Fun Trivia
Sections
Trivia Questions
Trivia Quizzes
Daily and Hourly Trivia Games
Ask FunTrivia - Get Answers to Questions
Crossword Puzzles
Trivia Questions Archive
Trivia
Animal Trivia
Bible Trivia
Brain Teasers
Celebrity Quizzes
Trivia For Kids
General Knowledge
Geography Quizzes
History Trivia
Hobbies Trivia
Humanities Quizzes
Literature Quizzes
Movie Trivia
Music Trivia
Famous People Trivia
Religion Quizzes
Science Trivia
Sports Trivia
Television Trivia
World Trivia
All Trivia and Quiz Topics
Services
Gold Memberships: Gift Certificates
Get Daily Email Trivia
Create a Daily Trivia Tournament
Pub Trivia Question Packs
Buy Trivia Questions
Large Scale Content / Data Licensing
Contact Us
New Player
Log In
New Player
|
Log In
FREE!
Click here to
Join FunTrivia
. Thousands of games, quizzes, and lots more!
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 11 Quiz
Match the song to the singer/band that debuted in the Australian Singles Chart in the weeks between August 31st and September 21st 1970.
A matching quiz by
wwe84
. Estimated time: 3 mins.
Home
»
Quizzes
»
Music Trivia
»
1970s Music
»
1970s - Australian Singles Chart
Share on
Facebook
Share on
Twitter
Share by
E-Mail
Author
wwe84
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
419,935
Updated
Jun 18 25
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
13 / 15
Plays
65
Last 3 plays
: Strike121 (
3/15
), Guest 5 (
5/15
), calmdecember (
15/15
).
You must have Javascript enabled to play this game.
(a)
Drag-and-drop
from the right to the left, or (b)
click
on a right side answer box and then on a left side box to move it.
Questions
Choices
1
.
"Yellow River"
Candy Apple
2
.
"Snowbird"
Shocking Blue
3
.
"Overture From "Tommy""
Bob Dylan
4
.
"Wigwam"
Creedence Clearwater Revival
5
.
"That Same Old Feeling"
Free
6
.
"Candida"
The Neighborhood
7
.
"I've Lost You/The Next Step Is Love"
Crosby, Stills, Nash & Young
8
.
"Something"
Dawn
9
.
"Hi-De-Ho"
Shirley Bassey
10
.
"All Right Now"
The Assembled Multitude
11
.
"No Roses For Michael"
Elvis Presley
12
.
"Big Yellow Taxi"
Liv Maessen
13
.
"Lookin' Out My Back Door"
Blood, Sweat & Tears
14
.
"Ohio"
Jigsaw
15
.
"Never Marry A Railroad Man"
Greg Anderson
Select each answer
1. "Yellow River"
---
Candy Apple
Shocking Blue
Bob Dylan
Creedence Clearwater Revival
Free
The Neighborhood
Crosby, Stills, Nash & Young
Dawn
Shirley Bassey
The Assembled Multitude
Elvis Presley
Liv Maessen
Blood, Sweat & Tears
Jigsaw
Greg Anderson
2. "Snowbird"
---
Candy Apple
Shocking Blue
Bob Dylan
Creedence Clearwater Revival
Free
The Neighborhood
Crosby, Stills, Nash & Young
Dawn
Shirley Bassey
The Assembled Multitude
Elvis Presley
Liv Maessen
Blood, Sweat & Tears
Jigsaw
Greg Anderson
3. "Overture From "Tommy""
---
Candy Apple
Shocking Blue
Bob Dylan
Creedence Clearwater Revival
Free
The Neighborhood
Crosby, Stills, Nash & Young
Dawn
Shirley Bassey
The Assembled Multitude
Elvis Presley
Liv Maessen
Blood, Sweat & Tears
Jigsaw
Greg Anderson
4. "Wigwam"
---
Candy Apple
Shocking Blue
Bob Dylan
Creedence Clearwater Revival
Free
The Neighborhood
Crosby, Stills, Nash & Young
Dawn
Shirley Bassey
The Assembled Multitude
Elvis Presley
Liv Maessen
Blood, Sweat & Tears
Jigsaw
Greg Anderson
5. "That Same Old Feeling"
---
Candy Apple
Shocking Blue
Bob Dylan
Creedence Clearwater Revival
Free
The Neighborhood
Crosby, Stills, Nash & Young
Dawn
Shirley Bassey
The Assembled Multitude
Elvis Presley
Liv Maessen
Blood, Sweat & Tears
Jigsaw
Greg Anderson
6. "Candida"
---
Candy Apple
Shocking Blue
Bob Dylan
Creedence Clearwater Revival
Free
The Neighborhood
Crosby, Stills, Nash & Young
Dawn
Shirley Bassey
The Assembled Multitude
Elvis Presley
Liv Maessen
Blood, Sweat & Tears
Jigsaw
Greg Anderson
7. "I've Lost You/The Next Step Is Love"
---
Candy Apple
Shocking Blue
Bob Dylan
Creedence Clearwater Revival
Free
The Neighborhood
Crosby, Stills, Nash & Young
Dawn
Shirley Bassey
The Assembled Multitude
Elvis Presley
Liv Maessen
Blood, Sweat & Tears
Jigsaw
Greg Anderson
8. "Something"
---
Candy Apple
Shocking Blue
Bob Dylan
Creedence Clearwater Revival
Free
The Neighborhood
Crosby, Stills, Nash & Young
Dawn
Shirley Bassey
The Assembled Multitude
Elvis Presley
Liv Maessen
Blood, Sweat & Tears
Jigsaw
Greg Anderson
9. "Hi-De-Ho"
---
Candy Apple
Shocking Blue
Bob Dylan
Creedence Clearwater Revival
Free
The Neighborhood
Crosby, Stills, Nash & Young
Dawn
Shirley Bassey
The Assembled Multitude
Elvis Presley
Liv Maessen
Blood, Sweat & Tears
Jigsaw
Greg Anderson
10. "All Right Now"
---
Candy Apple
Shocking Blue
Bob Dylan
Creedence Clearwater Revival
Free
The Neighborhood
Crosby, Stills, Nash & Young
Dawn
Shirley Bassey
The Assembled Multitude
Elvis Presley
Liv Maessen
Blood, Sweat & Tears
Jigsaw
Greg Anderson
11. "No Roses For Michael"
---
Candy Apple
Shocking Blue
Bob Dylan
Creedence Clearwater Revival
Free
The Neighborhood
Crosby, Stills, Nash & Young
Dawn
Shirley Bassey
The Assembled Multitude
Elvis Presley
Liv Maessen
Blood, Sweat & Tears
Jigsaw
Greg Anderson
12. "Big Yellow Taxi"
---
Candy Apple
Shocking Blue
Bob Dylan
Creedence Clearwater Revival
Free
The Neighborhood
Crosby, Stills, Nash & Young
Dawn
Shirley Bassey
The Assembled Multitude
Elvis Presley
Liv Maessen
Blood, Sweat & Tears
Jigsaw
Greg Anderson
13. "Lookin' Out My Back Door"
---
Candy Apple
Shocking Blue
Bob Dylan
Creedence Clearwater Revival
Free
The Neighborhood
Crosby, Stills, Nash & Young
Dawn
Shirley Bassey
The Assembled Multitude
Elvis Presley
Liv Maessen
Blood, Sweat & Tears
Jigsaw
Greg Anderson
14. "Ohio"
---
Candy Apple
Shocking Blue
Bob Dylan
Creedence Clearwater Revival
Free
The Neighborhood
Crosby, Stills, Nash & Young
Dawn
Shirley Bassey
The Assembled Multitude
Elvis Presley
Liv Maessen
Blood, Sweat & Tears
Jigsaw
Greg Anderson
15. "Never Marry A Railroad Man"
---
Candy Apple
Shocking Blue
Bob Dylan
Creedence Clearwater Revival
Free
The Neighborhood
Crosby, Stills, Nash & Young
Dawn
Shirley Bassey
The Assembled Multitude
Elvis Presley
Liv Maessen
Blood, Sweat & Tears
Jigsaw
Greg Anderson
Most Recent Scores
Oct 05 2025 : Strike121: 3/15
Sep 23 2025 : Guest 5: 5/15
Sep 03 2025 : calmdecember:
15/15
Aug 19 2025 : Guest 199: 2/15
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Yellow River"
Answer:
Jigsaw
"Yellow River" from Jigsaw debuted in the Australian Singles Chart on August 31st 1970.
The highest Australian chart peak was five.
Cover version of: Christie - "Yellow River" (1970).
2. "Snowbird"
Answer:
Liv Maessen
"Snowbird" from Liv Maessen debuted in the Australian Singles Chart on August 31st 1970.
The highest Australian chart peak was 13.
Cover version of: Anne Murray - "Snowbird" (1970).
Album: "Live For Life" (1970).
3. "Overture From "Tommy""
Answer:
The Assembled Multitude
"Overture From "Tommy"" from The Assembled Multitude debuted in the Australian Singles Chart on August 31st 1970.
The highest Australian chart peak was 21.
Highest worldwide peak was six (Canada).
4. "Wigwam"
Answer:
Bob Dylan
"Wigwam" from Bob Dylan debuted in the Australian Singles Chart on September 7th 1970.
The highest Australian chart peak was 24.
Highest worldwide peak was three (The Netherlands).
Album: "Self Portrait" (1970).
5. "That Same Old Feeling"
Answer:
Candy Apple
"That Same Old Feeling" from Candy Apple debuted in the Australian Singles Chart on September 7th 1970.
The highest Australian chart peak was 36.
Cover version of: Pickettywitch - "That Same Old Feeling" (1970).
6. "Candida"
Answer:
Dawn
"Candida" from Dawn debuted in the Australian Singles Chart on September 7th 1970.
The highest Australian chart peak was nine.
The song peaked at number one in:
Argentina.
Brazil.
Malaysia.
Singapore.
Spain.
Sweden.
Dawn's debut single.
Album: "Candida" (1970).
7. "I've Lost You/The Next Step Is Love"
Answer:
Elvis Presley
"I've Lost You/The Next Step Is Love" from Elvis Presley debuted in the Australian Singles Chart on September 7th 1970.
The highest Australian chart peak was six.
Cover version of: Ian Matthews - "I've Lost You" (1969).
Album: "That's The Way It Is" (1970).
8. "Something"
Answer:
Shirley Bassey
"Something" from Shirley Bassey debuted in the Australian Singles Chart on September 7th 1970.
The highest Australian chart peak was 28.
Highest worldwide peak was four (United Kingdom).
Cover version of: The Beatles - "Something" (1969).
Album: "Something" (1970).
9. "Hi-De-Ho"
Answer:
Blood, Sweat & Tears
"Hi-De-Ho" from Blood, Sweat & Tears debuted in the Australian Singles Chart on September 14th 1970.
The highest Australian chart peak was 18.
Highest worldwide peak five (Canada).
Album: "Blood, Sweat & Tears 3" (1970).
10. "All Right Now"
Answer:
Free
"All Right Now" from Free debuted in the Australian Singles Chart on September 14th 1970.
The highest Australian chart peak was 44.
The song peaked at number one in:
Denmark.
Sweden.
Album: "Fire and Water" (1970).
11. "No Roses For Michael"
Answer:
Greg Anderson
"No Roses For Michael" from Greg Anderson debuted in the Australian Singles Chart on September 14th 1970.
The highest Australian chart peak was 36.
"No Roses For Michael" was the theme song for the 1970 Australian television film "No Roses For Michael".
12. "Big Yellow Taxi"
Answer:
The Neighborhood
"Big Yellow Taxi" from The Neighborhood debuted in the Australian Singles Chart on September 14th 1970.
The highest Australian chart peak was 19.
Cover version of: Joni Mitchell - "Big Yellow Taxi" (1970).
13. "Lookin' Out My Back Door"
Answer:
Creedence Clearwater Revival
"Lookin' Out My Back Door" from Creedence Clearwater Revival debuted in the Australian Singles Chart on September 21st 1970.
The highest Australian chart peak was one.
The song peaked at number one in:
Australia.
Austria.
Norway.
Sweden.
Album: "Cosmo's Factory" (1970).
14. "Ohio"
Answer:
Crosby, Stills, Nash & Young
"Ohio" from Crosby, Stills, Nash & Young debuted in the Australian Singles Chart on September 21st 1970.
The highest Australian chart peak was 44.
Highest worldwide peak was 13 (The Netherlands).
15. "Never Marry A Railroad Man"
Answer:
Shocking Blue
"Never Marry A Railroad Man" from Shocking Blue debuted in the Australian Singles Chart on September 21st 1970.
The highest Australian chart peak was 40.
The song peaked at number one in:
Belgium.
The Netherlands.
Source: Author
wwe84
This quiz was reviewed by FunTrivia editor
agony
before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series
1970s Australian Top 50 Songs
:
Volumes 1-25
1.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 1
Average
2.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 2
Easier
3.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 3
Easier
4.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 4
Easier
5.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 5
Easier
6.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 6
Easier
7.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 7
Average
8.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 8
Average
9.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 9
Average
10.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 10
Average
11.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 11
Easier
12.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 12
Easier
Referenced Topics
Match Quizzes
Television
Music
The Beatles
1970s Music
Bob Dylan
Elvis Presley
Australians: Famous & Historical
Blue
Rivers
Netherlands
Music from 1970
Ohio
Blues
Creedence Clearwater Revival
Joni Mitchell
1970s Country Music
Jigsaws
Other Destinations
Explore Other Quizzes by
wwe84
Go to
1970s Music
Quizzes
More
1970s - Australian Singles Chart
Quizzes
FunTrivia
Homepage
10/14/2025, Copyright 2025
FunTrivia, Inc. -
Report an Error / Contact Us