Quiz about Iron Maiden  Dance of Death
Quiz about Iron Maiden  Dance of Death

Iron Maiden - Dance of Death Trivia Quiz


Here is a quiz on Iron Maiden's 2003 album, "Dance of Death".

A multiple-choice quiz by mex. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music H-K
  8. »
  9. Iron Maiden

Author
mex
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
312,067
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
188
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. "And I just feel I can be anything. That I might ever wish to be.
And fantasize just what I want to be. Make my _______
______ come true."
What's the missing lyric?

Answer: (Two Words (7, 6))
2. What song is the lyric from?
"A hurried time no disgrace. Instead of racing to conclusion.
And wishing all my life away. No one can stop me now.
Time is up it couldn't last. But there's more things I'd like to do.
I'm coming back to try again. Someday maybe I'll wait til then".
Hint

"Rainmaker"
"Dance of Death"
"Montsegur"
"No More Lies"

3. What song is the lyric from?
"I ran like hell faster than the wind. But behind I did not glance.
One thing that I did not dare. Was to look just straight ahead."
Hint

"Face in the Sand"
"Montsegur"
"Dance of Death"
"Journeyman"

4. What song is the lyric from?
"When I was wandering in the desert
And was searching for the truth
I heard a choir of angels calling out my name.
I had the feeling that my life would never be the same again.
I turn my face towards the barren sun."
Hint

"Montsegur"
"Rainmaker"
"Face in the Sand"
"No More Lies"

5. What song is the lyric from?
"Laying low in a blood filled trench. Killing time til my very own death.
On my face I can feel the falling rain. Never see my friends again.
In the smoke in the mud and lead. Smell the fear and the feeling of dread.
Soon be time to go over the wall. Rapid fire and the end of us all."
Hint

"Gates of Tomorrow"
"Age of Innocence"
"Paschendale"
"Montsegur"

6. What song is the lyric from?
"From the red sky of the east. To the sunset in the west.
We have cheated death. And he has cheated us.
But that was just a dream. And this is what it means.
We are sleeping and we'll dream for evermore."
Hint

"Age of Innocence"
"Journeyman"
"Face in the Sand"
"Gates of Tomorrow"

7. What song is the lyric from?
"I wait for the signs, they tell me true. I see the signs of the end time."
Hint

"Age of Innocence"
"Face in the Sand"
"Journeyman"
"Gates of Tomorrow"

8. "Out beyond the ___
________.
Playing God without mercy without fear.
Create a beast made a man without a soul
Is it worth the risk a war of God and man?"
What are the missing words?

Answer: (Two Words (3, 8))
9. What song is the lyric from?
"As we kill them all so God will know his own. The innocents died for the pope on his throne.
Catholic greed and its paranoid zeal. Curse of the grail and the blood of the cross.
Templar believers with blood on the hands. Joined in the chorus to kill on demand.
Burned at the stake for their soul's liberty. To stand with the Cathars to die and be free".
Hint

"Dance of Death"
"Montsegur"
"No More Lies"
"Age of Innocence"

10. What song is the lyric from?
"Weaving a thread round your heart and your soul. Deceiving your eyes and delaying your goal.
Ships in the night when they pass out of sight. Deliver their cargo of earthly delights.
To the women and children the souls of the dead. I've opened their book and no mercy is shed."
Hint

"Gates of Tomorrow"
"No More Lies"
"Age of Innocence"
"Journeyman"


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "And I just feel I can be anything. That I might ever wish to be. And fantasize just what I want to be. Make my _______ ______ come true." What's the missing lyric?

Answer: Wildest Dreams

This was written by Adrian Smith and Steve Harris. This runs 3 minutes and 52 seconds.
2. What song is the lyric from? "A hurried time no disgrace. Instead of racing to conclusion. And wishing all my life away. No one can stop me now. Time is up it couldn't last. But there's more things I'd like to do. I'm coming back to try again. Someday maybe I'll wait til then".

Answer: "No More Lies"

This song was written by Steve Harris. This runs 7 minutes and 21 seconds.
3. What song is the lyric from? "I ran like hell faster than the wind. But behind I did not glance. One thing that I did not dare. Was to look just straight ahead."

Answer: "Dance of Death"

This song was written by Janick Gers and Steve Harris. This runs 8 minutes and 36 seconds, making this the longest track on the album.
4. What song is the lyric from? "When I was wandering in the desert And was searching for the truth I heard a choir of angels calling out my name. I had the feeling that my life would never be the same again. I turn my face towards the barren sun."

Answer: "Rainmaker"

This was written by Dave Murray, Steve Harris, and Bruce Dickinson. This runs 3 minutes and 48 seconds, making this the shortest track on the album.
5. What song is the lyric from? "Laying low in a blood filled trench. Killing time til my very own death. On my face I can feel the falling rain. Never see my friends again. In the smoke in the mud and lead. Smell the fear and the feeling of dread. Soon be time to go over the wall. Rapid fire and the end of us all."

Answer: "Paschendale"

This was written by Adrian Smith and Steve Harris. This runs 8 minutes and 27 seconds.
6. What song is the lyric from? "From the red sky of the east. To the sunset in the west. We have cheated death. And he has cheated us. But that was just a dream. And this is what it means. We are sleeping and we'll dream for evermore."

Answer: "Journeyman"

This was written by Adrian Smith, Steve Harris, and Bruce Dickinson. This runs 7 minutes and 6 seconds.
7. What song is the lyric from? "I wait for the signs, they tell me true. I see the signs of the end time."

Answer: "Face in the Sand"

This song was written by Adrian Smith, Steve Harris, and Bruce Dickinson. This runs 6 minutes and 31 seconds. This is the only Iron Maiden song to feature a double bass pedal.
8. "Out beyond the ___ ________. Playing God without mercy without fear. Create a beast made a man without a soul Is it worth the risk a war of God and man?" What are the missing words?

Answer: new frontier

This was written by Nicko McBrain, Adrian Smith, and Bruce Dickinson. This runs 5 minutes and 4 seconds.
This song was drummer Nicko McBrain's first songwriting credit.
9. What song is the lyric from? "As we kill them all so God will know his own. The innocents died for the pope on his throne. Catholic greed and its paranoid zeal. Curse of the grail and the blood of the cross. Templar believers with blood on the hands. Joined in the chorus to kill on demand. Burned at the stake for their soul's liberty. To stand with the Cathars to die and be free".

Answer: "Montsegur"

This was written by Janick Gers, Steve Harris, and Bruce Dickinson. This runs 5 minutes and 50 seconds.
10. What song is the lyric from? "Weaving a thread round your heart and your soul. Deceiving your eyes and delaying your goal. Ships in the night when they pass out of sight. Deliver their cargo of earthly delights. To the women and children the souls of the dead. I've opened their book and no mercy is shed."

Answer: "Gates of Tomorrow"

This was written by Janick Gers, Steve Harris, and Bruce Dickinson. This runs 5 minutes and 12 seconds.
Source: Author mex

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 02 2023 : Guest 5: 8/10
Jan 04 2023 : i_rdrz: 9/10

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us