FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Musical RENT Lyrics
Quiz about The Musical RENT Lyrics

The Musical "RENT" Lyrics Trivia Quiz


This quiz is a fill-in-the-missing-lyric quiz on the lyrics from the title song "RENT" from the musical "RENT". I will be doing a quiz on each of my favorite songs from the musical.

A multiple-choice quiz by nicole1106. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Rent
  8. »
  9. Rent Lyrics

Author
nicole1106
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
101,921
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
3963
- -
Question 1 of 10
1. "How do you document real life when real life's getting more like fiction each day, _________, breadlines blow my mind and now this deadline - eviction or pay. RENT!" Hint


Question 2 of 10
2. "How do you write a song when the chords sound wrong, when they once sounded right and ____? When the notes are sour, where is the power you once had to ignite the air?" Hint


Question 3 of 10
3. "How do you start a fire when there's nothing to burn and it feels like something's stuck in your ____?" Hint


Question 4 of 10
4. "How can you generate heat when you can't feel your ____ and they're turning blue!" Hint


Question 5 of 10
5. "You light up a mean blaze with posters and _________." Hint


Question 6 of 10
6. "Don't screen, Maureen, it's me, ______. Your substitute production manager. Hey Hey Hey (did you eat?), Don't change the subject Maureen. But darling, you haven't eaten all day." Hint


Question 7 of 10
7. "How do you stay on your feet when on every street it's trick-or-treat (and tonight it's trick!). Welcome back to town, oh, I should ___ down. Everything's brown and uh-oh I feel sick." Hint


Question 8 of 10
8. "Allison baby, you sound sad. I don't believe those two after everything I've done. Ever since our _______, I'm dirt. They'll see, I can help them all out in the long run." Hint


Question 9 of 10
9. "How do you leave the _____ behind when it keeps finding ways to get to your heart. It reaches way down deep and tears you inside out until you're torn apart - RENT!" Hint


Question 10 of 10
10. "How can you connect in an age where strangers, __________, lovers, your own blood cells betray?" Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 09 2024 : buncha1956: 8/10
May 04 2024 : wellenbrecher: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "How do you document real life when real life's getting more like fiction each day, _________, breadlines blow my mind and now this deadline - eviction or pay. RENT!"

Answer: headlines

This is sung by Mark. Mark is the struggling film maker whose girlfriend recently left him for another woman.
2. "How do you write a song when the chords sound wrong, when they once sounded right and ____? When the notes are sour, where is the power you once had to ignite the air?"

Answer: rare

This lyric is performed by Roger. Roger is the poor song writter with AIDS. His girlfriend slit her wrists leaving a note that said only "We have AIDS".
3. "How do you start a fire when there's nothing to burn and it feels like something's stuck in your ____?"

Answer: flue

Roger sings this line.
4. "How can you generate heat when you can't feel your ____ and they're turning blue!"

Answer: feet

"How can you generate heat when you can't feel your feet." - Mark
"And they're turning blue!" - Roger and Mark
5. "You light up a mean blaze with posters and _________."

Answer: screenplays

"You light up a mean blaze..." - Mark
"With posters..." - Roger
"And screenplays." - Mark
6. "Don't screen, Maureen, it's me, ______. Your substitute production manager. Hey Hey Hey (did you eat?), Don't change the subject Maureen. But darling, you haven't eaten all day."

Answer: Joanne

Maureen is Mark's ex-girlfriend. Joanne is the woman Maureen left Mark for. Maureen is putting on a protest in an abandoned lot to try and keep it empty for plays and such to be held at. Benny, Mark and Roger's landlord, wants the lot so that he can build a highrise computer place on it.
7. "How do you stay on your feet when on every street it's trick-or-treat (and tonight it's trick!). Welcome back to town, oh, I should ___ down. Everything's brown and uh-oh I feel sick."

Answer: lie

Sung by Collins, a gay man with AIDS who was just beaten up while at the payphone outside Mark and Roger's apartment. He's beaten while on the phone calling Mark and Roger.
8. "Allison baby, you sound sad. I don't believe those two after everything I've done. Ever since our _______, I'm dirt. They'll see, I can help them all out in the long run."

Answer: wedding

Sung by Benny, Mark and Roger's landlord. He was on the phone with his new wife Allison who has every right to be sad. It's found out later that "Angel," Collins new boyfriend, had earlier in the night killed her dog. Benny once lived in the apartment building that Mark and Roger stay in. Now he owns it and is demanding rent.
9. "How do you leave the _____ behind when it keeps finding ways to get to your heart. It reaches way down deep and tears you inside out until you're torn apart - RENT!"

Answer: past

Sung by Mark and half of the company.
10. "How can you connect in an age where strangers, __________, lovers, your own blood cells betray?"

Answer: landlords

Sung by Roger and the other half of the company.
Source: Author nicole1106

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ltc717 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us