FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
D  People Themed Quizzes, Trivia and Puzzles
D  People Themed Quizzes, Trivia

D - People Themed Trivia

D - People Themed Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed A-D

Fun Trivia
12 quizzes and 130 trivia questions.
1.
  Divine. Or Not?    
Classification Quiz
 10 Qns
Pick the roles played by Divine
Divine was the stage name of Harris Glenn Milstead, probably the most famous drag queen of the 20th Century. Can you determine which roles were played by Divine and which were played by other actors?
Average, 10 Qns, parrotman2006, Jul 11 23
Average
parrotman2006 gold member
Jul 11 23
101 plays
2.
  Matt Damon Co-Stars   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Matt Damon is an American actor who has played in many movies. See if you can guess his co-star from some of the movies he has been in.
Easier, 10 Qns, LeoDaVinci, Apr 05 22
Easier
LeoDaVinci editor
Apr 05 22
273 plays
3.
  All in a Day's Work   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
In many of her films, actress Doris Day exemplified the spirit of the New American Woman: competent, confident, yet feminine. This was apparent in the occupational and professional roles she portrayed. How many of these can you identify?
Average, 10 Qns, FatherSteve, Apr 13 11
Average
FatherSteve gold member
526 plays
4.
  The Movies Roles of Danny DeVito    
Match Quiz
 15 Qns
Danny DeVito has had a diverse career as an television, voice and movie actor. DeVito also found success as a comedian and director. This is a matching quiz about the movie characters played by Danny DeVito.
Average, 15 Qns, workisboring, May 07 21
Average
workisboring gold member
May 07 21
203 plays
5.
  Films of Robert Donat   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
In a film career restricted by ill-health, Robert Donat turned in a number of memorable performances. How many of his films do you recognise?
Average, 10 Qns, dellastreet, Oct 27 14
Average
dellastreet gold member
240 plays
6.
  The Cameos of Matt Damon    
Match Quiz
 10 Qns
Matt Damon may be one of the best actors of his generation, but he's also the king of the cameo. Here are some of his lesser known roles. Roles are named how they appear in the credits (if it's a credited role) or on the actor's IMDB page otherwise.
Average, 10 Qns, Shadowmyst2004, May 25 17
Average
Shadowmyst2004
May 25 17
163 plays
7.
  Sandra Dee' s Movies    
Multiple Choice
 10 Qns
A light quiz on the lovely Sandra Dee. She did a fine job in all of her films, but I prefer watching the romantic comedies she did in the early 60's.
Tough, 10 Qns, Polaris101, Nov 29 03
Tough
Polaris101 gold member
375 plays
8.
  Claire Danes Taglines    
Multiple Choice
 10 Qns
I'll give the tagline, and you answer with the movie. Enjoy!
Average, 10 Qns, rj211, Jan 31 22
Average
rj211 gold member
Jan 31 22
1483 plays
9.
  The Movies of Minnie Driver    
Multiple Choice
 10 Qns
How well do you know the movies of this talented, English-born actress?
Average, 10 Qns, detail_observ, Sep 28 13
Average
detail_observ
521 plays
10.
  Jeff Daniels' Movie Roles    
Multiple Choice
 15 Qns
Can you match the film titles and the names of the characters played by Jeff Daniels? Enjoy the quiz!
Average, 15 Qns, beckyel, Mar 25 04
Average
beckyel
579 plays
trivia question Quick Question
In which movie did Dafoe receive an Oscar nomination for Best Supporting Actor?

From Quiz "Willem Dafoe's Movies"




11.
  Willem Dafoe's Movies    
Multiple Choice
 10 Qns
Although he is often seen as the archetypal villain, Willem Dafoe has played some good guys too. Enjoy this brief look at some of his films.
Average, 10 Qns, beckyel, Apr 19 04
Average
beckyel
525 plays
12.
  Robert Duvall    
Multiple Choice
 10 Qns
Robert Duvall has been in more movies nominated for 'Best Picture' than any other star in history (something even he probably does not know). This is more of a celebration than a really picky quiz.
Tough, 10 Qns, hank2001, Mar 18 18
Tough
hank2001
Mar 18 18
641 plays

D - People Themed Trivia Questions

1. Edmond Dantes plots revenge against the three men responsible for his wrongful imprisonment in the Chateau d'If. In which 1934 film, based on a novel by Alexandre Dumas, does Robert Donat play the title role?

From Quiz
Films of Robert Donat

Answer: The Count of Monte Cristo

Directed by Rowland V Lee, this is the first sound film of "The Count of Monte Cristo"; there had already been five silent versions. Elissa Landi plays Dantes' former fiancee, who marries one of the conspirators against him.

2. In what film did she play a young Benny Hogan?

From Quiz The Movies of Minnie Driver

Answer: Circle Of Friends

The movie's plot involved the coming of age of three friends. Benny met a boy (Chris) in college and after a dance with the three girls he chose her. She kept the relationship secret from her parents, who were trying to set her up with an employee at their shop. After her father died she left school to help her mom, and her boyfriend cheated on her while drunk. After many tries, she forgave him and slowly their relationship healed itself. This movie made in 1995 also starred Saffron Burrows and Chris O'Donnell

3. What is the name of Willem Dafoe's character in 'Speed 2: Cruise Control'?

From Quiz Willem Dafoe's Movies

Answer: John Geiger

John Geiger is a computer genius who alters the course of the cruise ship on which he is travelling. He puts it onto a collision course with an oil tanker, and plans on escaping with some jewels the ship is carrying on board. Sandra Bullock and Jason Patric also star in this 1997 sequel to 'Speed'.

4. In which movie did Jeff Daniels make his movie debut?

From Quiz Jeff Daniels' Movie Roles

Answer: Ragtime

James Cagney and Mandy Patinkin were both in this movie, which was released in 1981. More minor cast members included Fran Drescher ('The Nanny') and Samuel L. Jackson. Daniels played the role of Sgt. Frankie O'Donnell. He had previously been in the television movie 'A Rumor of War' (1980).

5. In how many of her films did Sandra Dee play a character named Molly?

From Quiz Sandra Dee' s Movies

Answer: 2

She played Mollie Michaelson in "Take Her, She's Mine", and Molly Jorgenson in "A Summer Place".

6. In which film nominated for 'Best Picture' did Duvall really stretch by playing Dr. Watson?

From Quiz Robert Duvall

Answer: The Seven-Percent Solution

An somewhat prissy Englishman? Way against type. Good film.

7. The greatest love story the world has ever known.

From Quiz Claire Danes Taglines

Answer: Romeo + Juliet

'Romeo + Juliet' was released in 1996. Baz Luhrmann directed and Danes plays the Juliet to Leonardo DiCaprio's Romeo. Also features performances by John Leguizamo and Paul Rudd.

8. In an early notable appearance, Donat plays Thomas Culpeper, a man who gets too close to an English queen. Featuring an Oscar-winning performance by Charles Laughton, which 1933 film is this?

From Quiz Films of Robert Donat

Answer: The Private Life Of Henry VIII

Directed by Alexander Korda, "The Private Life Of Henry VIII" was the first British movie to be nominated for the Best Picture Oscar. Donat plays the courtier with whom Henry's fifth wife, Katherine Howard, falls in love and who is executed with her.

9. Doris Day, playing Kitty Wonder, co-stars with Jimmy Durante, as Pop Wonder, in "Jumbo" (1962). This, the last of her musicals, features songs by Richard Rodgers and Lorenz Hart. What is her occupation in this film?

From Quiz All in a Day's Work

Answer: circus owner

In this movie, Kitty Wonder struggles to keep her circus afloat, despite her father's gambling debts and a take-over attempt by a competing circus. Jumbo is the elephant who figures significantly in the plot. Novelist Sidney Sheldon and playwright Ben Hecht contributed to the script.

10. What (1999) Disney film did she offer her talented voice to?

From Quiz The Movies of Minnie Driver

Answer: Tarzan

She was the voice of Jane Porter, the love interest for Tarzan. She and her father were searching for gorillas and their habitat, when they found a man in the jungle. She ended up staying behind to live with him.

11. In which movie did Dafoe receive an Oscar nomination for Best Supporting Actor?

From Quiz Willem Dafoe's Movies

Answer: Platoon

Dafoe was nominated for an Oscar in 1987 for the 1986 movie 'Platoon'. He played Sergeant Elias Grodin, and appeared alongside Tom Berenger, Charlie Sheen and Johnny Depp. The movie was directed by Oliver Stone.

12. In 'The Purple Rose of Cairo' and 'Radio Days' Daniels' characters had the same surnames. One was called Biff and the other was Tom; which name did they share?

From Quiz Jeff Daniels' Movie Roles

Answer: Baxter

Tom Baxter was a film star in 'The Purple Rose of Cairo'; Biff Baxter was a broadcast personality in 'Radio Days'. Both films were directed by Woody Allen.

13. Duvall was nominated for "The Godfather" and was featured in "The Godfather Part 2". What other 70's mob film did he star in?

From Quiz Robert Duvall

Answer: The Outfit

An obscure but interesting film about the Chicago mob.

14. They were young, fearless, and friends forever. Until a stranger came between them.

From Quiz Claire Danes Taglines

Answer: Brokedown Palace

Claire Danes starred with Kate Beckinsale and Bill Pullman in this 1999 movie. Daniel Lapaine makes a small appearance as the mysterious stranger who gets them in all the trouble.

15. Much of Europe has been overrun and Britain faces possible invasion, but the prime minister is determined to overcome the threat of tyranny, whatever the cost. Which 1942 film, starring Robert Donat as an earlier wartime leader, is this?

From Quiz Films of Robert Donat

Answer: The Young Mr Pitt

Directed by Carol Reed, this wartime morale-booster features Robert Morley as Pitt's political opponent Charles James Fox, John Mills as anti-slavery campaigner William Wilberforce and Herbert Lom as Napoleon Bonaparte.

16. In "Julie" (1956), Doris Day is married to concert pianist Lyle Benton, played by Louis Jourdan. Lyle killed her first husband in order to marry her and now is trying to kill her. She runs away and returns to her former occupation. What is it?

From Quiz All in a Day's Work

Answer: flight attendant

Julie's work as a stewardess (which is what flight attendants were called in 1956) somehow qualifies her to fly an airliner after Lyle kills the pilot and wounds the copilot. Day actually took flying lessons to prepare for her role. "Julie" was shot extensively on the Coast of California near Monterey, where Doris Day would settle once she retired from films and television.

17. In what movie did she overhear a phone conversation with her friend?

From Quiz The Movies of Minnie Driver

Answer: High Heels and Low Lifes

Driver played Shannon, a nurse in a hospital. After hearing the phone call, the girls decided to cash in with the thieves by calling in phone threats. They succeeded in blackmailing the robbers, gave most of the money to the hospital and bought a few pleasures. You never know what a phone conversation can get you into. This 2001 film also starred Mary McCormack.

18. Which role did Dafoe play in 'The Last Temptation Of Christ'?

From Quiz Willem Dafoe's Movies

Answer: Jesus of Nazareth

Martin Scorsese directed the film adaptation of Nikos Kazantzakis' novel. Harvey Keitel was Judas, and Barbara Hershey was Mary Magdalene.

19. What was Jeff Daniels' character called in 'Terms of Endearment'?

From Quiz Jeff Daniels' Movie Roles

Answer: Flap Horton

Shirley MacLaine, Jack Nicholson and Debra Winger starred in this film, released in 1983. The story is of a mother and daughter who struggle to understand one another. Flap Horton is Emma Greenway's (Debra Winger) husband.

20. What film were Sandra Dee and Bobby Darin making together when they first met?

From Quiz Sandra Dee' s Movies

Answer: Come September

They made a total of three films together: "Come September" in 1961, "If A Man Answers" in 1962, and "That Funny Feeling" in 1965. Dee and Darin were married from 1960-1967 and had one son, Dodd. He has written a book about his parents entitled "Dreamlovers".

21. They were totally unqualified to try the case of a lifetime... but every underdog has his day.

From Quiz Claire Danes Taglines

Answer: The Rainmaker

Danes has a supporting role in this as Matt Damon's love interest, abused by her spouse. Danny DeVito also stars as Damon's more jaded partner. Johnny Whitworth (yeah, that guy from 'Empire Records') makes an interesting appearance as the victim of the insurance company's corruption.

22. Steven Spielberg directed the 1998 World War II film "Saving Private Ryan" and Matt Damon played the eponymous role of a soldier who lost all three of his brothers in war. Who played the role of the US Army Captain tasked to bring Private Ryan home?

From Quiz Matt Damon Co-Stars

Answer: Tom Hanks

Tom Hanks is an American actor and filmmaker who has a large body of work to his name. He won an Oscar for his portrayal of Andy Beckett in "Philadelphia", another for playing Forrest Gump in the 1994 film of the same name. He has also portrayed Jim Lovell in the 1995 space movie "Apollo 13", Woody in the "Toy Story" series, and Carl Hanratty in the biopic "Catch Me if You Can". In "Saving Private Ryan", Tom Hanks takes on the character of Captain John Miller, an officer tasked with a seemingly senseless and quite difficult mission, to extract a private whose brothers have been killed in other theatres of action. Miller has the added challenge of trying to lead and motivate men when they don't want to do the mission. The soldiers in the movie resent Damon's character, and, to build up that resentment, director Spielberg actually made the rest of the cast go to boot camp to train for their roles, all except for Damon. He then would bring up that fact while filming, rubbing it in that Damon had an easier time preparing for the movie and creating actual resentment.

23. This movie involved thieves. Driver's character Karen was trying to run for her life to save the church from the villains and the flood. What was this film?

From Quiz The Movies of Minnie Driver

Answer: Hard Rain

In this 1998 film she starred opposite Christian Slater and Morgan Freeman. After a town flooded, an armored truck got robbed and a man ran to save his life. The man robbing the truck got emotional and Karen and Tom (Slater) let him go with a bag of money.

24. What was the other personality of Dafoe's character, Norman Osborn, in 'Spider-Man'?

From Quiz Willem Dafoe's Movies

Answer: Green Goblin

Norman Osborn developed his other personality after being exposed to some experimental nerve gas. Spider-Man was played by Tobey Maguire and Kirsten Dunst starred as Mary Jane Watson, Peter Parker's classmate.

25. In which film did Daniels play the character Paul Weaver?

From Quiz Jeff Daniels' Movie Roles

Answer: Love Hurts

'Love Hurts' tells the story of Paul Weaver, who has just got divorced and moved back to his parents' home. Cynthia Sikes stars as his ex-wife and Mary Griffin as his daughter.

26. Sandra Dee starred in more films with this actor than with any other. Who was it?

From Quiz Sandra Dee' s Movies

Answer: Hayden Rorke

She made three films each with Bobby Darin and John Saxon, and two films with Troy Donahue. She and Hayden Rorke were in four films together: "The Restless Years" in 1958, "A Stranger In My Arms" in 1959, "Tammy Tell Me True" in 1961, and "I'd Rather Be Rich" in 1964. In case you're wondering who in the world Hayden Rorke is, he's best known for playing Dr. Bellows on the television show "I Dream Of Jeannie".

27. In which film did Duvall play a Nazi?

From Quiz Robert Duvall

Answer: The Eagle Has Landed

This is about a plot to kill Winston Churchill, and features Michael Caine and Donald Sutherland.

28. The story that has lived in our hearts for generations, now comes to the screen for the holidays.

From Quiz Claire Danes Taglines

Answer: Little Women

This 1994 film adaptation of the Louisa May Alcott novel also starred Winona Ryder, Susan Sarandon, Kirsten Dunst and Christian Bale.

29. In the 2011 crime drama "Ocean's Eleven", Matt Damon plays Linus Caldwell, a pickpocket who is recruited by a master thief to pull of a major Las Vegas heist. Who plays Danny Ocean, the mastermind of the money theft?

From Quiz Matt Damon Co-Stars

Answer: George Clooney

George Clooney is an American actor who started his rise to stardom as Dr. Doug Ross on the television drama "ER". He received his first Oscar in the supporting role of Bob Barnes in the thriller "Syriana" and another as a producer for the film "Argo". He has also been in some notable roles such as Lyn Cassady in the 2009 war film "The Men Who Stare at Goats", Ryan Bingham in the comedy "Up in the Air", Matt Kowalski in the 2013 space drama "Gravity", and Batman in the 1997 flop "Batman & Robin". In the remake "Ocean's Eleven", Clooney plays Danny Ocean, a criminal with a keen mind and an agenda to not only get rich, but also get back the woman he loves. Matt Damon helps him out as Linus Caldwell, a skilled pickpocket, and together with a star-studded cast, they pull off the heist. The two would team up again for "Ocean's Twelve" and "Ocean's Thirteen", as well as the 2014 film "The Monuments Men", the aforementioned "Syriana", and when Clooney directed Damon in the 2017 film "Suburbicon". Damon and Clooney have been friends for a while, Damon saying about his friend that "he's got a huge heart, he's incredibly loyal, and he's really, really smart".

30. In which adaptation by Andrew Lloyd Webber did she appear, about a man in a mask who terrorized people in an opera house?

From Quiz The Movies of Minnie Driver

Answer: Phantom Of The Opera

This film was based on the novel by Gaston Leroux written in 1916. It was about an opera being haunted by a phantom. Driver played Carlotta who was sabotaged and lost the lead role.

This is category 7424
Last Updated Feb 29 2024 9:57 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.