FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Rent Lyrics Quizzes, Trivia and Puzzles
Rent Lyrics Quizzes, Trivia

Rent Lyrics Trivia

Rent Lyrics Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Rent

Fun Trivia
Do you remember the lyrics of 'You Okay, Honey?' and 'Seasons of Love'? If so, singing them to yourself should help you answer these questions.
12 Rent Lyrics quizzes and 160 Rent Lyrics trivia questions.
1.
  "Rent" Lyrics and Songs    
Multiple Choice
 20 Qns
It's a pretty simple quiz. I'll write down the lyric (or lines) said and you'll write what comes next. Or just simply answer the questions I ask. Ok? Good luck.
Easier, 20 Qns, ginnyweasley, Jan 27 08
Easier
ginnyweasley
6109 plays
2.
  'Rent' Next Lines    
Multiple Choice
 15 Qns
This is a great show and I hope this quiz will appeal to all the 'Rentheads' out there, or anyone who likes the show. All you have to do is give the next line of the song that I give.
Easier, 15 Qns, starlet1986, Nov 19 18
Easier
starlet1986
Nov 19 18
5249 plays
3.
  The Musical "RENT" Lyrics    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is a fill-in-the-missing-lyric quiz on the lyrics from the title song "RENT" from the musical "RENT". I will be doing a quiz on each of my favorite songs from the musical.
Easier, 10 Qns, nicole1106, Jan 27 08
Easier
nicole1106
3963 plays
4.
  Cuz Everything is "Rent"!    
Multiple Choice
 10 Qns
Fill in the blanks of the words from the lyrics to the Broadway play "Rent". All questions are based on the Original Broadway Cast Recording of the musical! Have fun!
Easier, 10 Qns, rentlover818, Sep 16 10
Easier
rentlover818
1355 plays
5.
  Lyrics of "Rent"    
Multiple Choice
 25 Qns
Are you a RENThead? Prove it! Here is a quiz based on the lyrics of the Original Broadway Cast recording of "Rent". Songs will only be used once. Enjoy!
Average, 25 Qns, hausc018, Dec 08 10
Average
hausc018
294 plays
6.
  'Rent' Lyrics    
Multiple Choice
 10 Qns
This should be easy for 'Rent'- heads out there. It's just finishing some of Jonathan Larson's amazing lyrics when I supply the first part!
Average, 10 Qns, Marte, Jan 27 08
Average
Marte
3086 plays
7.
  'Rent' - Lyrics Mania    
Multiple Choice
 20 Qns
How many times have YOU listened to 'Rent'? If you are a true 'Rent' fanatic, this quiz should be a piece of cake. [This quiz is based entirely on the OBC recording]
Average, 20 Qns, tvfanatic23, Jan 27 08
Average
tvfanatic23
1105 plays
8.
  Finish the Lyric: Rent Style    
Multiple Choice
 10 Qns
You supply the missing word or phrase... (All lyrics are based on the OBC recording)
Average, 10 Qns, bijolie, Jan 27 08
Average
bijolie
3454 plays
9.
  Sing it!    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about lyrics from the musical "Rent". All you have to do is click the answer. It's all about music and lyrics!
Average, 10 Qns, adampfan1990, Sep 17 09
Average
adampfan1990
376 plays
10.
  Do You Know "RENT" Lyrics?    
Multiple Choice
 10 Qns
How well do you know "RENT" lyrics? All lyrics are based on the OBC recording.
Average, 10 Qns, angiie_rose, Jan 27 08
Average
angiie_rose
1436 plays
trivia question Quick Question
What is the first song in which Maureen sings a solo line?

From Quiz "Sing it!"




11.
  "RENT" - "Christmas Bells"    
Multiple Choice
 10 Qns
Do you know what the lyrics to this great song are? If you know "RENT", the Broadway play, you should.
Average, 10 Qns, kittykat21589, Jan 27 08
Average
kittykat21589
806 plays
12.
  "RENT" Song Lyrics    
Multiple Choice
 10 Qns
For this quiz, you have to really know the lyrics to the songs. I put down words in a song from Act I or II, and you try to guess which song it comes from.
Average, 10 Qns, JHardy1, Jan 27 08
Average
JHardy1
2716 plays

Rent Lyrics Trivia Questions

1. What song are these lyrics from? "Yes this body provides a comfortable home for the Acquired Immune Deficiency Syndrome."

From Quiz
Lyrics of "Rent"

Answer: You Okay Honey?

Angel and Collins meet for the first time during this song. Angel sings this line to Collins to explain what the Life Support meeting is for.

2. What was the last word in the song "Your Eyes"?

From Quiz Sing it!

Answer: Mimi

As the song is ending, Mimi faints, so Roger holds her and screams her name.

3. What is the missing word? "I couldn't crack the __________ dear, till you made the lock on my heart explode! It's gonna be a happy new year!"

From Quiz Cuz Everything is "Rent"!

Answer: love code

"Happy New Year" is such an awesome song! It shows how good Mimi and Roger are together and how much they need each other ("Part A", anyway...)

4. How many songs is the line "Would you light my candle?" repeated in?

From Quiz Do You Know "RENT" Lyrics?

Answer: Three

It is said in the songs "Light My Candle", "Christmas Bells"-'She said would you light my candle...', and "Finale"- 'Cold, cold, would you light my candle?'

5. What was not mentioned as one of the items that the homeless won't have this Christmas?

From Quiz "RENT" - "Christmas Bells"

Answer: Eggnog

The word merry isn't "in their vocabulary".

6. "We're hungry and frozen/Some life that we've chosen."

From Quiz "RENT" Song Lyrics

Answer: Rent

"How we gonna pay, how we gonna pay, how we gonna pay last year's rent?"

7. Continue the lyrics: "Or you may drown. You're living in America, at the end of the millennium. You're living in America where it's..."

From Quiz "Rent" Lyrics and Songs

Answer: like the twilight zone

"What You Own" is the title of this song and it's sung by Roger and Mark near the end of the show, where they realize that there's no time like the present to do the things that they want (for Mark) and to forget regret (for Roger) or else he'll miss out on happiness (with Mimi).

8. "How do you document real life when real life's getting more like fiction each day, _________, breadlines blow my mind and now this deadline - eviction or pay. RENT!"

From Quiz The Musical "RENT" Lyrics

Answer: headlines

This is sung by Mark. Mark is the struggling film maker whose girlfriend recently left him for another woman.

9. "You can take the girl out of...but you can't take the...out of the girl." You supply the missing word or phrase...

From Quiz Finish the Lyric: Rent Style

Answer: hicksville & Jersey

This line is sung by Mark about Maureen in "Happy New Year".

10. "December 24th. Nine pm, eastern standard time."

From Quiz 'Rent' Next Lines

Answer: "From here on in I shoot without a script."

This is the first line of the show, but also appears later with only one change, 9pm is changed to 10pm.

11. 'Well, Joanne we're off! We tried you at the office, but they said you're ____________.'

From Quiz 'Rent' Lyrics

Answer: stage managing or something

I love this message that her parents leave on the answering machine, ending with her mother begging her to wear a bra! :)

12. What song are these lyrics from? "She said, 'Would you light my candle?' and she put on a pout and she wanted you to take her out tonight."

From Quiz Lyrics of "Rent"

Answer: Christmas Bells

Mark sings this line to Roger about Mimi during "Christmas Bells" while waiting to attend Maureen's performance.

13. Which song contains the line, "the end, it will come"?

From Quiz Sing it!

Answer: Tango: Maureen

This is a line in the chorus that Mark and Joanne sing together after Mark passes out.

14. In "One Song Glory", which phrase never directly follows the words "one song"?

From Quiz 'Rent' - Lyrics Mania

Answer: beyond the cheap colored lights

The lyrics are: "Find glory, beyond the cheap colored lights, one song, before the sun sets."

15. What happened to the broker?

From Quiz "RENT" - "Christmas Bells"

Answer: He went broke and then broke down

This is said by the vendor who sells Collins his new coat.

16. "Time flies and then no need to endure anymore."

From Quiz "RENT" Song Lyrics

Answer: One Song Glory

"Time dies...the door." (It's Mimi!) Roger wants to write one song before he dies. (~tear~)

17. Continue the lyrics: "There's only us, there's only this. Forget regret or life is..."

From Quiz "Rent" Lyrics and Songs

Answer: yours to miss

I think this a really great line of the song as it embodies the moral of the entire play. Not to mention something that we can apply in our everyday lives. Ok, sorry to get all preach-y there.

18. "How do you write a song when the chords sound wrong, when they once sounded right and ____? When the notes are sour, where is the power you once had to ignite the air?"

From Quiz The Musical "RENT" Lyrics

Answer: rare

This lyric is performed by Roger. Roger is the poor song writter with AIDS. His girlfriend slit her wrists leaving a note that said only "We have AIDS".

19. "To being an us for once, instead..." You supply the missing word or phrase...

From Quiz Finish the Lyric: Rent Style

Answer: of a them

From "La Vie Boheme", this line is sung by Mark.

20. "It's nothing, they turned off my heat."

From Quiz 'Rent' Next Lines

Answer: "And I'm just a little weak on my feet."

This is sung in the song "Light My Candle" and is when Roger and Mimi meet for the first time.

21. 'What happened to Benny, what happened to his heart____________?'

From Quiz 'Rent' Lyrics

Answer: And the ideals he once pursued

This is such a wonderful song, 'You'll See, Boys'! And the original cast recording is absolutely gorgeous. I love all their voices!

22. What lyric comes next? "So I own not a notion, ________________."

From Quiz Lyrics of "Rent"

Answer: I escape and ape content

This is from the song "What You Own", which is sung by Mark and Roger. Jonathan Larson wrote this song with Anthony Rapp's voice (the original Mark) in mind. The lyrics are as follows: "So I own not a notion, I escape and ape content. I don't own emotion, I rent."

23. Who sings, "That's poetic"?

From Quiz Sing it!

Answer: Mark

This is a line from Mark's solo, "Halloween", which is sung right after Angel's funeral.

24. How many times is the phrase 'light my candle' (or 'light the candle') said during "Light My Candle"?

From Quiz 'Rent' - Lyrics Mania

Answer: 5

Mimi asks "would you light my candle?" twice, then when she comes back into the apartment, she sings, "we could light the candle; oh, won't you light the candle?" and then "we could light the candle" again. She follows the last one by asking "Oh, what'd you do with my candle?," but that doesn't follow the same pattern.

25. What is the one vice left for Roger?

From Quiz "RENT" - "Christmas Bells"

Answer: Eating

He changes the subject when Mark starts to talk about Mimi.

26. "Your smile reminded me of/I always remind people of who is she?/She died, Her name was April."

From Quiz "RENT" Song Lyrics

Answer: Light My Candle

"It's out again/Sorry about your friend/Would you light my candle?" Roger and Mimi first met in this song.

27. Continue the lyrics: "Every single day, I walk down the street. I hear people say..."

From Quiz "Rent" Lyrics and Songs

Answer: baby so sweet & baby's so sweet & baby is so sweet

Joanne and Maureen sing this song entitled "Take Me Or Leave Me" which goes "...ever since puberty, everybody stares at me. Boys - girls, I can't, can't help it, baby. So be kind, don't lose your mind. Just remember that I'm your baby. Take me for what I am, who I was meant to be..." I just love this play! And the lyrics of all the songs they have!

28. "How do you start a fire when there's nothing to burn and it feels like something's stuck in your ____?"

From Quiz The Musical "RENT" Lyrics

Answer: flue

Roger sings this line.

29. "The...model (Steve gotta go), the model! Who lives in penthouse A!" You supply the missing word or phrase...

From Quiz Finish the Lyric: Rent Style

Answer: Calvin Klein

Sung by Joanne in "We're Okay".

30. "Yes-this body provides a comfortable home for the Acquired Immune Deficiency Syndrome."

From Quiz 'Rent' Next Lines

Answer: "As does mine."

This is sung when Angel and Collins meet for the first time, after Angel helps Collins because he has been beaten up and robbed of his coat.

This is category 17863
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.