Fun Trivia
Sections
Trivia Questions
Trivia Quizzes
Daily and Hourly Trivia Games
Ask FunTrivia - Get Answers to Questions
Crossword Puzzles
Trivia Questions Archive
Trivia
Animal Trivia
Bible Trivia
Brain Teasers
Celebrity Quizzes
Trivia For Kids
General Knowledge
Geography Quizzes
History Trivia
Hobbies Trivia
Humanities Quizzes
Literature Quizzes
Movie Trivia
Music Trivia
Famous People Trivia
Religion Quizzes
Science Trivia
Sports Trivia
Television Trivia
World Trivia
All Trivia and Quiz Topics
Services
Gold Memberships: Gift Certificates
Get Daily Email Trivia
Create a Daily Trivia Tournament
Pub Trivia Question Packs
Buy Trivia Questions
Large Scale Content / Data Licensing
Contact Us
New Player
Log In
New Player
|
Log In
FREE!
Click here to
Join FunTrivia
. Thousands of games, quizzes, and lots more!
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 12 Quiz
Match the song to the singer/band that debuted in the Australian Singles Chart in the weeks between September 21st and October 12th 1970.
A matching quiz by
wwe84
. Estimated time: 3 mins.
Home
»
Quizzes
»
Music Trivia
»
1970s Music
»
1970s - Australian Singles Chart
Share on
Facebook
Share on
Twitter
Share by
E-Mail
Author
wwe84
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
419,969
Updated
Jun 20 25
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
12 / 15
Plays
120
Last 3 plays
: xchasbox (
9/15
), Strike121 (
2/15
), TERRYHURST22 (
4/15
).
You must have Javascript enabled to play this game.
(a)
Drag-and-drop
from the right to the left, or (b)
click
on a right side answer box and then on a left side box to move it.
Questions
Choices
1
.
"Lola"
Petula Clark
2
.
"Joanne"
Ron Lowry
3
.
"Cracklin' Rosie"
Glen Campbell
4
.
"Julie, Do Ya Love Me"
The Kinks
5
.
"Patches"
Johnny Farnham
6
.
"Ain't No Mountain High Enough"
Michael Nesmith & The First National Band
7
.
"War"
Bobby Sherman
8
.
"Rubber Duckie"
Clarence Carter
9
.
"Gemini"
Diana Ross
10
.
"Burning Bridges"
Edwin Starr
11
.
"It's Only Make Believe"
The Mike Curb Congregation
12
.
"Comic Conversation"
Ernie
13
.
"Little Bit Late"
Robie Porter
14
.
"Melody Man"
Lewie Wickham
15
.
"Marry Me"
Neil Diamond
Select each answer
1. "Lola"
---
Petula Clark
Ron Lowry
Glen Campbell
The Kinks
Johnny Farnham
Michael Nesmith & The First National Band
Bobby Sherman
Clarence Carter
Diana Ross
Edwin Starr
The Mike Curb Congregation
Ernie
Robie Porter
Lewie Wickham
Neil Diamond
2. "Joanne"
---
Petula Clark
Ron Lowry
Glen Campbell
The Kinks
Johnny Farnham
Michael Nesmith & The First National Band
Bobby Sherman
Clarence Carter
Diana Ross
Edwin Starr
The Mike Curb Congregation
Ernie
Robie Porter
Lewie Wickham
Neil Diamond
3. "Cracklin' Rosie"
---
Petula Clark
Ron Lowry
Glen Campbell
The Kinks
Johnny Farnham
Michael Nesmith & The First National Band
Bobby Sherman
Clarence Carter
Diana Ross
Edwin Starr
The Mike Curb Congregation
Ernie
Robie Porter
Lewie Wickham
Neil Diamond
4. "Julie, Do Ya Love Me"
---
Petula Clark
Ron Lowry
Glen Campbell
The Kinks
Johnny Farnham
Michael Nesmith & The First National Band
Bobby Sherman
Clarence Carter
Diana Ross
Edwin Starr
The Mike Curb Congregation
Ernie
Robie Porter
Lewie Wickham
Neil Diamond
5. "Patches"
---
Petula Clark
Ron Lowry
Glen Campbell
The Kinks
Johnny Farnham
Michael Nesmith & The First National Band
Bobby Sherman
Clarence Carter
Diana Ross
Edwin Starr
The Mike Curb Congregation
Ernie
Robie Porter
Lewie Wickham
Neil Diamond
6. "Ain't No Mountain High Enough"
---
Petula Clark
Ron Lowry
Glen Campbell
The Kinks
Johnny Farnham
Michael Nesmith & The First National Band
Bobby Sherman
Clarence Carter
Diana Ross
Edwin Starr
The Mike Curb Congregation
Ernie
Robie Porter
Lewie Wickham
Neil Diamond
7. "War"
---
Petula Clark
Ron Lowry
Glen Campbell
The Kinks
Johnny Farnham
Michael Nesmith & The First National Band
Bobby Sherman
Clarence Carter
Diana Ross
Edwin Starr
The Mike Curb Congregation
Ernie
Robie Porter
Lewie Wickham
Neil Diamond
8. "Rubber Duckie"
---
Petula Clark
Ron Lowry
Glen Campbell
The Kinks
Johnny Farnham
Michael Nesmith & The First National Band
Bobby Sherman
Clarence Carter
Diana Ross
Edwin Starr
The Mike Curb Congregation
Ernie
Robie Porter
Lewie Wickham
Neil Diamond
9. "Gemini"
---
Petula Clark
Ron Lowry
Glen Campbell
The Kinks
Johnny Farnham
Michael Nesmith & The First National Band
Bobby Sherman
Clarence Carter
Diana Ross
Edwin Starr
The Mike Curb Congregation
Ernie
Robie Porter
Lewie Wickham
Neil Diamond
10. "Burning Bridges"
---
Petula Clark
Ron Lowry
Glen Campbell
The Kinks
Johnny Farnham
Michael Nesmith & The First National Band
Bobby Sherman
Clarence Carter
Diana Ross
Edwin Starr
The Mike Curb Congregation
Ernie
Robie Porter
Lewie Wickham
Neil Diamond
11. "It's Only Make Believe"
---
Petula Clark
Ron Lowry
Glen Campbell
The Kinks
Johnny Farnham
Michael Nesmith & The First National Band
Bobby Sherman
Clarence Carter
Diana Ross
Edwin Starr
The Mike Curb Congregation
Ernie
Robie Porter
Lewie Wickham
Neil Diamond
12. "Comic Conversation"
---
Petula Clark
Ron Lowry
Glen Campbell
The Kinks
Johnny Farnham
Michael Nesmith & The First National Band
Bobby Sherman
Clarence Carter
Diana Ross
Edwin Starr
The Mike Curb Congregation
Ernie
Robie Porter
Lewie Wickham
Neil Diamond
13. "Little Bit Late"
---
Petula Clark
Ron Lowry
Glen Campbell
The Kinks
Johnny Farnham
Michael Nesmith & The First National Band
Bobby Sherman
Clarence Carter
Diana Ross
Edwin Starr
The Mike Curb Congregation
Ernie
Robie Porter
Lewie Wickham
Neil Diamond
14. "Melody Man"
---
Petula Clark
Ron Lowry
Glen Campbell
The Kinks
Johnny Farnham
Michael Nesmith & The First National Band
Bobby Sherman
Clarence Carter
Diana Ross
Edwin Starr
The Mike Curb Congregation
Ernie
Robie Porter
Lewie Wickham
Neil Diamond
15. "Marry Me"
---
Petula Clark
Ron Lowry
Glen Campbell
The Kinks
Johnny Farnham
Michael Nesmith & The First National Band
Bobby Sherman
Clarence Carter
Diana Ross
Edwin Starr
The Mike Curb Congregation
Ernie
Robie Porter
Lewie Wickham
Neil Diamond
Most Recent Scores
Oct 13 2025 : xchasbox: 9/15
Oct 04 2025 : Strike121: 2/15
Oct 01 2025 : TERRYHURST22: 4/15
Sep 30 2025 : jry63: 7/15
Sep 24 2025 : Guest 1: 1/15
Sep 23 2025 : Guest 5: 6/15
Sep 14 2025 : pollucci19:
15/15
Sep 05 2025 : backward_swim: 5/15
Sep 03 2025 : calmdecember:
15/15
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Lola"
Answer:
The Kinks
"Lola" from The Kinks debuted in the Australian Singles Chart on September 21st 1970.
The highest Australian chart peak was four.
The song peaked at number one in:
Ireland.
The Netherlands.
New Zealand.
South Africa.
Album: "Lola Versus Powerman and The Moneyground, Part One" (1970).
2. "Joanne"
Answer:
Michael Nesmith & The First National Band
"Joanne" from Michael Nesmith & The First National Band debuted in the Australian Singles Chart on September 28th 1970.
The highest Australian chart peak was three.
Album: "Magnetic South" (1970).
3. "Cracklin' Rosie"
Answer:
Neil Diamond
"Cracklin' Rosie" from Neil Diamond debuted in the Australian Singles Chart on September 28th 1970.
The highest Australian chart peak was two.
The song peaked at number one in:
Canada.
New Zealand.
Norway.
South Africa.
United States.
Album: "Tap Root Manuscript" (1970).
4. "Julie, Do Ya Love Me"
Answer:
Bobby Sherman
"Julie, Do Ya Love Me" from Bobby Sherman debuted in the Australian Singles Chart on October 5th 1970.
The highest Australian chart peak was four.
Highest worldwide peak was three (Canada).
Album: "With Love, Bobby" (1970).
5. "Patches"
Answer:
Clarence Carter
"Patches" from Clarence Carter debuted in the Australian Singles Chart on October 5th 1970.
The highest Australian chart peak was ten.
Highest worldwide peak was two (United Kingdom).
Grammy wins:
Best R&B Song - 1971.
6. "Ain't No Mountain High Enough"
Answer:
Diana Ross
"Ain't No Mountain High Enough" from Diana Ross debuted in the Australian Singles Chart on October 5th 1970.
The highest Australian chart peak was 25.
Highest worldwide peak was one (United States).
Grammy nomination:
Best Female Contemporary Vocal Performance - 1971.
Cover version of: Marvin Gaye and Tammi Terrell - "Ain't No Mountain High Enough" (1966).
Album: "Diana Ross" (1970).
7. "War"
Answer:
Edwin Starr
"War" from Edwin Starr debuted in the Australian Singles Chart on October 5th 1970.
The highest Australian chart peak was 37.
The song peaked at number one in:
Canada.
United States.
Grammy nomination:
Best R&B Vocal Performance - 1971.
Cover version of: The Temptations - "War" (1970).
Album: "War & Peace" (1970).
8. "Rubber Duckie"
Answer:
Ernie
"Rubber Duckie" from Ernie debuted in the Australian Singles Chart on October 5th 1970.
The highest Australian chart peak was ten.
Grammy nomination:
Best Recording for Children - 1971.
Album: "The Sesame Street Book and Record" (1970).
9. "Gemini"
Answer:
Robie Porter
"Gemini" from Robie Porter debuted in the Australian Singles Chart on October 5th 1970.
The highest Australian chart peak was 28.
10. "Burning Bridges"
Answer:
The Mike Curb Congregation
"Burning Bridges" from The Mike Curb Congregation debuted in the Australian Singles Chart on October 5th 1970.
The highest Australian chart peak was 12.
The song peaked at number one in:
New Zealand.
South Africa.
11. "It's Only Make Believe"
Answer:
Glen Campbell
"It's Only Make Believe" from Glen Campbell debuted in the Australian Singles Chart on October 12th 1970.
The highest Australian chart peak was two.
Cover version of: Conway Twitty - "It's Only Make Believe" (1958).
Album: "The Glen Campbell Goodtime Album" (1970).
12. "Comic Conversation"
Answer:
Johnny Farnham
"Comic Conversation" from Johnny Farnham debuted in the Australian Singles Chart on October 12th 1970.
The highest Australian chart peak was ten.
13. "Little Bit Late"
Answer:
Lewie Wickham
"Little Bit Late" from Lewie Wickham debuted in the Australian Singles Chart on October 12th 1970.
The highest Australian chart peak was 43.
14. "Melody Man"
Answer:
Petula Clark
"Melody Man" from Petula Clark debuted in the Australian Singles Chart on October 12th 1970.
The highest Australian chart peak was 28.
Album: "Memphis" (1970).
15. "Marry Me"
Answer:
Ron Lowry
"Marry Me" from Ron Lowry debuted in the Australian Singles Chart on October 12th 1970.
The highest Australian chart peak was 25.
Source: Author
wwe84
This quiz was reviewed by FunTrivia editor
agony
before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series
1970s Australian Top 50 Songs
:
Volumes 1-25
1.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 1
Average
2.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 2
Easier
3.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 3
Easier
4.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 4
Easier
5.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 5
Easier
6.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 6
Easier
7.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 7
Average
8.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 8
Average
9.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 9
Average
10.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 10
Average
11.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 11
Easier
12.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 12
Easier
Referenced Topics
Match Quizzes
Music
1970s Music
African Geography
Albums
Australians: Famous & Historical
Bridges
Netherlands
Music from 1970
The Kinks
Diamonds
Conway Twitty
Neil Diamond
The Temptations
Glen Campbell
1970s Country Music
Marvin Gaye
Other Destinations
Explore Other Quizzes by
wwe84
Go to
1970s Music
Quizzes
More
1970s - Australian Singles Chart
Quizzes
FunTrivia
Homepage
10/14/2025, Copyright 2025
FunTrivia, Inc. -
Report an Error / Contact Us