FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 1960s Australian Top 50 Songs Vol 32
Quiz about 1960s Australian Top 50 Songs Vol 32

1960s Australian Top 50 Songs Vol. 32 Quiz


Match the song to the singer/band that debuted in the Australian Singles Chart in the weeks between November 11th and December 2nd 1961.

A matching quiz by wwe84. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. 1960s Music
  8. »
  9. 1960s - Australian Singles Chart

Author
wwe84
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
424,103
Updated
May 19 26
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
12 / 15
Plays
48
Last 3 plays: MalStone (15/15), calmdecember (15/15), sadwings (15/15).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "Let True Love Begin"  
  Ferrante & Teicher
2. "Three Eyed Man"  
  Helen Shapiro
3. "My Boomerang Won't Come Back"  
  Neil Sedaka
4. "Walkin' Back To Happiness"  
  Aretha Franklin
5. "Moon River"  
  Buddy Knox
6. "Sixteen Going On Seventeen"  
  Nat King Cole
7. "I Love How You Love Me"  
  Bobby Cookson
8. "Rock-A-Bye Your Baby With A Dixie Melody"  
  Mark Wynter
9. "Flutter Flutter"  
  Henry Mancini and His Orchestra
10. "When The Girl In Your Arms Is The Girl In Your Heart"  
  Cliff Richard
11. "Tonight"  
  Curtis Lee
12. "Twistin' Bells"  
  The Highwaymen
13. "Under The Moon Of Love"  
  Charlie Drake
14. "Happy Birthday, Sweet Sixteen"  
  Santo & Johnny
15. "The Gypsy Rover"  
  The Paris Sisters





Select each answer

1. "Let True Love Begin"
2. "Three Eyed Man"
3. "My Boomerang Won't Come Back"
4. "Walkin' Back To Happiness"
5. "Moon River"
6. "Sixteen Going On Seventeen"
7. "I Love How You Love Me"
8. "Rock-A-Bye Your Baby With A Dixie Melody"
9. "Flutter Flutter"
10. "When The Girl In Your Arms Is The Girl In Your Heart"
11. "Tonight"
12. "Twistin' Bells"
13. "Under The Moon Of Love"
14. "Happy Birthday, Sweet Sixteen"
15. "The Gypsy Rover"

Most Recent Scores
Jul 02 2026 : MalStone: 15/15
Jun 24 2026 : calmdecember: 15/15
Jun 23 2026 : sadwings: 15/15
Jun 21 2026 : Reamar42: 13/15
Jun 20 2026 : DizWiz: 15/15
Jun 18 2026 : masfon: 13/15
Jun 17 2026 : stephedm: 15/15
Jun 17 2026 : xchasbox: 11/15
Jun 14 2026 : Guest 209: 4/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Let True Love Begin"

Answer: Nat King Cole

"Let True Love Begin" from Nat King Cole debuted in the Australian Singles Chart on November 11th 1961.

The highest Australian chart peak was 49.

Highest worldwide peak was 29 (United Kingdom).
2. "Three Eyed Man"

Answer: Buddy Knox

"Three Eyed Man" from Buddy Knox debuted in the Australian Singles Chart on November 18th 1961.

The highest Australian chart peak was 44.
3. "My Boomerang Won't Come Back"

Answer: Charlie Drake

"My Boomerang Won't Come Back" from Charlie Drake debuted in the Australian Singles Chart on November 18th 1961.

The highest Australian chart peak was one (Six weeks).
4. "Walkin' Back To Happiness"

Answer: Helen Shapiro

"Walkin' Back To Happiness" from Helen Shapiro debuted in the Australian Singles Chart on November 18th 1961.

The highest Australian chart peak was six.

The song peaked at number one in:
Ireland.
Israel.
New Zealand.
South Africa.
United Kingdom.
5. "Moon River"

Answer: Henry Mancini and His Orchestra

"Moon River" from Henry Mancini and His Orchestra debuted in the Australian Singles Chart on November 18th 1961.

The highest Australian chart peak was six.

Grammy wins:
*Record Of The Year - 1962.
*Song Of The Year - 1962.

"Moon River" won an Academy award for Best Original Song for the film "Breakfast At Tiffany's".

Album: "Breakfast At Tiffany's Soundtrack" (1961).
6. "Sixteen Going On Seventeen"

Answer: Mark Wynter

"Sixteen Going On Seventeen" from Mark Wynter debuted in the Australian Singles Chart on November 18th 1961.

The highest Australian chart peak was 36.

Album: "Warmth Of Wynter" (1961)
7. "I Love How You Love Me"

Answer: The Paris Sisters

"I Love How You Love Me" from The Paris Sisters debuted in the Australian Singles Chart on November 18th 1961.

The highest Australian chart peak was 31.

Highest worldwide peak was five (United States).
8. "Rock-A-Bye Your Baby With A Dixie Melody"

Answer: Aretha Franklin

"Rock-A-Bye Your Baby With A Dixie Melody" from Aretha Franklin debuted in the Australian Singles Chart on November 25th 1961.

The highest Australian chart peak was 30.

Highest worldwide peak was 12 (Canada).

Album: "The Electrifying Aretha Franklin" (1962).
9. "Flutter Flutter"

Answer: Bobby Cookson

"Flutter Flutter" from Bobby Cookson debuted in the Australian Singles Chart on November 25th 1961.

The highest Australian chart peak was 46.
10. "When The Girl In Your Arms Is The Girl In Your Heart"

Answer: Cliff Richard

"When The Girl In Your Arms Is The Girl In Your Heart" from Cliff Richard debuted in the Australian Singles Chart on November 25th 1961.

The highest Australian chart peak was two.

The song peaked at number one in:
Norway.
South Africa.

Album: "The Young Ones Soundtrack" (1961).
11. "Tonight"

Answer: Ferrante & Teicher

"Tonight" from Ferrante & Teicher debuted in the Australian Singles Chart on November 25th 1961.

The highest Australian chart peak was ten.

Highest worldwide peak was eight (United States).
12. "Twistin' Bells"

Answer: Santo & Johnny

"Twistin' Bells" from Santo & Johnny debuted in the Australian Singles Chart on November 25th 1961.

The highest Australian chart peak was 42.
13. "Under The Moon Of Love"

Answer: Curtis Lee

"Under The Moon Of Love" from Curtis Lee debuted in the Australian Singles Chart on December 2nd 1961.

The highest Australian chart peak was 45.
14. "Happy Birthday, Sweet Sixteen"

Answer: Neil Sedaka

"Happy Birthday, Sweet Sixteen" from Neil Sedaka debuted in the Australian Singles Chart on December 2nd 1961.

The highest Australian chart peak was four.

Highest worldwide peak was three (United Kingdom).

Album: "Neil Sedaka Sings His Greatest Hits" (1962).
15. "The Gypsy Rover"

Answer: The Highwaymen

"The Gypsy Rover" from The Highwaymen debuted in the Australian Singles Chart on December 2nd 1961.

The highest Australian chart peak was 12.

Highest worldwide peak was three (Canada).

Album: "Standing Room Only!" (1961).
Source: Author wwe84

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/7/2026, Copyright 2026 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us