Quiz about Iron Maiden Lyrics
Quiz about Iron Maiden Lyrics

Music Quiz: Iron Maiden Lyrics | 25 Questions


A quiz on song lyrics from the great heavy metal band Iron Maiden. Just name the song. Shouldn't be hard for Maiden fans.

A multiple-choice quiz by IronMaiden980. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music H-K
  8. »
  9. Iron Maiden

Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
108,292
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Average
Avg Score
16 / 25
Plays
2352
Last 3 plays: Guest 66 (23/25), pesshau (24/25), Guest 98 (25/25).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. "Walking through the city, looking oh so pretty
I've just got to find my way"
Hint

"Prowler"
"Drifter"
"Bring your Daughter to the Slaughter"
"Wrathchild"

2. "Through earthquakes and starvation
The warlord will arise
Terror, death, destruction
Pour from the Eastern sands"
Hint

"Die with Your Boots On"
"Powerslave"
"Alexander the Great"
"Run to the Hills"

3. "I'm running I'm hiding in my dreams you're always there" Hint

"Fear of the Dark"
"Prowler"
"Wrathchild"
"Phantom of the Opera"

4. "Don't you dare to save your son
Kill him now and save the young ones
Be the mother of a birth strangled babe
Be the devil's own, Lucifer's my name"
Hint

"Children of the Damned"
"Seventh Son of a Seventh Son"
"Moonchild"
"Wrathchild"

5. "As the reasons for the carnage cut their meat and lick the gravy,
We oil the jaws of the war machine and feed it with our babies."
Hint

"Childhood's End"
"Fear is the Key"
"Stranger in a Strange Land"
"Two Minutes To Midnight"

6. "No brave new world, no brave new world"

Answer: (no hint)
7. "Could it be it's the end of our world?
All the things that we cherish and love
Nothing left but ot face this all on my own
'Cause I am the chosen one"
Hint

"The Trooper"
"The Fallen Angel"
"Wrathchild"
"Fear of the Dark"

8. "Covered in sinners and dripping with guilt
Making you money from slime and from filth
Parading your bellies in ivory towers
Investing our lives in your schemes and your powers"
Hint

"Holy Smoke"
"Chains Of Misery"
"The Evil That Men Do"
"Be Quick or Be Dead"

9. "You're running away don't you know what you're doing
Can't you see it'll lead you to ruin?"
Hint

"22 Acacia Avenue"
"The Fugitive"
"Wrathchild"
"Fear of the Dark"

10. "Mystery madman a victim of cruel charade
Some innocent pawn in an end game one more stalemate"
Hint

"Weekend Warrior"
"Only the Good Die Young"
"Chains of Misery"
"The Mercenary"

11. "Adrift on the ocean
Afloat in a daydream
Or lost in a maze
Or blind in the haze"
Hint

"The Rime of the Ancient Mariner"
"Murders in the Rue Morgue"
"Can I Play With Madness?"
"The Angel and the Gambler"

12. "There's a conflict in every human heart
And the temptation is to take it all too far"
Hint

"The Edge of Darkness"
"The Thin Line Between Love and Hate"
"Fear Is the Key"
"The Prisoner"

13. "Lost a hell that I revisit
Lost another time and place
Lost a parallel existence
Lost a nightmare I retrace"
Hint

"Infinite Dreams"
"Another Life"
"Hallowed Be Thy Name"
"Dream of Mirrors"

14. "Shell of a man God preserved - a thousand ages
But open the gates of my hell - I will strike from the grave."
Hint

"Revelations"
"Children of the Damned"
"The Fallen Angel"
"Powerslave"

15. "Take my hand, I'll lead you to the promised land,
Take my hand, I'll give you immortality,
Eternal youth, I'll take you to the other side,
To see the truth, the path for you is decided."
Hint

"Killers"
"Another Life"
"Running Free"
"Heaven Can Wait"

16. "An easy way for the blind to go,
A clever path for the fools who know
the secret of the hanged man - the smile on his lips."
Hint

"Revelations"
"Judgement of Heaven"
"Out of the Silent Planet"
"Sea of Madness"

17. "Well I'm moving through the shadows at night
Away from the staring eyes
Any day they'll be looking for me
'Cause I know I show the signs"
Hint

"The Assassin"
"Man on the Edge"
"The Fugitive"
"Murders in the Rue Morgue"

18. "I'm in a cold cold sweat
I taste the smell of death
I know the moment's getting closer"
Hint

"Infinite Dreams"
"The Clairvoyant"
"The Assassin"
"Powerslave"

19. "When you know that your time is close at hand
Maybe then you'll begin to understand
Life down there is just a strange illusion."
Hint

Number of the Beast"
"Hallowed Be Thy Name"
"Dream of Mirrors"
"The Clairvoyant"

20. "Give me the strength to hold my head up and spit back in their face" Hint

"Running Free"
"Brave New World"
"Afraid to Shoot Strangers"
"Can I Play With Madness"

21. "When you can't find the words to say,
It's hard to make it through another day,
And it makes me wanna cry,
And throw my hands up to the sky."
Hint

"Wasted Years"
"Wasting Love"
"Remember Tomorrow"
"2 AM"

22. "Lights out, we live in a world of darkness
No doubt, everything's up for sale
We sleep, all of the world is burning
We pray to God for a better deal"
Hint

"Stranger in a Strange Land"
"Judas Be My Guide"
"Brave New World"
"Sea of Madness"

23. "Now it burns his hand he's turning to laugh
Smiles as the flame sears his flesh
Melting his face screaming in pain
Peeling the skin from his eyes"
Hint

"The Apparition"
"Killers"
"Quest for Fire"
"Children of the Damned"

24. "Nothing you can contemplate will ever be the same
Every second is a new spark, sets the universe aflame"
Hint

"Moonchild"
"Fates Warning"
"Stranger in a Strange Land"
"The Wicker Man"

25. "Can I tempt you, come with me,
Be Devil may care, fulfill your dream,
If I said I'd take you there,
Would you go, would you be scared?"
Hint

"The Number of the Beast"
"Fear of the Dark"
"Moonchild"
"Caught Somewhere in Time"


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Walking through the city, looking oh so pretty I've just got to find my way"

Answer: "Prowler"

Off of the "Iron Maiden" album. About a guy who follows women around and flashes.
2. "Through earthquakes and starvation The warlord will arise Terror, death, destruction Pour from the Eastern sands"

Answer: "Die with Your Boots On"

From the "Piece of Mind" album. Perhaps some sort of prophecy.
3. "I'm running I'm hiding in my dreams you're always there"

Answer: "Phantom of the Opera"

From the "Iron Maiden" album. A good song based on the musical story.
4. "Don't you dare to save your son Kill him now and save the young ones Be the mother of a birth strangled babe Be the devil's own, Lucifer's my name"

Answer: "Moonchild"

From "Seventh Son of a Seventh Son." There's a lot of reference to folklore and mythology in this song.
5. "As the reasons for the carnage cut their meat and lick the gravy, We oil the jaws of the war machine and feed it with our babies."

Answer: "Two Minutes To Midnight"

Song off of the "Powerslave" album. I always did like those lyrics.
6. "No brave new world, no brave new world"

Answer: Stranger in a Strange Land

From the "Somewhere in Time" album. I hope you didn't think it was "Brave New World", which goes "A brave new world, in a brave new world."
7. "Could it be it's the end of our world? All the things that we cherish and love Nothing left but ot face this all on my own 'Cause I am the chosen one"

Answer: "The Fallen Angel"

From "Brave New World." About someone with a quest.
8. "Covered in sinners and dripping with guilt Making you money from slime and from filth Parading your bellies in ivory towers Investing our lives in your schemes and your powers"

Answer: "Be Quick or Be Dead"

Off of "Fear of the Dark." Interesting lyrics.
9. "You're running away don't you know what you're doing Can't you see it'll lead you to ruin?"

Answer: "22 Acacia Avenue"

From the "Number of the Beast" album. Continuation of the song "Charlotte the Harlot."
10. "Mystery madman a victim of cruel charade Some innocent pawn in an end game one more stalemate"

Answer: "Only the Good Die Young"

Off of "Seventh Son of a Seventh Son." Sort of a companion piece to "The Evil That Men Do."
11. "Adrift on the ocean Afloat in a daydream Or lost in a maze Or blind in the haze"

Answer: "The Angel and the Gambler"

Off of "Virtual XI." Sorry, but I kinda hate this song. Very long and repetitive.
12. "There's a conflict in every human heart And the temptation is to take it all too far"

Answer: "The Edge of Darkness"

From the "X-Factor" album. Based on the movie "Apocalypse Now", which was, in turn, based on Joseph Conrad's book "Heart of Darkness". Iron Maiden would've called the song "Heart of Darkness", but Conrad's estate would not let them.
13. "Lost a hell that I revisit Lost another time and place Lost a parallel existence Lost a nightmare I retrace"

Answer: "Dream of Mirrors"

From the "Brave New World" album. Weird song.
14. "Shell of a man God preserved - a thousand ages But open the gates of my hell - I will strike from the grave."

Answer: "Powerslave"

Off of the "Powerslave" album. About a dying pharoah.
15. "Take my hand, I'll lead you to the promised land, Take my hand, I'll give you immortality, Eternal youth, I'll take you to the other side, To see the truth, the path for you is decided."

Answer: "Heaven Can Wait"

From "Somewhere in Time." About someone with a near death experience.
16. "An easy way for the blind to go, A clever path for the fools who know the secret of the hanged man - the smile on his lips."

Answer: "Revelations"

From the "Piece of Mind" album. "Powerslave" is supposed to be the continuation of this song.
17. "Well I'm moving through the shadows at night Away from the staring eyes Any day they'll be looking for me 'Cause I know I show the signs"

Answer: "Murders in the Rue Morgue"

From "Killers." Based on the Edgar Allan Poe story.
18. "I'm in a cold cold sweat I taste the smell of death I know the moment's getting closer"

Answer: "The Assassin"

From "No Prayer for the Dying." One of the songs that makes this album worth listening to.
19. "When you know that your time is close at hand Maybe then you'll begin to understand Life down there is just a strange illusion."

Answer: "Hallowed Be Thy Name"

From the "Number of the Beast." If you didn't know this one, you really can't call yourself an Iron Maiden fan.
20. "Give me the strength to hold my head up and spit back in their face"

Answer: "Can I Play With Madness"

From "Seventh Son of a Seventh Son". First single from that album.
21. "When you can't find the words to say, It's hard to make it through another day, And it makes me wanna cry, And throw my hands up to the sky."

Answer: "Wasted Years"

From "Somewhere in Time." Bruce Dickinson wanted to make an acoustic album, while Adrian Smith wanted to make one with catchier songs, such as "Wasted Years." Steve Harris turned both ideas down.
22. "Lights out, we live in a world of darkness No doubt, everything's up for sale We sleep, all of the world is burning We pray to God for a better deal"

Answer: "Judas Be My Guide"

From "Fear of the Dark." I think this song is about the hypocrisy of life.
23. "Now it burns his hand he's turning to laugh Smiles as the flame sears his flesh Melting his face screaming in pain Peeling the skin from his eyes"

Answer: "Children of the Damned"

From the "Number of the Beast." Oddly, the line "Peeling the skin from his eyes" is not in the CD booklet.
24. "Nothing you can contemplate will ever be the same Every second is a new spark, sets the universe aflame"

Answer: "The Wicker Man"

From the "Brave New World" album. First single off of that album.
25. "Can I tempt you, come with me, Be Devil may care, fulfill your dream, If I said I'd take you there, Would you go, would you be scared?"

Answer: "Caught Somewhere in Time"

Off the "Somewhere in Time" album.

And that's the end. Thanks for playing.
Source: Author IronMaiden980

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 03 2023 : Guest 66: 23/25
Dec 26 2022 : pesshau: 24/25
Dec 23 2022 : Guest 98: 25/25
Dec 14 2022 : imustac: 24/25

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us