4. "Multiplication"
---
Johnny Cash
Gene Pitney
Burl Ives
Sue Thompson
Johnny Chester and The Thunderbirds
Col Joye and The Joy Boys
Jack Ross
Joey Dee and The Starliters
Vic Dana
Don Gibson
Bobby Darin
The Twisters
Lonnie Lee
Ray Charles
Bobby Rydell
5. "Lonesome Number One"
---
Johnny Cash
Gene Pitney
Burl Ives
Sue Thompson
Johnny Chester and The Thunderbirds
Col Joye and The Joy Boys
Jack Ross
Joey Dee and The Starliters
Vic Dana
Don Gibson
Bobby Darin
The Twisters
Lonnie Lee
Ray Charles
Bobby Rydell
6. "Shakin' All Over"
---
Johnny Cash
Gene Pitney
Burl Ives
Sue Thompson
Johnny Chester and The Thunderbirds
Col Joye and The Joy Boys
Jack Ross
Joey Dee and The Starliters
Vic Dana
Don Gibson
Bobby Darin
The Twisters
Lonnie Lee
Ray Charles
Bobby Rydell
7. "Unchain My Heart"
---
Johnny Cash
Gene Pitney
Burl Ives
Sue Thompson
Johnny Chester and The Thunderbirds
Col Joye and The Joy Boys
Jack Ross
Joey Dee and The Starliters
Vic Dana
Don Gibson
Bobby Darin
The Twisters
Lonnie Lee
Ray Charles
Bobby Rydell
8. "Hello, Roommate"
---
Johnny Cash
Gene Pitney
Burl Ives
Sue Thompson
Johnny Chester and The Thunderbirds
Col Joye and The Joy Boys
Jack Ross
Joey Dee and The Starliters
Vic Dana
Don Gibson
Bobby Darin
The Twisters
Lonnie Lee
Ray Charles
Bobby Rydell
9. "I Wanna Thank You"
---
Johnny Cash
Gene Pitney
Burl Ives
Sue Thompson
Johnny Chester and The Thunderbirds
Col Joye and The Joy Boys
Jack Ross
Joey Dee and The Starliters
Vic Dana
Don Gibson
Bobby Darin
The Twisters
Lonnie Lee
Ray Charles
Bobby Rydell
10. "A Little Bitty Tear"
---
Johnny Cash
Gene Pitney
Burl Ives
Sue Thompson
Johnny Chester and The Thunderbirds
Col Joye and The Joy Boys
Jack Ross
Joey Dee and The Starliters
Vic Dana
Don Gibson
Bobby Darin
The Twisters
Lonnie Lee
Ray Charles
Bobby Rydell
11. "Sweet Little Sixteen Twist"
---
Johnny Cash
Gene Pitney
Burl Ives
Sue Thompson
Johnny Chester and The Thunderbirds
Col Joye and The Joy Boys
Jack Ross
Joey Dee and The Starliters
Vic Dana
Don Gibson
Bobby Darin
The Twisters
Lonnie Lee
Ray Charles
Bobby Rydell
12. "Tennessee Flat-Top Box"
---
Johnny Cash
Gene Pitney
Burl Ives
Sue Thompson
Johnny Chester and The Thunderbirds
Col Joye and The Joy Boys
Jack Ross
Joey Dee and The Starliters
Vic Dana
Don Gibson
Bobby Darin
The Twisters
Lonnie Lee
Ray Charles
Bobby Rydell
13. "When The Bells Stop Ringing"
---
Johnny Cash
Gene Pitney
Burl Ives
Sue Thompson
Johnny Chester and The Thunderbirds
Col Joye and The Joy Boys
Jack Ross
Joey Dee and The Starliters
Vic Dana
Don Gibson
Bobby Darin
The Twisters
Lonnie Lee
Ray Charles
Bobby Rydell
14. "Town Without Pity"
---
Johnny Cash
Gene Pitney
Burl Ives
Sue Thompson
Johnny Chester and The Thunderbirds
Col Joye and The Joy Boys
Jack Ross
Joey Dee and The Starliters
Vic Dana
Don Gibson
Bobby Darin
The Twisters
Lonnie Lee
Ray Charles
Bobby Rydell
15. "Happy Jose (Ching-Ching)"
---
Johnny Cash
Gene Pitney
Burl Ives
Sue Thompson
Johnny Chester and The Thunderbirds
Col Joye and The Joy Boys
Jack Ross
Joey Dee and The Starliters
Vic Dana
Don Gibson
Bobby Darin
The Twisters
Lonnie Lee
Ray Charles
Bobby Rydell
Most Recent Scores
Jul 03 2026 : MalStone:
15/15
Jun 26 2026 : sadwings:
15/15
Jun 25 2026 : calmdecember:
15/15
Jun 23 2026 : piet:
15/15
Jun 18 2026 : BarbaraMcI:
15/15
Jun 18 2026 : masfon:
15/15
Jun 18 2026 : xchasbox:
15/15
Jun 17 2026 : stephedm:
15/15
Jun 14 2026 : DizWiz:
15/15
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Peppermint Twist"
Answer:
Joey Dee and The Starliters
"Peppermint Twist" from Joey Dee and The Starliters debuted in the Australian Singles Chart on December 23rd 1961.
The highest Australian chart peak was seven.
The song peaked at number one in:
New Zealand.
United States.
Album: "Doin' the Twist At The Peppermint Lounge" (1961).
2. "Norman"
Answer:
Sue Thompson
"Norman" from Sue Thompson debuted in the Australian Singles Chart on December 23rd 1961.
The highest Australian chart peak was four.
The song peaked at number one in:
New Zealand.
South Africa.
Album: "Meet Sue Thompson" (1961).
3. "Peppermint Twist Time"
Answer:
The Twisters
"Peppermint Twist Time" from The Twisters debuted in the Australian Singles Chart on December 30th 1961.
The highest Australian chart peak was 27.
4. "Multiplication"
Answer:
Bobby Darin
"Multiplication" from Bobby Darin debuted in the Australian Singles Chart on January 6th 1962.
The highest Australian chart peak was one (Three weeks).
Album: "Twist with Bobby Darin" (1961).
5. "Lonesome Number One"
Answer:
Don Gibson
"Lonesome Number One" from Don Gibson debuted in the Australian Singles Chart on January 6th 1961.
The highest Australian chart peak was 41.
Album: "I Wrote A Song" (1964).
6. "Shakin' All Over"
Answer:
Johnny Chester and The Thunderbirds
"Shakin' All Over" from Johnny Chester and The Thunderbirds debuted in the Australian Singles Chart on January 6th 1962.
The highest Australian chart peak was 25.
7. "Unchain My Heart"
Answer:
Ray Charles
"Unchain My Heart" from Ray Charles debuted in the Australian Singles Chart on January 6th 1962.
The highest Australian chart peak was 33.
Highest worldwide peak was nine (United States).
Album: "Ray Charles' Greatest Hits" (1962).
8. "Hello, Roommate"
Answer:
Vic Dana
"Hello, Roommate" from Vic Dana debuted in the Australian Singles Chart on January 6th 1962.
The highest Australian chart peak was 48.
9. "I Wanna Thank You"
Answer:
Bobby Rydell
"I Wanna Thank You" from Bobby Rydell debuted in the Australian Singles Chart on January 13th 1962.
The highest Australian chart peak was 18.
Highest worldwide peak was 11 (Canada).
10. "A Little Bitty Tear"
Answer:
Burl Ives
"A Little Bitty Tear" from Burl Ives debuted in the Australian Singles Chart on January 13th 1962.
The highest Australian chart peak was three.
Grammy nominations:
*Best Country & Western Recording - 1962.
*Best Male Solo Vocal Performance - 1962.
Album: "The Versatile Burl Ives!" (1961).
11. "Sweet Little Sixteen Twist"
Answer:
Col Joye and The Joy Boys
"Sweet Little Sixteen Twist" from Col Joye and The Joy Boys debuted in the Australian Singles Chart on January 13th 1962.
The highest Australian chart peak was 29.
12. "Tennessee Flat-Top Box"
Answer:
Johnny Cash
"Tennessee Flat-Top Box from Johnny Cash debuted in the Australian Singles Chart on January 13th 1962.
The highest Australian chart peak was 50.
Album: "Ring of Fire: The Best of Johnny Cash" (1963).
13. "When The Bells Stop Ringing"
Answer:
Lonnie Lee
"When The Bells Stop Ringing" from Lonnie Lee debuted in the Australian Singles Chart on January 13th 1962.
The highest Australian chart peak was 25.
14. "Town Without Pity"
Answer:
Gene Pitney
"Town Without Pity" from Gene Pitney debuted in the Australian Singles Chart on January 20th 1962.
The highest Australian chart peak was 31.
Highest worldwide peak was ten (Canada).
The song won a 1962 Golden Globe award for Best Original Song for the film "Town Without Pity".
15. "Happy Jose (Ching-Ching)"
Answer:
Jack Ross
"Happy Jose (Ching-Ching)" from Jack Ross debuted in the Australian Singles Chart on January 20th 1962.
The highest Australian chart peak was 37.
The song peaked at number one in:
The Netherlands.
Sweden.
Source: Author
wwe84
This quiz was reviewed by FunTrivia editor
agony
before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series
1960s Australian Top 50 Songs 2
:
Volumes 26-50
1.
1960s Australian Top 50 Songs Vol. 26
Easier
2.
1960s Australian Top 50 Songs Vol. 27
Average
3.
1960s Australian Top 50 Songs Vol. 28
Easier
4.
1960s Australian Top 50 Songs Vol. 29
Easier
5.
1960s Australian Top 50 Songs Vol. 30
Easier
6.
1960s Australian Top 50 Songs Vol. 31
Easier
7.
1960s Australian Top 50 Songs Vol. 32
Average
8.
1960s Australian Top 50 Songs Vol. 33
Average
9.
1960s Australian Top 50 Songs Vol. 34
Average
10.
1960s Australian Top 50 Songs Vol. 35
Easier
11.
1960s Australian Top 50 Songs Vol. 36
Easier
12.
1960s Australian Top 50 Songs Vol. 37
Easier
Referenced Topics
Match Quizzes
Music
1960s Music
African Geography
Australians: Famous & Historical
Netherlands
Johnny Cash
Tennessee
Ray Charles
1960s Country Music
Bells
Bobby Darin
Other Destinations
Explore Other Quizzes by
wwe84
Go to
1960s Music
Quizzes
More
1960s - Australian Singles Chart
Quizzes
FunTrivia
Homepage
7/7/2026, Copyright 2026
FunTrivia, Inc. -
Report an Error / Contact Us