Quiz about Sandra Dee s Movies
Quiz about Sandra Dee s Movies

Sandra Dee' s Movies Trivia Quiz


A light quiz on the lovely Sandra Dee. She did a fine job in all of her films, but I prefer watching the romantic comedies she did in the early 60's.

A multiple-choice quiz by Polaris101. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed A-D
  8. »
  9. D - People Themed

Author
Polaris101
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
153,982
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
368
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In how many of her films did Sandra Dee play a character named Molly? Hint

1
4
0
2

2. Which of the following was Sandra Dee's film debut? Hint

The Reluctant Debutante
Gidget
Until They Sail
The Restless Years

3. What film were Sandra Dee and Bobby Darin making together when they first met? Hint

Gidget
If A Man Answers
That Funny Feeling
Come September

4. Sandra Dee starred in more films with this actor than with any other. Who was it? Hint

Troy Donahue
John Saxon
Bobby Darin
Hayden Rorke

5. Sandra Dee made a film in which her character was unwed and pregnant.

True
False

6. In which of the following films did Sandra Dee NOT play opposite John Gavin? Hint

Imitation Of Life
Tammy Tell Me True
Romanoff And Juliet
Portrait In Black

7. In which film did Sandra Dee appear with one of "The Brady Bunch" boys? Hint

Doctor, You've Got To Be Kidding
Tammy And The Doctor
The Wild And The Innocent
If A Man Answers

8. Who played Sandra Dee's father in the film "A Summer Place"? Hint

James Stewart
Richard Egan
John Lund
Arthur O'Connell

9. What was the name of Sandra Dee's character in "The Restless Years"? Hint

Pat Beasley
Amy Franklin
Sandy Stevens
Melinda Grant

10. Sandra Dee made "Portrait In Black" with Lana Turner. What other film did they make together? Hint

A Stranger In My Arms
Take Her, She's Mine
A Man Could Get Killed
Imitation Of Life


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In how many of her films did Sandra Dee play a character named Molly?

Answer: 2

She played Mollie Michaelson in "Take Her, She's Mine", and Molly Jorgenson in "A Summer Place".
2. Which of the following was Sandra Dee's film debut?

Answer: Until They Sail

She made her film debut in 1957's "Until They Sail" which also starred Jean Simmons, Joan Fontaine and Paul Newman. It is the story of the loves and disappointments of four sisters in New Zealand during WWII.
3. What film were Sandra Dee and Bobby Darin making together when they first met?

Answer: Come September

They made a total of three films together: "Come September" in 1961, "If A Man Answers" in 1962, and "That Funny Feeling" in 1965. Dee and Darin were married from 1960-1967 and had one son, Dodd. He has written a book about his parents entitled "Dreamlovers".
4. Sandra Dee starred in more films with this actor than with any other. Who was it?

Answer: Hayden Rorke

She made three films each with Bobby Darin and John Saxon, and two films with Troy Donahue. She and Hayden Rorke were in four films together: "The Restless Years" in 1958, "A Stranger In My Arms" in 1959, "Tammy Tell Me True" in 1961, and "I'd Rather Be Rich" in 1964.

In case you're wondering who in the world Hayden Rorke is, he's best known for playing Dr. Bellows on the television show "I Dream Of Jeannie".
5. Sandra Dee made a film in which her character was unwed and pregnant.

Answer: True

The film was "Doctor, You've Got To Be Kidding" and was released in 1967. She plays a singer/secretary with three suitors, but none of them are the father of her baby. This film did not do well for her but I think it's entertaining and she looks radiant.
6. In which of the following films did Sandra Dee NOT play opposite John Gavin?

Answer: Portrait In Black

Sandra Dee played opposite John Saxon in "Portrait In Black". Released in 1960, this film was about murder and blackmail. It was a far cry from the light, breezy comedies she made later. She did make the other three movies with John Gavin.
7. In which film did Sandra Dee appear with one of "The Brady Bunch" boys?

Answer: If A Man Answers

Christopher Knight, who played Peter Brady on "The Brady Bunch" television show, appeared in "If A Man Answers" as a boy named Richard. This was his film debut.
8. Who played Sandra Dee's father in the film "A Summer Place"?

Answer: Richard Egan

"A Summer Place" was released in 1959, and dealt with adultery and (gasp) pre-marital sex. It was very racy for its time. Constance Ford played Dee's mother, and Dorothy McGuire played her stepmother.
9. What was the name of Sandra Dee's character in "The Restless Years"?

Answer: Melinda Grant

She played outcast Melinda Grant whose illegitimacy has marked her in the small town where she lives. She befriends new kid in school Will Henderson (John Saxon) and when their friendship turns into love, the gossip nearly ruins them. "The Restless Years" was released in 1958, and her mother was played by Luana Patten.
10. Sandra Dee made "Portrait In Black" with Lana Turner. What other film did they make together?

Answer: Imitation Of Life

"Imitation Of Life" was released in 1959, and was a remake of 1934's "Imitation Of Life", which starred Claudette Colbert. Lana Turner portrays Sandra Dee's mother. The film also starred Juanita Moore and Susan Kohner.
Source: Author Polaris101

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us