Quiz about Fast Fabulous and Flammable  Florences
Quiz about Fast Fabulous and Flammable  Florences

Fast, Fabulous and Flammable Florences Quiz


Is it possible to write a quiz about famous Florences and not include Miss Nightingale? Sure it is! Try this quiz about 10 memorable Florences.

A multiple-choice quiz by Tizzabelle. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. First Names
  8. »
  9. First Names E-G

Author
Tizzabelle
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
322,217
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
651
Awards
Top 20% Quiz
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Born Valentine's Day, 1934, this actress played television wife to Mike, mother to Jan, Marcia and Cindy and stepmother to Greg, Peter and Bobby. Who is this famous Florence? Hint

Hilton
Harrison
Henderson
Hall

2. Florence Welch is the lead singer of an British band. The band's name is "Florence and the ____"?
Hint

Machine
Computer
Contraption
Gizmo

3. Florence Kling married the future 29th president of the USA in 1891. Which president, whose presidency was cut short by his death, did this Florence marry? Hint

William McKinley
Warren Harding
Abraham Lincoln
William H. Harrison

4. Florence Griffith-Joyner was a world class athlete. How many gold and silver medals did she win at the Seoul Olympic Games 1988, for both individual and relay events? Hint

Three gold, two silver
Two gold, one silver
Three gold, one silver
One gold, two silver

5. She was born Florence Brigwood in Canada in 1886. Which Florence went on to Hollywood and became "The First Movie Star" after a name change?
Hint

Florence Flower
Florence Peyton
Florence Pickford
Florence Lawrence

6. Florence Newton of Youghal, Ireland was arrested and imprisoned for which crime in 1661?
Hint

Impersonation of a priest
Highway robbery
Arson
Witchcraft

7. In which spectacular fashion did Florence Beaumont protest the Vietnam War in 1967? Hint

Jumping from the Empire State Building
Parachuting into the World Series
Self-immolation
Parachuting into the Super Bowl

8. Her newspaper editor called her the "Queen of Mean". Which Florence had her biggest literary hit with the novel "Confessions of a Failed Southern Lady."? Hint

Florence Duke
Florence Windsor
Florence Richmond
Florence King

9. Florence Bailey was a naturalist. Her particular focus was on which type of animal? Hint

Birds
Baboons
Bears
Badgers

10. Florence Ballard was born in Detroit, Michigan. She was a member of which musical group? Hint

The Supremes
The Bangles
The Chiffons
The Shangri-Las


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Born Valentine's Day, 1934, this actress played television wife to Mike, mother to Jan, Marcia and Cindy and stepmother to Greg, Peter and Bobby. Who is this famous Florence?

Answer: Henderson

Florence Henderson's first Broadway role was in 1952. She is best remembered for her role in "The Brady Bunch" from 1969-74.
2. Florence Welch is the lead singer of an British band. The band's name is "Florence and the ____"?

Answer: Machine

Florence and the Machine's first album is called "Lungs". Released in July 2009 it reached number one on the charts in the UK.
3. Florence Kling married the future 29th president of the USA in 1891. Which president, whose presidency was cut short by his death, did this Florence marry?

Answer: Warren Harding

When Harding was named the Republican nominee for president Florence worked indefatigably on his campaign. Harding died in office after less than three years. Florence moved back to her home town and died a mere 16 months after her husband's death.
4. Florence Griffith-Joyner was a world class athlete. How many gold and silver medals did she win at the Seoul Olympic Games 1988, for both individual and relay events?

Answer: Three gold, one silver

Florence Griffith-Joyner won gold medals for the 100m, 200m, and the 4x100m relay. Her silver medal was for the 4 x 400m relay. Flo-Jo as she was known died in 1998 aged 38. She had been suffering from a seizures due to a vascular abnormality in her brain. A seizure occurred while she slept and asphyxiation resulted in her death.
5. She was born Florence Brigwood in Canada in 1886. Which Florence went on to Hollywood and became "The First Movie Star" after a name change?

Answer: Florence Lawrence

Florence Brigwood had her name changed to Florence Lawrence (her mother's stage surname) and travelled the Vaudeville circuit as a child. She made movies with two studios before moving to Independent Moving Pictures Company of America. The company promised her name would be in the movie's credits. This had never been done before and hence the first movie star was born.
6. Florence Newton of Youghal, Ireland was arrested and imprisoned for which crime in 1661?

Answer: Witchcraft

The "Witch of Youghal" was how Florence Newton was known. She was arrested, imprisoned and put on trial in 1661 accused of causing illness and/or death to two Youghal denizens with her witchcraft.
7. In which spectacular fashion did Florence Beaumont protest the Vietnam War in 1967?

Answer: Self-immolation

Florence Beaumont was one of at least eight people who demonstrated the Vietnam War in this vivid fashion. She fatally self-immolated in Los Angeles, California.
8. Her newspaper editor called her the "Queen of Mean". Which Florence had her biggest literary hit with the novel "Confessions of a Failed Southern Lady."?

Answer: Florence King

Florence King was born in Washington D.C. in 1936. Her parents and grandmother tried to instill in her a sense of propriety befitting a Southern lady. King wrote for newspapers and wrote non-fiction essays. "Confessions of a Failed Southern Lady" was published in 1985 and is her most popular work.
9. Florence Bailey was a naturalist. Her particular focus was on which type of animal?

Answer: Birds

Florence's work in the late 19th and early 20th centuries helped change the way wildlife was studied, particularly birds. Previously, birds had been studied by examining dead and preserved birds rather than looking at them in the wild. With the work of other naturalists as well as Florence, the study of wildlife evolved.

She was the first female to be a fellow of the American Ornithologists' Union.
10. Florence Ballard was born in Detroit, Michigan. She was a member of which musical group?

Answer: The Supremes

The Supremes started in 1959 and signed with Motown in 1961. Florence was sacked from the band in 1967 following disputes with Barry Gordy, Motown CEO. She attempted a solo career but it never really took off.
Source: Author Tizzabelle

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Snowman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us