FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Iron Maiden  A Matter of Life and Death
Quiz about Iron Maiden  A Matter of Life and Death

Iron Maiden - A Matter of Life and Death Quiz


Here are some questions about Iron Maiden's 2006 album, "A Matter of Life and Death".

A multiple-choice quiz by mex. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music H-K
  8. »
  9. Iron Maiden

Author
mex
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
311,572
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
241
- -
Question 1 of 10
1. How many songs did Steve Harris write by himself on the album "A Matter of Life or Death"? Hint


Question 2 of 10
2. What song is the lyric from"
"Dusty dreams in fading daylight
Flicker on the walls
Nothing new your life's adrift, what purpose to it all
Eyes are closed and death is calling
Reaching out it's hand
Call upon the starlight to surround you"
Hint


Question 3 of 10
3. What song is the lyric from?
"Yellow sun its evil twin
In the black the wings deliver him
We will split out souls within
Atom seed to nuclear dust is riven"
Hint


Question 4 of 10
4. What song is this lyric from?
"We are part of some strange plan
Why the slaughter of the brotherhood of man
Infernal sacrifice of hell
Fire breathing lead the way
Mounds of bodies as they all burn into one
Revenge is living in the past
Time to look into a new millennium"
Hint


Question 5 of 10
5. What song is the lyric from?
"Why should these curses be laid upon me
I won't be forgiven 'til I can break free
What did I do to deserve all this guilt
Pay for my sins with the sale of my soul
Demons are trapped all inside of my head
My hopes are gone reach for heaven from hell"
Hint


Question 6 of 10
6. What song is the lyric from?
"Don't want to be here
Somewhere I'd rather be
But when I get there
I might find it's not for me"
Hint


Question 7 of 10
7. What song is the lyric from?
"Quelling the devil's might
And ready for eternal fight
Aching limbs and fainting soul
Holy battles take their toll"
Hint


Question 8 of 10
8. What song is the lyric from?
"More pain and misery in the history of mankind
Sometimes it seems more like the blind leading the blind
It brings upon us more of famine, death, and war
You know religion has a lot to answer for"
Hint


Question 9 of 10
9. What song is the lyric from?
"You had us all strung out with promises of peace
But all along your cover plan was to deceive
Can it put to rights now only time will tell
Your prophecies will send us all to hell as well"
Hint


Question 10 of 10
10. What song is the lyric from?
"The world's alight, the cliffs erupt in flame
No escape, remorseless shrapnel rains
Drowning men no chance for a warrior's fate
A choking death enter hell's gates"
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many songs did Steve Harris write by himself on the album "A Matter of Life or Death"?

Answer: one

Harris wrote "For the Greater Good of God". This song runs 9 minutes and 24 seconds.
2. What song is the lyric from" "Dusty dreams in fading daylight Flicker on the walls Nothing new your life's adrift, what purpose to it all Eyes are closed and death is calling Reaching out it's hand Call upon the starlight to surround you"

Answer: Out of the Shadows

This song is about being born. This was written by Bruce Dickinson and Steve Harris. This song runs 5 minutes and 36 seconds.
3. What song is the lyric from? "Yellow sun its evil twin In the black the wings deliver him We will split out souls within Atom seed to nuclear dust is riven"

Answer: Brighter Than A Thousand Suns

This song is about the experiment that brought the atomic bomb to life, also known as The Manhattan Project. The title of the song refers to a comment one of the scientists made after seeing the A-bomb tested in the deserts of New Mexico. This was written by Adrian Smith, Steve Harris, and Bruce Dickinson. This song runs 8 minutes and 44 seconds.
4. What song is this lyric from? "We are part of some strange plan Why the slaughter of the brotherhood of man Infernal sacrifice of hell Fire breathing lead the way Mounds of bodies as they all burn into one Revenge is living in the past Time to look into a new millennium"

Answer: Lord of Light

This song deals with the former archangel, Lucifer, who, according to the legend, rebelled against God and was subsequently cast down to Earth. This was written by Adrian Smith, Steve Harris, and Bruce Dickinson. This runs 7 minutes and 23 seconds.
5. What song is the lyric from? "Why should these curses be laid upon me I won't be forgiven 'til I can break free What did I do to deserve all this guilt Pay for my sins with the sale of my soul Demons are trapped all inside of my head My hopes are gone reach for heaven from hell"

Answer: The Reincarnation of Benjamin Breeg

This song was written by Dave Murray and Steve Harris. This song runs 7 minutes and 21 seconds.
6. What song is the lyric from? "Don't want to be here Somewhere I'd rather be But when I get there I might find it's not for me"

Answer: Different World

The protagonist of this song doesn't know what he wants, although he still intends to apply the "seize-the-day principle" and "take hold of whatever comes [his] way". This was written by Adrian Smith and Steve Harris. This runs 4 minutes and 17 seconds.
7. What song is the lyric from? "Quelling the devil's might And ready for eternal fight Aching limbs and fainting soul Holy battles take their toll"

Answer: The Pilgrim

This song about any journey undertaken to find a better place, a better world. This was written by Janick Gers and Steve Harris. This runs 5 minutes and 7 seconds.
8. What song is the lyric from? "More pain and misery in the history of mankind Sometimes it seems more like the blind leading the blind It brings upon us more of famine, death, and war You know religion has a lot to answer for"

Answer: For The Greater Good of God

This song is about religious fundamentalism and fanaticism. This runs 9 minutes and 24 seconds.
9. What song is the lyric from? "You had us all strung out with promises of peace But all along your cover plan was to deceive Can it put to rights now only time will tell Your prophecies will send us all to hell as well"

Answer: The Legacy

This was written by Janick Gers and Steve Harris. This song runs 9 minutes and 20 seconds.
10. What song is the lyric from? "The world's alight, the cliffs erupt in flame No escape, remorseless shrapnel rains Drowning men no chance for a warrior's fate A choking death enter hell's gates"

Answer: The Longest Day

This song is about D-Day or Operation Overlord. This was written by Adrian Smith, Steve Harris, and Bruce Dickinson. This runs 7 minutes and 48 seconds.
Source: Author mex

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us