FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 1960s Australian Top 50 Songs Vol 50
Quiz about 1960s Australian Top 50 Songs Vol 50

1960s Australian Top 50 Songs Vol. 50 Quiz


Match the song to the singer/band that debuted in the Australian Singles Chart in the weeks between December 8th 1962 and January 12th 1963.

A matching quiz by wwe84. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. 1960s Music
  8. »
  9. 1960s - Australian Singles Chart

Author
wwe84
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
424,461
Updated
Jun 17 26
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
13 / 15
Plays
62
Last 3 plays: mandy2 (11/15), Reamar42 (11/15), piet (15/15).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "Mama Sang A Song"  
  Connie Francis
2. "Dear Lonely Hearts"  
  Ned Miller
3. "Summertime Blues"  
  Rick Nelson
4. "I Thank You"  
  Nat King Cole
5. "From A Jack To A King"  
  Johnny Ashcroft
6. "The Night Has A Thousand Eyes"  
  Johnny O'Keefe
7. "The Girl Behind The Bar"  
  Floyd Cramer
8. "The Boys"  
  Del Shannon
9. "It's Up To You"  
  The Shadows
10. "I'm Gonna Be Warm This Winter"  
  Steve Lawrence
11. "I Saw Linda Yesterday"  
  Dickey Lee
12. "Surfside"  
  Bill Anderson
13. "Go Away Little Girl"  
  Bobby Vee
14. "Little Town Flirt"  
  Johnny Chester and The Chessmen
15. "Java"  
  Digger Revell and The Denvermen





Select each answer

1. "Mama Sang A Song"
2. "Dear Lonely Hearts"
3. "Summertime Blues"
4. "I Thank You"
5. "From A Jack To A King"
6. "The Night Has A Thousand Eyes"
7. "The Girl Behind The Bar"
8. "The Boys"
9. "It's Up To You"
10. "I'm Gonna Be Warm This Winter"
11. "I Saw Linda Yesterday"
12. "Surfside"
13. "Go Away Little Girl"
14. "Little Town Flirt"
15. "Java"

Most Recent Scores
Jul 30 2026 : mandy2: 11/15
Jul 22 2026 : Reamar42: 11/15
Jul 19 2026 : piet: 15/15
Jul 15 2026 : wycat: 11/15
Jul 13 2026 : sadwings: 15/15
Jul 03 2026 : workisboring: 15/15
Jun 29 2026 : PDAZ: 11/15
Jun 25 2026 : Guest 174: 0/15
Jun 23 2026 : jibberer: 15/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Mama Sang A Song"

Answer: Bill Anderson

"Mama Sang A Song" from Bill Anderson debuted in the Australian Singles Chart on December 8th 1962.

The highest Australian chart peak was 45.

Album: "Bill Anderson Sings Country Heart Songs" (1962).
2. "Dear Lonely Hearts"

Answer: Nat King Cole

"Dear Lonely Hearts" from Nat King Cole debuted in the Australian Singles Chart on December 8th 1962.

The highest Australian chart peak was 41.

Highest worldwide peak was 13 (United States).

Album: "Dear Lonely Hearts" (1962).
3. "Summertime Blues"

Answer: Johnny Chester and The Chessmen

"Summertime Blues" from Johnny Chester and The Chessmen debuted in the Australian Singles Chart on December 15th 1962.

The highest Australian chart peak was 30.

Album: "Wild and Warm" (1963).
4. "I Thank You"

Answer: Johnny O'Keefe

"I Thank You" from Johnny O'Keefe debuted in the Australian Singles Chart on December 15th 1962.

The highest Australian chart peak was 24.
5. "From A Jack To A King"

Answer: Ned Miller

"From A Jack To A King" from Ned Miller debuted in the Australian Singles Chart on December 15th 1962.

The highest Australian chart peak was one (Two weeks).

The song peaked at number one in:
Australia
Canada
Ireland.

Album: "From A Jack To A King" (1963).
6. "The Night Has A Thousand Eyes"

Answer: Bobby Vee

"The Night Has A Thousand Eyes" from Bobby Vee debuted in the Australian Singles Chart on December 22nd 1962.

The highest Australian chart peak was 43.

Highest worldwide peak was one (Ireland).

Album: "The Night Has A Thousand Eyes" (1963).
7. "The Girl Behind The Bar"

Answer: Johnny Ashcroft

"The Girl Behind The Bar" from Johnny Ashcroft debuted in the Australian Singles Chart on December 22nd 1962.

The highest Australian chart peak was 31.
8. "The Boys"

Answer: The Shadows

"The Boys" from The Shadows debuted in the Australian Singles Chart on December 22nd 1962.

The highest Australian chart peak was one (Two weeks).

The song peaked at number one in:
Australia
New Zealand.

Album: "The Boys EP" (1962).
9. "It's Up To You"

Answer: Rick Nelson

"It's Up To You" from Rick Nelson debuted in the Australian Singles Chart on December 29th 1962.

The highest Australian chart peak was 18.

Highest worldwide peak was six (United States).

Album: "It's Up To You" (1963).
10. "I'm Gonna Be Warm This Winter"

Answer: Connie Francis

"I'm Gonna Be Warm This Winter" from Connie Francis debuted in the Australian Singles Chart on January 5th 1963.

The highest Australian chart peak was nine.
11. "I Saw Linda Yesterday"

Answer: Dickey Lee

"I Saw Linda Yesterday" from Dickey Lee debuted in the Australian Singles Chart on January 5th 1963.

The highest Australian chart peak was 12.
12. "Surfside"

Answer: Digger Revell and The Denvermen

"Surfside" from Digger Revell and The Denvermen debuted in the Australian Singles Chart on January 5th 1963.

The highest Australian chart peak was 17.
13. "Go Away Little Girl"

Answer: Steve Lawrence

"Go Away Little Girl" from Steve Lawrence debuted in the Australian Singles Chart on January 5th 1963.

The highest Australian chart peak was 19.

The song peaked at number one in:
New Zealand
United States.
14. "Little Town Flirt"

Answer: Del Shannon

"Little Town Flirt" from Del Shannon debuted in the Australian Singles Chart on January 12th 1963.

The highest Australian chart peak was one (One week).

The song peaked at number one in:
Australia
Ireland.

Album: "Little Town Flirt" (1963).
15. "Java"

Answer: Floyd Cramer

"Java" from Floyd Cramer debuted in the Australian Singles Chart on January 12th 1963.

The highest Australian chart peak was 21.

Album: "Swing Along with Floyd Cramer" (1963).
Source: Author wwe84

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
8/7/2026, Copyright 2026 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us