FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about American TV Shows Vol 76
Quiz about American TV Shows Vol 76

American TV Shows Vol. 76 Trivia Quiz

2009 - Part 3

Match the characters/clues to the American television series that first aired in 2009.

A matching quiz by wwe84. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. TV By Year
  8. »
  9. 2000s TV

Author
wwe84
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
425,120
Updated
Aug 04 26
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
11 / 15
Plays
24
Last 3 plays: cardsfan_027 (15/15), buncha1956 (12/15), mikeyblueeyes (5/15).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Jay, Gloria and Claire  
  Shark Tank
2. Leslie Knope  
  Nurse Jackie
3. Dr. Henry Lawson  
  NCIS: Los Angeles
4. Tawni Hart  
  On The Case
5. Paula Zahn and crime  
  Modern Family
6. John Cooper and Ben Sherman  
  Pit Bulls & Parolees
7. BeBe Zahara Benet and Nina Flowers  
  Southland
8. Richard, Rick and Corey Harrison  
  Royal Pains
9. Teresa Giudice, Danielle Staub and Melissa Gorga  
  Pawn Stars
10. Sam Hanna and Grisha Callen  
  RuPaul's Drag Race
11. Celia Marson  
  Parks and Recreation
12. Mark Cuban, Barbara Corcoran and Robert Herjavec  
  Party Down
13. Henry Pollard  
  Sherri
14. Villalobos Rescue Center  
  The Real Housewives Of New Jersey
15. Eleanor O'Hara  
  Sonny With A Chance





Select each answer

1. Jay, Gloria and Claire
2. Leslie Knope
3. Dr. Henry Lawson
4. Tawni Hart
5. Paula Zahn and crime
6. John Cooper and Ben Sherman
7. BeBe Zahara Benet and Nina Flowers
8. Richard, Rick and Corey Harrison
9. Teresa Giudice, Danielle Staub and Melissa Gorga
10. Sam Hanna and Grisha Callen
11. Celia Marson
12. Mark Cuban, Barbara Corcoran and Robert Herjavec
13. Henry Pollard
14. Villalobos Rescue Center
15. Eleanor O'Hara

Most Recent Scores
Today : cardsfan_027: 15/15
Today : buncha1956: 12/15
Today : mikeyblueeyes: 5/15
Today : Guest 104: 15/15
Today : Changeling_de: 15/15
Today : Cookie911: 8/15
Today : grompit: 15/15
Today : dmaxst: 15/15
Today : jmac5cicada: 3/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Jay, Gloria and Claire

Answer: Modern Family

"Modern Family" aired for 11 seasons from 2009 to 2020 on ABC.

"Modern Family" cast included:
Ed O'Neill
Sofia Vergara
Julie Bowen
Ty Burrell
Jesse Tyler Ferguson
Eric Stonestreet
Sarah Hyland
Ariel Winter
Nolan Gould
Rico Rodriguez
Aubrey Anderson-Emmons.

In 2012, "Modern Family" won the Golden Globe Award for Best Television Series - Musical or Comedy.

"Modern Family" won five Emmy Awards for Outstanding Comedy Series in 2010, 2011, 2012, 2013 and 2014.
2. Leslie Knope

Answer: Parks and Recreation

"Parks and Recreation" aired for seven seasons from 2009 to 2015 on NBC.

"Parks and Recreation" cast included:
Amy Poehler
Rashida Jones
Paul Schneider
Aziz Ansari
Chris Pratt
Nick Offerman
Aubrey Plaza
Adam Scott
Rob Lowe
Jim O'Heir
Retta.

"Parks and Recreation" was nominated for two Emmy Awards for Outstanding Comedy Series in 2011 and 2015.
3. Dr. Henry Lawson

Answer: Royal Pains

"Royal Pains" aired for eight seasons from 2009 to 2016 on USA Network.

"Royal Pains" cast included:
Mark Feuerstein
Paulo Costanzo
Jill Flint
Reshma Shetty
Campbell Scott
Brooke D'Orsay
Ben Shenkman
Ezra Miller.
4. Tawni Hart

Answer: Sonny With A Chance

"Sonny With A Chance" aired for two seasons from 2009 to 2011 on The Disney Channel.

"Sonny With A Chance" cast included:
Demi Lovato
Tiffany Thornton
Sterling Knight
Brandon Mychal Smith
Doug Brochu
Allisyn Ashley Arm.
5. Paula Zahn and crime

Answer: On The Case

"On The Case with Paula Zahn" first aired in 2009 on Investigation Discovery.

The series concept was to explore crime mysteries from the past with interviews from family members and law enforcement.
6. John Cooper and Ben Sherman

Answer: Southland

"Southland" aired for five seasons from 2009 to 2013 on NBC (2009) and TNT (2010-2013).

"Southland" cast included:
Michael Cudlitz
Benjamin McKenzie
Regina King
Shawn Hatosy
C. Thomas Howell
Kevin Alejandro
Michael McGrady
Tom Everett Scott.
7. BeBe Zahara Benet and Nina Flowers

Answer: RuPaul's Drag Race

"RuPaul's Drag Race" first aired in 2009 on Logo TV (2009-2016), VH1 (2017-2022) and MTV (2023-).

"RuPaul's Drag Race" won four Emmy Awards for Outstanding Reality Competition Program in 2018, 2019, 2020 and 2021.
8. Richard, Rick and Corey Harrison

Answer: Pawn Stars

"Pawn Stars" first aired in 2009 on The History Channel.

The series followed the daily operations of The World Famous Gold & Silver Pawn Shop in Las Vegas, Nevada, run by the Harrison family.
9. Teresa Giudice, Danielle Staub and Melissa Gorga

Answer: The Real Housewives Of New Jersey

"The Real Housewives Of New Jersey" first aired in 2009 on Bravo.

"The Real Housewives Of New Jersey" cast included:
Teresa Giudice
Danielle Staub
Melissa Gorga
Jacqueline Laurita
Caroline Manzo
Teresa Aprea
Amber Marchese
Danielle Cabral
Rachel Fuda.
10. Sam Hanna and Grisha Callen

Answer: NCIS: Los Angeles

"NCIS: Los Angeles" aired for 14 seasons from 2009 to 2023 on CBS.

"NCIS: Los Angeles" cast included:
LL Cool J
Chris O'Donnell
Peter Cambor
Daniela Ruah
Linda Hunt
Barrett Foa
Eric Christian Olsen
Renee Felice Smith
Miguel Ferrer
Nia Long
Claire Forlani.
11. Celia Marson

Answer: Sherri

"Sherri" aired for one season in 2009 on Lifetime.

"Sherri" cast included:
Sherri Shepherd
Tammy Townsend
Malcolm-Jamal Warner
Brandon Khalil
Kali Rocha.
12. Mark Cuban, Barbara Corcoran and Robert Herjavec

Answer: Shark Tank

"Shark Tank" first aired in 2009 on ABC.

"Shark Tank" was based on the British series "Dragons' Den" which first aired in 2005 on BBC Two.
13. Henry Pollard

Answer: Party Down

"Party Down" aired for two seasons from 2009 to 2010 on Starz.

"Party Down" cast included:
Adam Scott
Ken Marino
Lizzy Caplan
Ryan Hansen
Martin Starr
Jane Lynch.
14. Villalobos Rescue Center

Answer: Pit Bulls & Parolees

"Pit Bulls & Parolees" aired for 19 seasons from 2009 to 2022 on Animal Planet.

The series followed the day-to-day operations of the Villalobos Rescue Center in Agua Dulce, California.
15. Eleanor O'Hara

Answer: Nurse Jackie

"Nurse Jackie" aired for seven seasons from 2009 to 2015 on Showtime.

"Nurse Jackie" cast included:
Edie Falco
Eve Best
Merritt Wever
Haaz Sleiman
Peter Facinelli
Dominic Fumusa
Anna Deavere Smith
Bobby Cannavale
Morris Chestnut.
Source: Author wwe84

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
8/4/2026, Copyright 2026 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us