Quiz about We Last Saw Them in 2022  Vol 1
Quiz about We Last Saw Them in 2022  Vol 1

We Last Saw Them in 2022 -- Vol. 1 Quiz


This quiz celebrates only ten of those who died in 2022. Rest in Peace, you all!

A matching quiz by lordprescott. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Death Becomes Them
  8. »
  9. Died in the 2020s

Author
lordprescott
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
410,575
Updated
Oct 15 22
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
575
Last 3 plays: horadada (8/10), theoldalfer (5/10), Guest 173 (10/10).
Mobile instructions: Press on an answer on the right. Then, press on the gray box it matches on the left.
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Singer and actor - recorded "Bat Out of Hell"  
Hardy Krüger
2. Actor - played in "Hatari!" and "A Bridge Too Far"  
C.W. McCall
3. Singer - leader of "The Ronettes"   
James Caan
4. Actress - played in "The Time Machine" and "The Black Hole"  
Yvette Mimieux
5. Actor - the first African-American to win an Oscar for Best Actor  
Meat Loaf
6. World leader - ruled for 70 years  
Ivan Reitman
7. Film producer, screenwriter, and director - worked on "Ghostbusters" and "Stripes"  
Sidney Poitier
8. Singer - recorded "Convoy"  
Bobby Rydell
9. Singer and actor - sang "Volare" and acted in "Bye Bye Birdie"  
Ronnie Spector
10. Actor - played in "El Dorado" and "The Godfather"  
Queen Elizabeth II






Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Singer and actor - recorded "Bat Out of Hell"

Answer: Meat Loaf

Meat Loaf, born Marvin Lee Aday, died on January 21st at the age of 74. His album "Bat Out of Hell" is one of the top 10 bestselling albums of all time. He also acted in such movies as "The Rocky Horror Picture Show" and "Wayne's World".
2. Actor - played in "Hatari!" and "A Bridge Too Far"

Answer: Hardy Krüger

Hardy Krüger died on January 19th at the age of 93. Assigned to the SS in 1945 at the age of 16, Krüger was ordered to shoot American soldiers but refused. Although he was sentenced to death for cowardice, he managed to escape this fate and then later desert the SS altogether. He also acted in 1975's "Barry Lyndon", and many other films.
3. Singer - leader of "The Ronettes"

Answer: Ronnie Spector

Ronnie Spector passed away on January 12th, at the age of 78. As the leader of the girl group "The Ronettes", she had many hit songs, including "Be My Baby" (1963). She was married to songwriter and producer Phil Spector from 1968 to 1974. She died from cancer.
4. Actress - played in "The Time Machine" and "The Black Hole"

Answer: Yvette Mimieux

Mimieux died on January 17th of natural causes at the age of 80. She starred with Rod Taylor in 1960's H.G. Wells adaption of "The Time Machine", and later in 1979's "The Black Hole". She also played in films such as 1960's "Where the Boys Are", and acted in many television series.
5. Actor - the first African-American to win an Oscar for Best Actor

Answer: Sidney Poitier

Sidney Poitier died on January 6, 2022, at the age of 94. In 1964, he was the first black man to win an Oscar--for his role in 1963's "Lillies of the Field". He also acted in many other prominent films, such as "In the Heat of the Night", "The Defiant Ones", and "Blackboard Jungle".
6. World leader - ruled for 70 years

Answer: Queen Elizabeth II

Queen Elizabeth II of Great Britain died on September 8th at the age of 96. She had ruled from 1952, although her official coronation had been in 1953. She succeeded her father, King George VI, to the throne, and was succeeded by her son, King Charles III.
7. Film producer, screenwriter, and director - worked on "Ghostbusters" and "Stripes"

Answer: Ivan Reitman

Ivan Reitman died on February 12th at the age of 75. He began his career as a film producer, producing such hits as "Animal House" (1978). He also directed films such as "Twins"' and "Kindergarten Cop". He passed away in his sleep.
8. Singer - recorded "Convoy"

Answer: C.W. McCall

Also known as William Dale Fries Jr., C.W. McCall died on April 1st at the age of 93. A country singer, he recorded the hit of 1975, "Convoy", which reached Number 1 on the Billboard Hot 100 chart. This song chronicles a convoy of trucks that group together to avoid paying tolls. He died from cancer complications.
9. Singer and actor - sang "Volare" and acted in "Bye Bye Birdie"

Answer: Bobby Rydell

Bobby Rydell died on April 5th at the age of 79 from pneumonia. He was a teen idol in the 1950s and 60s; his most famous songs include "Volare" and "Wild One". He also played Ann-Margaret's boyfriend in the 1963 comedy "Bye Bye Birdie".
10. Actor - played in "El Dorado" and "The Godfather"

Answer: James Caan

James Caan passed away on July 6th from a heart attack, at the age of 82. He was a very prominent actor; one of his first big roles was playing alongside John Wayne and Robert Mitchum in 1967's "El Dorado". He also starred in "The Godfather", "Honeymoon in Vegas", "Elf", and many other classic films.
Source: Author lordprescott

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 29 2023 : horadada: 8/10
Jan 28 2023 : theoldalfer: 5/10
Jan 28 2023 : Guest 173: 10/10
Jan 25 2023 : xchasbox: 8/10
Jan 20 2023 : Guest 172: 10/10
Jan 20 2023 : rockstar51: 10/10
Jan 16 2023 : marianjoy: 10/10
Jan 07 2023 : cyndi50: 10/10
Jan 06 2023 : Guest 96: 10/10

1/31/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us