Quiz about Iron Maiden  Before and After
Quiz about Iron Maiden  Before and After

Iron Maiden - Before and After Quiz


The boys in the band weren't always in Iron Maiden. See if you can guess these bands by their original line-ups.

A multiple-choice quiz by twigs70. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music H-K
  8. »
  9. Iron Maiden

Author
twigs70
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
207,360
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1250
Last 3 plays: Guest 66 (8/10), Guest 98 (10/10), dave300674 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Name this band that included Steve Harris, Bob Verschoyle, Dave Smith, Tim Wotsit, Paul Sears. Hint

Night Sky
The Underground
Gypsy's Kiss
Exciter

2. Gary Leideman, Mike Sturgis, Soli and Adrian Smith comprised this mid 1990's band. Can you name it? Hint

Free
Urchin
Samson
Psycho Motel

3. This mid 1980's band consisted of John Hurley, John Wiggins, Bob Falck, Pete West and frontman Paul Di'anno. Who are they? Hint

Front Line
Battlezone
Satin Giants
Killers

4. Ian Gillan, John McCoy, Colin Towns, Mick Underwood and Jannick Gers are former members of what 1970's band?
Hint

Dio
Deep Purple
Gillan
Black Sabbath

5. Dee Snider, Bernie Torme, Marc Russel and Clive Burr were members in this short lived band; who were they?

Hint

Van Helsing
Twisted Sister
Desperado
Widow Maker

6. Can you guess the band that included Nicko McBrain, Peter "Mars" Cowling, Tony Carey, Bert Hermiston, Susie Mckinley? Hint

Pat Travers
Witch Hunt
Rainbow
Messenger

7. Rob Naylor, Jeff Singer, Steve Wray and John Slater are all members of this post Iron Maiden band. Who are they?
Hint

Silicon Messiah
BLAZE
Blood and Belief
Tenth Dimension

8. Chris Aylmer, Thunderstick and Bruce Bruce were known as what band in the early 1980's? Hint

Samson
Altered State
Styx
ASAP

9. Dennis Wilcock, Mick Clee, Tony Clee, Doug Sampson and Steve Harris made up this "happy" band. Who were they? Hint

Smiler
Now and Then
The Clee Club
Electric Night

10. Here's a tough one.
Tino Troy, Chris Troy, Martin Johnson, John Sloman and Doogie White.
What long time British heavy metal band is this?
Hint

Waysted
Lionheart
Praying Mantis
Escape


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Name this band that included Steve Harris, Bob Verschoyle, Dave Smith, Tim Wotsit, Paul Sears.

Answer: Gypsy's Kiss

Steve Harris' first band, from 1972-73.
2. Gary Leideman, Mike Sturgis, Soli and Adrian Smith comprised this mid 1990's band. Can you name it?

Answer: Psycho Motel

Adrian Smith's second solo project. They put out two albums in the mid 90's, "State of Mind"(1996) and "Welcome to the World"(1997).
3. This mid 1980's band consisted of John Hurley, John Wiggins, Bob Falck, Pete West and frontman Paul Di'anno. Who are they?

Answer: Battlezone

They released three albums from '86-'88 and then had a 10 year break until their next one in 1998, "Feel My Pain".
4. Ian Gillan, John McCoy, Colin Towns, Mick Underwood and Jannick Gers are former members of what 1970's band?

Answer: Gillan

Jannick Gers played briefly with Ian Gillan, June 1981 to November 1982, putting out only one album under this name.
5. Dee Snider, Bernie Torme, Marc Russel and Clive Burr were members in this short lived band; who were they?

Answer: Desperado

Clive Burr played with Dee Snider in this band, they had one album in the late '80s. The album went by the name "Bloodied, But Unbowed".
6. Can you guess the band that included Nicko McBrain, Peter "Mars" Cowling, Tony Carey, Bert Hermiston, Susie Mckinley?

Answer: Pat Travers

Nicko McBrain didn't do much before Iron Maiden, but he did play on a few albums in the late '70s for Pat Travers before he was replaced with Tommy Aldridge.
7. Rob Naylor, Jeff Singer, Steve Wray and John Slater are all members of this post Iron Maiden band. Who are they?

Answer: BLAZE

Blaze Bayley, with Iron Maiden from '94 to '99, never impressed me, but he was part of the band. Note: the other three choices were names of his band's albums!
8. Chris Aylmer, Thunderstick and Bruce Bruce were known as what band in the early 1980's?

Answer: Samson

One of Bruce Dickinsons' early bands, as we all know. He recorded two studio albums with the band. Interestingly, he appeared on the cover for the album "Survivors" but was not on the album at all. The original singer was fired after the album was done and Bruce was hired for the supporting tour.
9. Dennis Wilcock, Mick Clee, Tony Clee, Doug Sampson and Steve Harris made up this "happy" band. Who were they?

Answer: Smiler

Steve Harris again, he was in Smiler ('73-'74) right before he founded Iron Maiden.
10. Here's a tough one. Tino Troy, Chris Troy, Martin Johnson, John Sloman and Doogie White. What long time British heavy metal band is this?

Answer: Praying Mantis

Dennis Stratton left the band after the first two albums just like Paul Di'anno. He reunited with Clive Burr during his tenure with this band.
Source: Author twigs70

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 03 2023 : Guest 66: 8/10
Dec 23 2022 : Guest 98: 10/10
Dec 10 2022 : dave300674: 8/10

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us