Fun Trivia
Sections
Trivia Questions
Trivia Quizzes
Daily and Hourly Trivia Games
Ask FunTrivia - Get Answers to Questions
Crossword Puzzles
Trivia Questions Archive
Trivia
Animal Trivia
Bible Trivia
Brain Teasers
Celebrity Quizzes
Trivia For Kids
General Knowledge
Geography Quizzes
History Trivia
Hobbies Trivia
Humanities Quizzes
Literature Quizzes
Movie Trivia
Music Trivia
Famous People Trivia
Religion Quizzes
Science Trivia
Sports Trivia
Television Trivia
World Trivia
All Trivia and Quiz Topics
Services
Gold Memberships: Gift Certificates
Get Daily Email Trivia
Create a Daily Trivia Tournament
Pub Trivia Question Packs
Buy Trivia Questions
Large Scale Content / Data Licensing
Contact Us
New Player
Log In
New Player
|
Log In
FREE!
Click here to
Join FunTrivia
. Thousands of games, quizzes, and lots more!
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 6 Quiz
Match the song to the singer/band that debuted in the Australian Singles Chart in the weeks between May 4th and 25th 1970.
A matching quiz by
wwe84
. Estimated time: 3 mins.
Home
»
Quizzes
»
Music Trivia
»
1970s Music
»
1970s - Australian Singles Chart
Share on
Facebook
Share on
Twitter
Share by
E-Mail
Author
wwe84
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
419,861
Updated
Jun 06 25
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
12 / 15
Plays
85
Last 3 plays
: AJH63 (
3/15
), pennie1478 (
1/15
), Strike121 (
2/15
).
You must have Javascript enabled to play this game.
(a)
Drag-and-drop
from the right to the left, or (b)
click
on a right side answer box and then on a left side box to move it.
Questions
Choices
1
.
"Something's Burning"
Kenny Rogers and The First Edition
2
.
"Knock, Knock Who's There?"
Tom Jones
3
.
"Mighty Joe"
Mark Lindsay
4
.
"Mr. Monday/One Tin Soldier"
Crosby, Stills, Nash & Young
5
.
"Make Me Smile"
Liv Maessen
6
.
"Boom-Sha-La-La-Lo"
The Original Caste
7
.
"What Is Truth"
Neil Diamond
8
.
"Miss America"
Johnny Cash
9
.
"Cecilia"
Shocking Blue
10
.
"Daughter Of Darkness"
Bobbi Martin
11
.
"Groupie Girl/High Sheriff Of Calhoun Parish"
Chicago
12
.
"Let Me Go To Him"
Hans Poulsen
13
.
"For The Love Of Him"
Simon & Garfunkel
14
.
"Woodstock"
Tony Joe White
15
.
"Soolaiman"
Dionne Warwick
Select each answer
1. "Something's Burning"
---
Kenny Rogers and The First Edition
Tom Jones
Mark Lindsay
Crosby, Stills, Nash & Young
Liv Maessen
The Original Caste
Neil Diamond
Johnny Cash
Shocking Blue
Bobbi Martin
Chicago
Hans Poulsen
Simon & Garfunkel
Tony Joe White
Dionne Warwick
2. "Knock, Knock Who's There?"
---
Kenny Rogers and The First Edition
Tom Jones
Mark Lindsay
Crosby, Stills, Nash & Young
Liv Maessen
The Original Caste
Neil Diamond
Johnny Cash
Shocking Blue
Bobbi Martin
Chicago
Hans Poulsen
Simon & Garfunkel
Tony Joe White
Dionne Warwick
3. "Mighty Joe"
---
Kenny Rogers and The First Edition
Tom Jones
Mark Lindsay
Crosby, Stills, Nash & Young
Liv Maessen
The Original Caste
Neil Diamond
Johnny Cash
Shocking Blue
Bobbi Martin
Chicago
Hans Poulsen
Simon & Garfunkel
Tony Joe White
Dionne Warwick
4. "Mr. Monday/One Tin Soldier"
---
Kenny Rogers and The First Edition
Tom Jones
Mark Lindsay
Crosby, Stills, Nash & Young
Liv Maessen
The Original Caste
Neil Diamond
Johnny Cash
Shocking Blue
Bobbi Martin
Chicago
Hans Poulsen
Simon & Garfunkel
Tony Joe White
Dionne Warwick
5. "Make Me Smile"
---
Kenny Rogers and The First Edition
Tom Jones
Mark Lindsay
Crosby, Stills, Nash & Young
Liv Maessen
The Original Caste
Neil Diamond
Johnny Cash
Shocking Blue
Bobbi Martin
Chicago
Hans Poulsen
Simon & Garfunkel
Tony Joe White
Dionne Warwick
6. "Boom-Sha-La-La-Lo"
---
Kenny Rogers and The First Edition
Tom Jones
Mark Lindsay
Crosby, Stills, Nash & Young
Liv Maessen
The Original Caste
Neil Diamond
Johnny Cash
Shocking Blue
Bobbi Martin
Chicago
Hans Poulsen
Simon & Garfunkel
Tony Joe White
Dionne Warwick
7. "What Is Truth"
---
Kenny Rogers and The First Edition
Tom Jones
Mark Lindsay
Crosby, Stills, Nash & Young
Liv Maessen
The Original Caste
Neil Diamond
Johnny Cash
Shocking Blue
Bobbi Martin
Chicago
Hans Poulsen
Simon & Garfunkel
Tony Joe White
Dionne Warwick
8. "Miss America"
---
Kenny Rogers and The First Edition
Tom Jones
Mark Lindsay
Crosby, Stills, Nash & Young
Liv Maessen
The Original Caste
Neil Diamond
Johnny Cash
Shocking Blue
Bobbi Martin
Chicago
Hans Poulsen
Simon & Garfunkel
Tony Joe White
Dionne Warwick
9. "Cecilia"
---
Kenny Rogers and The First Edition
Tom Jones
Mark Lindsay
Crosby, Stills, Nash & Young
Liv Maessen
The Original Caste
Neil Diamond
Johnny Cash
Shocking Blue
Bobbi Martin
Chicago
Hans Poulsen
Simon & Garfunkel
Tony Joe White
Dionne Warwick
10. "Daughter Of Darkness"
---
Kenny Rogers and The First Edition
Tom Jones
Mark Lindsay
Crosby, Stills, Nash & Young
Liv Maessen
The Original Caste
Neil Diamond
Johnny Cash
Shocking Blue
Bobbi Martin
Chicago
Hans Poulsen
Simon & Garfunkel
Tony Joe White
Dionne Warwick
11. "Groupie Girl/High Sheriff Of Calhoun Parish"
---
Kenny Rogers and The First Edition
Tom Jones
Mark Lindsay
Crosby, Stills, Nash & Young
Liv Maessen
The Original Caste
Neil Diamond
Johnny Cash
Shocking Blue
Bobbi Martin
Chicago
Hans Poulsen
Simon & Garfunkel
Tony Joe White
Dionne Warwick
12. "Let Me Go To Him"
---
Kenny Rogers and The First Edition
Tom Jones
Mark Lindsay
Crosby, Stills, Nash & Young
Liv Maessen
The Original Caste
Neil Diamond
Johnny Cash
Shocking Blue
Bobbi Martin
Chicago
Hans Poulsen
Simon & Garfunkel
Tony Joe White
Dionne Warwick
13. "For The Love Of Him"
---
Kenny Rogers and The First Edition
Tom Jones
Mark Lindsay
Crosby, Stills, Nash & Young
Liv Maessen
The Original Caste
Neil Diamond
Johnny Cash
Shocking Blue
Bobbi Martin
Chicago
Hans Poulsen
Simon & Garfunkel
Tony Joe White
Dionne Warwick
14. "Woodstock"
---
Kenny Rogers and The First Edition
Tom Jones
Mark Lindsay
Crosby, Stills, Nash & Young
Liv Maessen
The Original Caste
Neil Diamond
Johnny Cash
Shocking Blue
Bobbi Martin
Chicago
Hans Poulsen
Simon & Garfunkel
Tony Joe White
Dionne Warwick
15. "Soolaiman"
---
Kenny Rogers and The First Edition
Tom Jones
Mark Lindsay
Crosby, Stills, Nash & Young
Liv Maessen
The Original Caste
Neil Diamond
Johnny Cash
Shocking Blue
Bobbi Martin
Chicago
Hans Poulsen
Simon & Garfunkel
Tony Joe White
Dionne Warwick
Most Recent Scores
Oct 20 2025 : AJH63: 3/15
Oct 20 2025 : pennie1478: 1/15
Oct 04 2025 : Strike121: 2/15
Oct 02 2025 : Guest 90: 1/15
Oct 01 2025 : TERRYHURST22: 3/15
Sep 23 2025 : Guest 5: 6/15
Sep 18 2025 : Guest 166: 1/15
Sep 12 2025 : pollucci19:
15/15
Sep 06 2025 : Guest 166: 2/15
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Something's Burning"
Answer:
Kenny Rogers and The First Edition
"Something's Burning" from Kenny Rogers and The First Edition debuted in the Australian Singles Chart on May 4th 1970.
The highest Australian chart peak was 13.
Highest worldwide peak was one (Malaysia).
Album: "Something's Burning" (1970).
2. "Knock, Knock Who's There?"
Answer:
Liv Maessen
"Knock, Knock Who's There?" from Liv Maessen debuted in the Australian Singles Chart on May 4th 1970.
The highest Australian chart peak was two.
Cover version of: Mary Hopkin - "Knock, Knock Who's There?" (1970).
Album: "Live For Life" (1971).
3. "Mighty Joe"
Answer:
Shocking Blue
"Mighty Joe" from Shocking Blue debuted in the Australian Singles Chart on May 4th 1970.
The highest Australian chart peak was 45.
Highest worldwide peak was two (The Netherlands).
4. "Mr. Monday/One Tin Soldier"
Answer:
The Original Caste
"Mr. Monday/One Tin Soldier" from The Original Caste debuted in the Australian Singles Chart on May 4th 1970.
The highest Australian chart peak was 46.
Album: "One Tin Soldier" (1969).
5. "Make Me Smile"
Answer:
Chicago
"Make Me Smile" from Chicago debuted in the Australian Singles Chart on May 11th 1970.
The highest Australian chart peak was 33.
Highest worldwide peak was nine (United States).
Album: "Chicago II" (1970).
6. "Boom-Sha-La-La-Lo"
Answer:
Hans Poulsen
"Boom-Sha-La-La-Lo" from Hans Poulsen debuted in the Australian Singles Chart on May 11th 1970.
The highest Australian chart peak was five.
Album: "Boom-Sha-La-La-Lo" (1973).
7. "What Is Truth"
Answer:
Johnny Cash
"What Is Truth" from Johnny Cash debuted in the Australian Singles Chart on May 11th 1970.
The highest Australian chart peak was 14.
Highest worldwide peak was nine (Canada).
8. "Miss America"
Answer:
Mark Lindsay
"Miss America" from Mark Lindsay debuted in the Australian Singles Chart on May 11th 1970.
The highest Australian chart peak was 20.
Album: "Arizona" (1970).
9. "Cecilia"
Answer:
Simon & Garfunkel
"Cecilia" from Simon & Garfunkel debuted in the Australian Singles Chart on May 11th 1970.
The highest Australian chart peak was six.
The song peaked at number one in:
Argentina.
The Netherlands.
Album: "Bridge Over Troubled Water" (1970).
10. "Daughter Of Darkness"
Answer:
Tom Jones
"Daughter Of Darkness" from Tom Jones debuted in the Australian Singles Chart on May 11th 1970.
The highest Australian chart peak was 22.
Highest worldwide peak was one (South Africa).
Album: "I Who Have Nothing" (1970).
11. "Groupie Girl/High Sheriff Of Calhoun Parish"
Answer:
Tony Joe White
"Groupie Girl/High Sheriff Of Calhoun Parish" from Tony Joe White debuted in the Australian Singles Chart on May 11th 1970.
The highest Australian chart peak was 17.
Album: "Tony Joe" (1970).
12. "Let Me Go To Him"
Answer:
Dionne Warwick
"Let Me Go To Him" from Dionne Warwick debuted in the Australian Singles Chart on May 18th 1970.
The highest Australian chart peak was 47.
Highest worldwide peak was 30 (Canada).
Album: "I'll Never Fall In Love Again" (1970).
13. "For The Love Of Him"
Answer:
Bobbi Martin
"For The Love Of Him" from Bobbi Martin debuted in the Australian Singles Chart on May 25th 1970.
The highest Australian chart peak was 14.
Highest worldwide peak was nine (Canada).
Album: "For The Love Of Him" (1969).
14. "Woodstock"
Answer:
Crosby, Stills, Nash & Young
"Woodstock" from Crosby, Stills, Nash & Young debuted in the Australian Singles Chart on May 25th 1970.
The highest Australian chart peak was 19.
Highest worldwide peak was three (Canada).
Cover version of: Joni Mitchell - "Woodstock" (1970).
Album: "Deja Vu" (1970).
15. "Soolaiman"
Answer:
Neil Diamond
"Soolaimon" from Neil Diamond debuted in the Australian Singles Chart on May 25th 1970.
The highest Australian chart peak was 23.
Highest worldwide peak was seven (Canada).
Album: "Tap Root Manuscript" (1970).
Source: Author
wwe84
This quiz was reviewed by FunTrivia editor
agony
before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series
1970s Australian Top 50 Songs
:
Volumes 1-25
1.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 1
Average
2.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 2
Easier
3.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 3
Easier
4.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 4
Easier
5.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 5
Easier
6.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 6
Easier
7.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 7
Average
8.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 8
Average
9.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 9
Average
10.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 10
Average
11.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 11
Easier
12.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 12
Easier
Referenced Topics
Match Quizzes
Music
1970s Music
Australians: Famous & Historical
Bridges
Blue
Netherlands
Music from 1970
Johnny Cash
Arizona
Blues
Woodstock
Diamonds
Chicago
Chicago
Tom Jones
White
Joni Mitchell
Neil Diamond
1970s Country Music
Kenny Rogers
Other Destinations
Explore Other Quizzes by
wwe84
Go to
1970s Music
Quizzes
More
1970s - Australian Singles Chart
Quizzes
FunTrivia
Homepage
10/26/2025, Copyright 2025
FunTrivia, Inc. -
Report an Error / Contact Us