FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Lyrics of Rent
Quiz about Lyrics of Rent

Lyrics of "Rent" Trivia Quiz


Are you a RENThead? Prove it! Here is a quiz based on the lyrics of the Original Broadway Cast recording of "Rent". Songs will only be used once. Enjoy!

A multiple-choice quiz by hausc018. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Rent
  8. »
  9. Rent Lyrics

Author
hausc018
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
332,590
Updated
Jul 23 22
# Qns
25
Difficulty
Average
Avg Score
18 / 25
Plays
294
- -
Question 1 of 25
1. What song are these lyrics from?

"Yes this body provides a comfortable home for the Acquired Immune Deficiency Syndrome."
Hint


Question 2 of 25
2. What song are these lyrics from?

"She said, 'Would you light my candle?' and she put on a pout and she wanted you to take her out tonight."
Hint


Question 3 of 25
3. What lyric comes next?

"So I own not a notion, ________________."
Hint


Question 4 of 25
4. What lyric comes next?

"Honeybear, wait! I'm on the other phone. __________________."
Hint


Question 5 of 25
5. What lyric comes next?

"Without you, the seeds root, ____________________."
Hint


Question 6 of 25
6. What song are these lyrics from?

"In truths that she learned or in times that he cried? In bridges he burned or the way that she died?"
Hint


Question 7 of 25
7. What song are these lyrics from?

"Did you swoon when she walked through the door?"
Hint


Question 8 of 25
8. What lyric comes next?

"It's like I'm being tied to the hood of a __________________..."
Hint


Question 9 of 25
9. What song are these lyrics from?

"To apathy, to entropy, to empathy, ecstasy."
Hint


Question 10 of 25
10. What lyric comes next?

"Another time, another place, our temperature would climb, _______________."
Hint


Question 11 of 25
11. What song are these lyrics from?

"I mean what does one wear that's apropos for a party that's also a crime?"
Hint


Question 12 of 25
12. What lyric comes next?

"Will I lose my dignity? Will someone care? _________________________?"
Hint


Question 13 of 25
13. What lyric comes next?

"Find the one song before the virus takes hold, glory, like a sunset, _______________________?"
Hint


Question 14 of 25
14. What song are these lyrics from?

"And when I capture it on film, will it mean that it's the end and I'm alone?"
Hint


Question 15 of 25
15. What song are these lyrics from?

"I've longed to discover something as true as this is."
Hint


Question 16 of 25
16. What lyric comes next?

"You wanna play? Let's run away! _____________________________!"
Hint


Question 17 of 25
17. What song are these lyrics from?

"A tiger in a cage can never see the sun."
Hint


Question 18 of 25
18. What song are these lyrics from?

"The narration crackles and pops with incendiary wit."
Hint


Question 19 of 25
19. What song are these lyrics from?

"You wanna produce films and write songs? You need somewhere to do it!"
Hint


Question 20 of 25
20. What lyric comes next?

"I should tell I blew the candle out _______________________."
Hint


Question 21 of 25
21. What lyric comes next?

"Maybe it's not the moon at all. ______________________________."
Hint


Question 22 of 25
22. What song are these lyrics from?

"You're a sensitive aesthete. Brush the sauce onto the meat."
Hint


Question 23 of 25
23. What song are these lyrics from?

"Because reason says I should have died three years ago."
Hint


Question 24 of 25
24. What song are these lyrics from?

"Hey artist, you got a dollar?"
Hint


Question 25 of 25
25. What lyric comes next?

"Mimi still loves Roger. Is Roger really jealous ______________________?"
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What song are these lyrics from? "Yes this body provides a comfortable home for the Acquired Immune Deficiency Syndrome."

Answer: You Okay Honey?

Angel and Collins meet for the first time during this song. Angel sings this line to Collins to explain what the Life Support meeting is for.
2. What song are these lyrics from? "She said, 'Would you light my candle?' and she put on a pout and she wanted you to take her out tonight."

Answer: Christmas Bells

Mark sings this line to Roger about Mimi during "Christmas Bells" while waiting to attend Maureen's performance.
3. What lyric comes next? "So I own not a notion, ________________."

Answer: I escape and ape content

This is from the song "What You Own", which is sung by Mark and Roger. Jonathan Larson wrote this song with Anthony Rapp's voice (the original Mark) in mind.

The lyrics are as follows: "So I own not a notion, I escape and ape content. I don't own emotion, I rent."
4. What lyric comes next? "Honeybear, wait! I'm on the other phone. __________________."

Answer: Yes, I have the cowbell

This is from the song "We're Okay", which is sung by Joanne. She is talking to another lawyer named Steve, Maureen, and her dad simultaneously.

The lyrics are as follows: "Honeybear, wait! I'm on the other phone. Yes, I have the cowbell. We're okay!"
5. What lyric comes next? "Without you, the seeds root, ____________________."

Answer: the flowers bloom, the children play

This line is sung by Mimi from the song "Without You". Daphne Rubin-Vega (the original Mimi) stated in an interview that she was nervous about singing this song because she hadn't sung a ballad before.
6. What song are these lyrics from? "In truths that she learned or in times that he cried? In bridges he burned or the way that she died?"

Answer: Seasons of Love

This line is sung by the male soloist in "Seasons of Love". It's a response to the proceeding question, "How do you measure the life of a woman or a man?"
7. What song are these lyrics from? "Did you swoon when she walked through the door?"

Answer: Tango: Maureen

This is line is sung by Joanne. She is asking Mark questions about Maureen's loyalty in past relationships and since Mark dated her, he would know!
8. What lyric comes next? "It's like I'm being tied to the hood of a __________________..."

Answer: yellow rental truck

This is a line from the song "Over the Moon", which is sung by Maureen. Although she was mentioned many times prior to this song, this is the first time we see her or hear her sing.

The lyrics are as follows: "It's like I'm being tied to the hood of a yellow rental truck, being packed in with fertilizer and fuel oil, pushed over a cliff by a suicidal Mickey Mouse!"
9. What song are these lyrics from? "To apathy, to entropy, to empathy, ecstasy."

Answer: La Vie Boheme

This line is sung by everybody celebrating at The Life Cafe. "La Vie Boheme" is a song about celebrating all things Bohemian.
10. What lyric comes next? "Another time, another place, our temperature would climb, _______________."

Answer: there'd be a long embrace

This line is sung by Roger and is from the song "Another Day". Mimi has just barged in on him and wants him to take her out, but he obviously doesn't want to.

The lyrics go as follows: "Another time, another place, our temperature would climb, there'd be a long embrace. We'd do another dance, it'd be another play. Looking for romance? Come back another day, another day."
11. What song are these lyrics from? "I mean what does one wear that's apropos for a party that's also a crime?"

Answer: Happy New Year

This line is sung by Mimi from the song "Happy New Year". It's her response to Mark's question of "Where are they?" and the lyrics are as follows:

Mark: "Coast is clear. You're supposed to be working, that's for midnight. Where are they? There isn't much time."

Mimi: "Maybe they're dressing. I mean what does one wear that's apropos for a party that's also a crime?"
12. What lyric comes next? "Will I lose my dignity? Will someone care? _________________________?"

Answer: Will I wake tomorrow from this nightmare

This is from the song "Will I?" and it is sung at a Life Support meeting. It starts out with a soloist and keeps building until the entire group is singing it in a round.
13. What lyric comes next? "Find the one song before the virus takes hold, glory, like a sunset, _______________________?"

Answer: one song, to redeem this empty life

This line is from "One Song Glory", which is sung by Roger alone in the loft.
14. What song are these lyrics from? "And when I capture it on film, will it mean that it's the end and I'm alone?"

Answer: Halloween

This is a line from "Halloween", which is sung by Mark. He sings this after Angel's funeral and right before we learn that Roger is leaving.
15. What song are these lyrics from? "I've longed to discover something as true as this is."

Answer: I'll Cover You

This song is sung by Angel and Collins. They realize they like each other and aren't afraid of who knows it!
16. What lyric comes next? "You wanna play? Let's run away! _____________________________!"

Answer: We won't be back before it's Christmas Day

This is a line from the song "Out Tonight", which is sung by Mimi.

In the movie version, the lyric is "We won't be back before it's New Year's Day" because of the time-line change. But in the stage version and OBC recording, the lyric is "We won't be back before it's Christmas Day."
17. What song are these lyrics from? "A tiger in a cage can never see the sun."

Answer: Take Me or Leave Me

This line is sung by Maureen. She is trying to make Joanne accept that she needs to have some freedom in order for the relationship to work.
18. What song are these lyrics from? "The narration crackles and pops with incendiary wit."

Answer: Rent

This song is sung by Mark and Roger in the loft, with this particular line being sung by Roger. It's the first full song in the show and it basically sets up the rest of the story.
19. What song are these lyrics from? "You wanna produce films and write songs? You need somewhere to do it!"

Answer: You'll See

This line is sung by Benny. He is trying to convince Mark and Roger to stop Maureen's protest and will let them live rent-free if they do.
20. What lyric comes next? "I should tell I blew the candle out _______________________."

Answer: just to get back in

This line is from the song "I Should Tell You", which is sung by Mimi and Roger. This song interrupts "La Vie Boheme". Mimi and Roger end up leaving instead of returning to the celebration in the Life Cafe.
21. What lyric comes next? "Maybe it's not the moon at all. ______________________________."

Answer: I hear Spike Lee's shooting down the street

This is a line from "Light My Candle". Mimi and Roger sing this song while Mimi attempts to flirt with Roger.
22. What song are these lyrics from? "You're a sensitive aesthete. Brush the sauce onto the meat."

Answer: Santa Fe

This line is sung by Collins. In this section of the song, he's giving ideas as to what Angel and Mark could do in his restaurant to make it successful.
23. What song are these lyrics from? "Because reason says I should have died three years ago."

Answer: Life Support

This line is sung by Gordon in the Life Support meeting and by Roger who chimes in while sitting alone in the loft.
24. What song are these lyrics from? "Hey artist, you got a dollar?"

Answer: On The Street

This line is sung by a homeless woman that Mark was filming on the street, hence the song title "On The Street"!

In the 10th Anniversary performance of Rent (called Rent10, which featured all but one of the original cast members in a one-night performance), the homeless woman (Gwen Stewart) changed the lyrics to "Hey artist, you got a thousand dollars?" It was a crowd-pleaser!
25. What lyric comes next? "Mimi still loves Roger. Is Roger really jealous ______________________?"

Answer: or afraid that Mimi's weak

This line is from the song "Goodbye Love". This section of the song is a conversation between Mark and Roger. Mark is mad at Roger for moving to Santa Fe and this is the argument they have in the loft before he leaves.
Source: Author hausc018

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us