FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 1970s Australian Top 50 Songs Vol 5
Quiz about 1970s Australian Top 50 Songs Vol 5

1970s Australian Top 50 Songs Vol. 5 Quiz


Match the song to the singer/band that debuted in the Australian Singles Chart in the weeks between April 13th and May 4th 1970.

A matching quiz by wwe84. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. 1970s Music
  8. »
  9. 1970s - Australian Singles Chart

Author
wwe84
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
419,825
Updated
Aug 30 25
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
13 / 15
Plays
98
Last 3 plays: Strike121 (3/15), jry63 (5/15), Guest 5 (6/15).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "Rachel"  
  Jack Blanchard and Misty Morgan
2. "Down The Dustpipe"  
  Ray Stevens
3. "American Woman"  
  Russell Morris
4. "Easy Come, Easy Go"  
  Status Quo
5. "Hello"  
  The Guess Who
6. "The Rapper"  
  Vinnie Bell
7. "Good Morning Freedom"  
  The Master's Apprentices
8. "Tennessee Bird Walk"  
  Bobby Sherman
9. "Curly/Sheila Anne"  
  Joe South
10. "My Baby Loves Lovin'"  
  Jimmy Hannan
11. "Everything Is Beautiful"  
  B.J. Thomas
12. "Turn Up Your Radio"  
  Normie Rowe
13. "Airport Love Theme"  
  Joe Jeffrey Group
14. "Everybody's Out Of Town"  
  Blue Mink
15. "Children"  
  The Jaggerz





Select each answer

1. "Rachel"
2. "Down The Dustpipe"
3. "American Woman"
4. "Easy Come, Easy Go"
5. "Hello"
6. "The Rapper"
7. "Good Morning Freedom"
8. "Tennessee Bird Walk"
9. "Curly/Sheila Anne"
10. "My Baby Loves Lovin'"
11. "Everything Is Beautiful"
12. "Turn Up Your Radio"
13. "Airport Love Theme"
14. "Everybody's Out Of Town"
15. "Children"

Most Recent Scores
Oct 04 2025 : Strike121: 3/15
Sep 30 2025 : jry63: 5/15
Sep 23 2025 : Guest 5: 6/15
Sep 18 2025 : Guest 166: 4/15
Sep 12 2025 : pollucci19: 15/15
Sep 06 2025 : Guest 166: 5/15
Sep 04 2025 : calmdecember: 15/15
Aug 28 2025 : gogetem: 13/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Rachel"

Answer: Russell Morris

"Rachel" from Russell Morris debuted in the Australian Singles Chart on April 13th 1970.

The highest Australian chart peak was 25.

Highest worldwide peak was one (New Zealand).
2. "Down The Dustpipe"

Answer: Status Quo

"Down The Dustpipe" from Status Quo debuted in the Australian Singles Chart on April 13th 1970.

The highest Australian chart peak was 28.

Highest worldwide peak was five (United Kingdom).
3. "American Woman"

Answer: The Guess Who

"American Woman" from The Guess Who debuted in the Australian Singles Chart on April 13th 1970.

The highest Australian chart peak was 43.

The song peaked at number one in:
Canada.
United States.

Album: "American Woman" (1970).
4. "Easy Come, Easy Go"

Answer: Bobby Sherman

"Easy Come, Easy Go" from Bobby Sherman debuted in the Australian Singles Chart on April 20th 1970.

The highest Australian chart peak was 35.

Highest worldwide peak was six (Canada).

Cover version of: Mama Cass Elliot - "Easy Come, Easy Go" (1969).

Album: "Here Comes Bobby" (1970).
5. "Hello"

Answer: Normie Rowe

"Hello" from Normie Rowe debuted in the Australian Singles Chart on April 20th 1970.

The highest Australian chart peak was 48.
6. "The Rapper"

Answer: The Jaggerz

"The Rapper" from The Jaggerz debuted in the Australian Singles Chart on April 20th 1970.

The highest Australian chart peak was 32.

Highest worldwide peak was two (United States).

Album: "We Went To Different Schools Together" (1970).
7. "Good Morning Freedom"

Answer: Blue Mink

"Good Morning Freedom" from Blue Mink debuted in the Australian Singles Chart on April 27th 1970.

The highest Australian chart peak was 33.

Highest worldwide peak was four (Belgium).
8. "Tennessee Bird Walk"

Answer: Jack Blanchard and Misty Morgan

"Tennessee Bird Walk" from Jack Blanchard and Misty Morgan debuted in the Australian Singles Chart on April 27th 1970.

The highest Australian chart peak was three.

Album: "Birds Of A Feather" (1970).
9. "Curly/Sheila Anne"

Answer: Jimmy Hannan

"Curly/Sheila Anne" from Jimmy Hannan debuted in the Australian Singles Chart on April 27th 1970.

The highest Australian chart peak was 49.
10. "My Baby Loves Lovin'"

Answer: Joe Jeffrey Group

"My Baby Loves Lovin'" from Joe Jeffrey Group debuted in the Australian Singles Chart on April 27th 1970.

The highest Australian chart peak was 11.

Cover version of: White Plains - "My Baby Loves Lovin'" (1970).

Album: "My Pledge Of Love" (1974).
11. "Everything Is Beautiful"

Answer: Ray Stevens

"Everything Is Beautiful" from Ray Stevens debuted in the Australian Singles Chart on April 27th 1970.

The highest Australian chart peak was one.

The song peaked at number one in:
Australia.
Canada.
United States.

Grammy wins and nominations:
*Best Male Contemporary Pop Vocal Performance - 1971 (Won).
*Record Of The Year - 1971 (Nominated).
*Song Of The Year - 1971 (Nominated).

Album: "Everything Is Beautiful" (1970).
12. "Turn Up Your Radio"

Answer: The Master's Apprentices

"Turn Up Your Radio" from The Master's Apprentices debuted in the Australian Singles Chart on April 27th 1970.

The highest Australian chart peak was eight.

Album: "Turn Up Your Radio EP" (1970).
13. "Airport Love Theme"

Answer: Vinnie Bell

"Airport Love Theme" from Vinnie Bell debuted in the Australian Singles Chart on April 27th 1970.

The highest Australian chart peak was four.

"Airport Love Theme" was the instrumental theme for the 1970 film "Airport".
14. "Everybody's Out Of Town"

Answer: B.J. Thomas

"Everybody's Out Of Town" from B.J. Thomas debuted in the Australian Singles Chart on May 4th 1970.

The highest Australian chart peak was 21.

Highest worldwide peak was 18 (Canada).

Album: "Everybody's Out Of Town" (1970).
15. "Children"

Answer: Joe South

"Children" from Joe South debuted in the Australian Singles Chart on May 4th 1970.

The highest Australian chart peak was 41.

Highest worldwide peak was 33 (Canada).

Album: "Don't It Make You Want To Go Home?" (1970).
Source: Author wwe84

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
10/26/2025, Copyright 2025 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us