Quiz about Second Millenium British Monarchs
Quiz about Second Millenium British Monarchs

Second Millenium British Monarchs Quiz


I hope you will enjoy this quiz and learn a lot! This is a good quiz on some of the British Monarchs and the time they were on the throne. Good luck!

A multiple-choice quiz by Corycool. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Royalty & Monarchs
  8. »
  9. King and Queen Mix

Author
Corycool
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
24,934
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1494
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who ruled England from 1066-1087? Hint

Henry I
William II, Rufus
William I, The Conqueror
George I

2. Who ruled England from 1216-1272? Hint

Henry III
Richard I, The Lionheart
William II
John Lackland

3. Who ruled England from 1307-1327? Hint

Charles II
Henry II
Edward II
Richard II

4. Henry V ruled England during which years? Hint

1493-1567
1413-1422
1434-1476
1476-1502

5. Edward V ruled in which year? Hint

1480
1476
1483
1478

6. Who ruled England from 1558-1603? Hint

Mary I
George I
Elizabeth I
Edward IV

7. Who ruled Great Britain from 1625-1649? Hint

James I
William III
Anne
Charles I

8. Who ruled Great Britain from 1760-1820? Hint

George I
George IV
George II
George III

9. Who reigned over Great Britain and Ireland from 1830-1837? Hint

George IV
Victoria
William IV
George V

10. Who ruled from 1910-1936? Hint

George VI
George V
Elizabeth II
Victoria


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who ruled England from 1066-1087?

Answer: William I, The Conqueror

William, the illegitimate son of the Duke of Normandy, spent his first six years with his mother in Falaise. He received the Duchy of Normandy upon his father's death in 1035.
2. Who ruled England from 1216-1272?

Answer: Henry III

Henry III, the first monarch to be crowned in his youth, inherited the throne at age nine!
3. Who ruled England from 1307-1327?

Answer: Edward II

Edward II lacked the royal dignity of his father and failed miserably as a King. He inherited his father's war with Scotland and displayed his ineptitude as a soldier.
4. Henry V ruled England during which years?

Answer: 1413-1422

Henry V, the eldest son of Henry IV and Mary Bohun, was born in 1387. As per arrangement by the Treaty of Troyes, he married Catherine, daughter of the French King Charles VI, in June, 1420.
5. Edward V ruled in which year?

Answer: 1483

Edward V, eldest son of Edward IV and Elizabeth Woodville, was born in 1470. He ascended the throne upon his father's death in April 1483.
6. Who ruled England from 1558-1603?

Answer: Elizabeth I

Elizabeth I was born in 1533 to Henry VIII and Anne Boleyn. She took the throne after her half-siblings Edward VI and Mary died.
7. Who ruled Great Britain from 1625-1649?

Answer: Charles I

Charles I was born in 1600. He was the second son of James I and Anne of Denmark.
8. Who ruled Great Britain from 1760-1820?

Answer: George III

George III was born in 1738. He was the first son of Frederick, Prince of Wales and Augusta. He married Charlotte of Mecklinburg-Strelitz in 1761, to whom he was devoted.
9. Who reigned over Great Britain and Ireland from 1830-1837?

Answer: William IV

William IV, born August 21, 1765, was the third son of George III and Queen Charlotte.
10. Who ruled from 1910-1936?

Answer: George V

George V was born June 3, 1865. He was the second son of Edward VII and Alexandra.
Source: Author Corycool

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 26 2023 : Guest 5: 7/10
Jan 11 2023 : Guest 77: 10/10

Score Distribution

quiz
2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us