Fun Trivia
Sections
Trivia Questions
Trivia Quizzes
Daily and Hourly Trivia Games
Ask FunTrivia - Get Answers to Questions
Crossword Puzzles
Trivia Questions Archive
Trivia
Animal Trivia
Bible Trivia
Brain Teasers
Celebrity Quizzes
Trivia For Kids
General Knowledge
Geography Quizzes
History Trivia
Hobbies Trivia
Humanities Quizzes
Literature Quizzes
Movie Trivia
Music Trivia
Famous People Trivia
Religion Quizzes
Science Trivia
Sports Trivia
Television Trivia
World Trivia
All Trivia and Quiz Topics
Services
Gold Memberships: Gift Certificates
Get Daily Email Trivia
Create a Daily Trivia Tournament
Pub Trivia Question Packs
Buy Trivia Questions
Large Scale Content / Data Licensing
Contact Us
New Player
Log In
New Player
|
Log In
FREE!
Click here to
Join FunTrivia
. Thousands of games, quizzes, and lots more!
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 10 Quiz
Match the song to the singer/band that debuted in the Australian Singles Chart in the weeks between August 10th and 31st 1970.
A matching quiz by
wwe84
. Estimated time: 3 mins.
Home
»
Quizzes
»
Music Trivia
»
1970s Music
»
1970s - Australian Singles Chart
Share on
Facebook
Share on
Twitter
Share by
E-Mail
Author
wwe84
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
419,921
Updated
Jun 16 25
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
12 / 15
Plays
114
Last 3 plays
: Strike121 (
3/15
), Guest 90 (
3/15
), TERRYHURST22 (
4/15
).
You must have Javascript enabled to play this game.
(a)
Drag-and-drop
from the right to the left, or (b)
click
on a right side answer box and then on a left side box to move it.
Questions
Choices
1
.
"In The Summertime"
Doug Ashdown
2
.
"The Saddest Song Of All"
Glen Campbell
3
.
"Everything A Man Could Ever Need"
Three Dog Night
4
.
"Sunshine"
Alive 'N Kickin'
5
.
"Mama Told Me (Not To Come)"
The Cuff Links
6
.
"Tighter, Tighter"
George Baker Selection
7
.
"Drivin' Home"
Chicago
8
.
"A Song Of Joy"
Autumn
9
.
"Solitary Man"
The Archies
10
.
"Yellow River"
Eric Burdon & War
11
.
"Dear Ann"
The Mixtures
12
.
"Robin's World"
Jerry Smith
13
.
"25 or 6 to 4"
Joni Mitchell
14
.
"Spill The Wine"
Miguel Rios
15
.
"Big Yellow Taxi"
Neil Diamond
Select each answer
1. "In The Summertime"
---
Doug Ashdown
Glen Campbell
Three Dog Night
Alive 'N Kickin'
The Cuff Links
George Baker Selection
Chicago
Autumn
The Archies
Eric Burdon & War
The Mixtures
Jerry Smith
Joni Mitchell
Miguel Rios
Neil Diamond
2. "The Saddest Song Of All"
---
Doug Ashdown
Glen Campbell
Three Dog Night
Alive 'N Kickin'
The Cuff Links
George Baker Selection
Chicago
Autumn
The Archies
Eric Burdon & War
The Mixtures
Jerry Smith
Joni Mitchell
Miguel Rios
Neil Diamond
3. "Everything A Man Could Ever Need"
---
Doug Ashdown
Glen Campbell
Three Dog Night
Alive 'N Kickin'
The Cuff Links
George Baker Selection
Chicago
Autumn
The Archies
Eric Burdon & War
The Mixtures
Jerry Smith
Joni Mitchell
Miguel Rios
Neil Diamond
4. "Sunshine"
---
Doug Ashdown
Glen Campbell
Three Dog Night
Alive 'N Kickin'
The Cuff Links
George Baker Selection
Chicago
Autumn
The Archies
Eric Burdon & War
The Mixtures
Jerry Smith
Joni Mitchell
Miguel Rios
Neil Diamond
5. "Mama Told Me (Not To Come)"
---
Doug Ashdown
Glen Campbell
Three Dog Night
Alive 'N Kickin'
The Cuff Links
George Baker Selection
Chicago
Autumn
The Archies
Eric Burdon & War
The Mixtures
Jerry Smith
Joni Mitchell
Miguel Rios
Neil Diamond
6. "Tighter, Tighter"
---
Doug Ashdown
Glen Campbell
Three Dog Night
Alive 'N Kickin'
The Cuff Links
George Baker Selection
Chicago
Autumn
The Archies
Eric Burdon & War
The Mixtures
Jerry Smith
Joni Mitchell
Miguel Rios
Neil Diamond
7. "Drivin' Home"
---
Doug Ashdown
Glen Campbell
Three Dog Night
Alive 'N Kickin'
The Cuff Links
George Baker Selection
Chicago
Autumn
The Archies
Eric Burdon & War
The Mixtures
Jerry Smith
Joni Mitchell
Miguel Rios
Neil Diamond
8. "A Song Of Joy"
---
Doug Ashdown
Glen Campbell
Three Dog Night
Alive 'N Kickin'
The Cuff Links
George Baker Selection
Chicago
Autumn
The Archies
Eric Burdon & War
The Mixtures
Jerry Smith
Joni Mitchell
Miguel Rios
Neil Diamond
9. "Solitary Man"
---
Doug Ashdown
Glen Campbell
Three Dog Night
Alive 'N Kickin'
The Cuff Links
George Baker Selection
Chicago
Autumn
The Archies
Eric Burdon & War
The Mixtures
Jerry Smith
Joni Mitchell
Miguel Rios
Neil Diamond
10. "Yellow River"
---
Doug Ashdown
Glen Campbell
Three Dog Night
Alive 'N Kickin'
The Cuff Links
George Baker Selection
Chicago
Autumn
The Archies
Eric Burdon & War
The Mixtures
Jerry Smith
Joni Mitchell
Miguel Rios
Neil Diamond
11. "Dear Ann"
---
Doug Ashdown
Glen Campbell
Three Dog Night
Alive 'N Kickin'
The Cuff Links
George Baker Selection
Chicago
Autumn
The Archies
Eric Burdon & War
The Mixtures
Jerry Smith
Joni Mitchell
Miguel Rios
Neil Diamond
12. "Robin's World"
---
Doug Ashdown
Glen Campbell
Three Dog Night
Alive 'N Kickin'
The Cuff Links
George Baker Selection
Chicago
Autumn
The Archies
Eric Burdon & War
The Mixtures
Jerry Smith
Joni Mitchell
Miguel Rios
Neil Diamond
13. "25 or 6 to 4"
---
Doug Ashdown
Glen Campbell
Three Dog Night
Alive 'N Kickin'
The Cuff Links
George Baker Selection
Chicago
Autumn
The Archies
Eric Burdon & War
The Mixtures
Jerry Smith
Joni Mitchell
Miguel Rios
Neil Diamond
14. "Spill The Wine"
---
Doug Ashdown
Glen Campbell
Three Dog Night
Alive 'N Kickin'
The Cuff Links
George Baker Selection
Chicago
Autumn
The Archies
Eric Burdon & War
The Mixtures
Jerry Smith
Joni Mitchell
Miguel Rios
Neil Diamond
15. "Big Yellow Taxi"
---
Doug Ashdown
Glen Campbell
Three Dog Night
Alive 'N Kickin'
The Cuff Links
George Baker Selection
Chicago
Autumn
The Archies
Eric Burdon & War
The Mixtures
Jerry Smith
Joni Mitchell
Miguel Rios
Neil Diamond
Most Recent Scores
Today
: Strike121: 3/15
Oct 02 2025 : Guest 90: 3/15
Oct 01 2025 : TERRYHURST22: 4/15
Sep 23 2025 : Guest 5: 9/15
Sep 12 2025 : pollucci19:
15/15
Sep 05 2025 : calmdecember:
15/15
Aug 19 2025 : Guest 199: 2/15
Aug 05 2025 : PHILVV:
15/15
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "In The Summertime"
Answer:
The Mixtures
"In The Summertime" from The Mixtures debuted in the Australian Singles Chart on August 10th 1970.
The highest Australian chart peak was one (Six weeks).
Cover version of: Mungo Jerry - "In The Summertime" (1970).
Album: "In The Summertime" (1970).
2. "The Saddest Song Of All"
Answer:
Doug Ashdown
"The Saddest Song Of All" from Doug Ashdown debuted in the Australian Singles Chart on August 10th 1970.
The highest Australian chart peak was 46.
Album: "The Age Of Mouse" (1970).
3. "Everything A Man Could Ever Need"
Answer:
Glen Campbell
"Everything A Man Could Ever Need" from Glen Campbell debuted in the Australian Singles Chart on August 10th 1970.
The highest Australian chart peak was 35.
Highest worldwide peak was 32 (United Kingdom).
Album: "Norwood Soundtrack" (1970).
4. "Sunshine"
Answer:
The Archies
"Sunshine" from The Archies debuted in the Australian Singles Chart on August 10th 1970.
The highest Australian chart peak was 50.
Highest worldwide peak was 16 (South Africa).
Album: "Sunshine" (1970).
5. "Mama Told Me (Not To Come)"
Answer:
Three Dog Night
"Mama Told Me (Not To Come)" from Three Dog Night debuted in the Australian Singles Chart on August 10th 1970.
The highest Australian chart peak was ten.
Highest worldwide peak was one (United States).
Cover version of: Eric Burdon & The Animals - "Mama Told Me Not To Come" (1967).
Album: "It Ain't Easy" (1970).
6. "Tighter, Tighter"
Answer:
Alive 'N Kickin'
"Tighter, Tighter" from Alive 'N Kickin' debuted in the Australian Singles Chart on August 17th 1970.
The highest Australian chart peak was 23.
Highest worldwide peak was five (Canada).
Album: "Alive 'N Kickin'" (1970).
7. "Drivin' Home"
Answer:
Jerry Smith
"Drivin' Home" from Jerry Smith debuted in the Australian Singles Chart on August 17th 1970.
The highest Australian chart peak was ten.
Album: "Drivin' Home Steppin' Out" (1970).
8. "A Song Of Joy"
Answer:
Miguel Rios
"A Song Of Joy" from Miguel Rios debuted in the Australian Singles Chart on August 17th 1970.
The highest Australian chart peak was one.
The song peaked at number one in:
Australia.
Canada.
Switzerland (Ended 1970 as the highest selling single of the year).
West Germany.
9. "Solitary Man"
Answer:
Neil Diamond
"Solitary Man" from Neil Diamond debuted in the Australian Singles Chart on August 17th 1970.
The highest Australian chart peak was 36.
Highest worldwide peak was 21 (United States).
Neil Diamond's debut single.
Album: "The Feel Of Neil Diamond" (1966).
10. "Yellow River"
Answer:
Autumn
"Yellow River" from Autumn debuted in the Australian Singles Chart on August 17th 1970.
The highest Australian chart peak was 20.
Cover version of: Christie - "Yellow River" (1970).
11. "Dear Ann"
Answer:
George Baker Selection
"Dear Ann" from George Baker Selection debuted in the Australian Singles Chart on August 17th 1970.
The highest Australian chart peak was 37.
Highest worldwide peak was one (Belgium).
Album: "Little Green Bag" (1970).
12. "Robin's World"
Answer:
The Cuff Links
"Robin's World" from The Cuff Links debuted in the Australian Singles Chart on August 24th 1970.
The highest Australian chart peak was 45.
Album: "The Cuff Links" (1970).
13. "25 or 6 to 4"
Answer:
Chicago
"25 or 6 to 4" from Chicago debuted in the Australian Singles Chart on August 31st 1970.
The highest Australian chart peak was 12.
Highest worldwide peak was two (Canada).
Album: "Chicago" (1970).
14. "Spill The Wine"
Answer:
Eric Burdon & War
"Spill The Wine" from Eric Burdon & War debuted in the Australian Singles Chart on August 31st 1970.
The highest Australian chart peak was two.
Album: "Eric Burdon Declares "War"" (1970).
15. "Big Yellow Taxi"
Answer:
Joni Mitchell
"Big Yellow Taxi" from Joni Mitchell debuted in the Australian Singles Chart on August 31st 1970.
The highest Australian chart peak was six.
Album: "Ladies Of The Canyon" (1970).
Source: Author
wwe84
This quiz was reviewed by FunTrivia editor
agony
before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series
1970s Australian Top 50 Songs
:
Volumes 1-25
1.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 1
Average
2.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 2
Easier
3.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 3
Easier
4.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 4
Easier
5.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 5
Easier
6.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 6
Easier
7.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 7
Average
8.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 8
Average
9.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 9
Average
10.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 10
Average
11.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 11
Easier
12.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 12
Easier
Referenced Topics
Match Quizzes
Music
World
Animals
1970s Music
Australians: Famous & Historical
Germany
Wines
Rivers
Music from 1970
Green
Diamonds
Chicago
Three Dog Night
Chicago
Joni Mitchell
Neil Diamond
The Animals
Glen Campbell
1970s Country Music
Other Destinations
Explore Other Quizzes by
wwe84
Go to
1970s Music
Quizzes
More
1970s - Australian Singles Chart
Quizzes
FunTrivia
Homepage
10/4/2025, Copyright 2025
FunTrivia, Inc. -
Report an Error / Contact Us