Quiz about Willem Dafoes Movies
Quiz about Willem Dafoes Movies

Willem Dafoe's Movies Trivia Quiz


Although he is often seen as the archetypal villain, Willem Dafoe has played some good guys too. Enjoy this brief look at some of his films.

A multiple-choice quiz by beckyel. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed A-D
  8. »
  9. D - People Themed

Author
beckyel
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
177,040
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
514
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What is the name of Willem Dafoe's character in 'Speed 2: Cruise Control'? Hint

Alex Shaw
Harvey
Juliano
John Geiger

2. In which movie did Dafoe receive an Oscar nomination for Best Supporting Actor? Hint

Apocalypse Now
Platoon
Born On The Fourth Of July
Salvador

3. Which role did Dafoe play in 'The Last Temptation Of Christ'? Hint

Judas Iscariot
Jesus of Nazareth
Peter, the Apostle
John the Baptist

4. What was the other personality of Dafoe's character, Norman Osborn, in 'Spider-Man'? Hint

Purple Pixie
Green Goblin
Black Banshee
Red Elf

5. Which of the following did NOT star with Dafoe in 'The English Patient'? Hint

Ralph Fiennes
Colin Firth
Juliette Binoche
Kirsten Dunst

6. In which film did Dafoe play the part of Max Schreck? Hint

Interview with the Vampire
The Fearless Vampire Killers
Vampires
Shadow of the Vampire

7. Who starred with Willem Dafoe in the 1995 movie 'Victory'? Hint

Sam Neill
Sylvester Stallone
Michael Caine
Max von Sydow

8. Which of these actors did NOT star with Dafoe in 'Once Upon A Time In Mexico'? Hint

Penelope Cruz
Salma Hayek
Antonio Banderas
Johnny Depp

9. In which film did Dafoe star with Robert Redford and Helen Mirren? Hint

Camel Cricket City
The Night and the Moment
The Reckoning
The Clearing

10. In which of the following films did Dafoe NOT play a character called John? Hint

Light Sleeper
Auto Focus
Flight of the Intruder
Clear And Present Danger


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the name of Willem Dafoe's character in 'Speed 2: Cruise Control'?

Answer: John Geiger

John Geiger is a computer genius who alters the course of the cruise ship on which he is travelling. He puts it onto a collision course with an oil tanker, and plans on escaping with some jewels the ship is carrying on board. Sandra Bullock and Jason Patric also star in this 1997 sequel to 'Speed'.
2. In which movie did Dafoe receive an Oscar nomination for Best Supporting Actor?

Answer: Platoon

Dafoe was nominated for an Oscar in 1987 for the 1986 movie 'Platoon'. He played Sergeant Elias Grodin, and appeared alongside Tom Berenger, Charlie Sheen and Johnny Depp. The movie was directed by Oliver Stone.
3. Which role did Dafoe play in 'The Last Temptation Of Christ'?

Answer: Jesus of Nazareth

Martin Scorsese directed the film adaptation of Nikos Kazantzakis' novel. Harvey Keitel was Judas, and Barbara Hershey was Mary Magdalene.
4. What was the other personality of Dafoe's character, Norman Osborn, in 'Spider-Man'?

Answer: Green Goblin

Norman Osborn developed his other personality after being exposed to some experimental nerve gas. Spider-Man was played by Tobey Maguire and Kirsten Dunst starred as Mary Jane Watson, Peter Parker's classmate.
5. Which of the following did NOT star with Dafoe in 'The English Patient'?

Answer: Kirsten Dunst

Dafoe played the role of David Caravaggio, an old family friend of Count Almasy (Ralph Fiennes). Juilette Binoche was Hana, the nurse, and Colin Firth played Geoffrey Clifton. Kristin Scott Thomas was also in the film, as Katharine Clifton.
6. In which film did Dafoe play the part of Max Schreck?

Answer: Shadow of the Vampire

John Malkovich, Cary Elwes and Catherine McCormack also starred in this film, released in 2000. Schreck was the lead actor in the movie being filmed by director Murnau (Malkovich). Schreck, however, was a vampire; he only wanted to shoot at night and some members of the cast were disappearing.
7. Who starred with Willem Dafoe in the 1995 movie 'Victory'?

Answer: Sam Neill

'Victory' was based on a novel by Joseph Conrad. Sam Neill was Mr. Jones. Dafoe was Axel Heyst, a man who lived on a secluded island in the Dutch East Indies. Sylvester Stallone, Max von Sydow and Michael Caine were all in the 1981 movie 'Victory'.
8. Which of these actors did NOT star with Dafoe in 'Once Upon A Time In Mexico'?

Answer: Penelope Cruz

Antonio Banderas is El Mariachi, Salma Hayek is Carolina and Johnny Depp is CIA agent Sands, while Dafoe is Barillo. Mickey Rourke and Enrique Iglesias also star in this involved story of espionage and corruption.
9. In which film did Dafoe star with Robert Redford and Helen Mirren?

Answer: The Clearing

Dafoe plays the part of Arnold Mack, a man who kidnaps a successful businessman (Robert Redford). Helen Mirren plays the man's wife, who has to come to terms with her husband's disappearance and to try to secure his release.
10. In which of the following films did Dafoe NOT play a character called John?

Answer: Flight of the Intruder

In 'Auto Focus' Dafoe played John Carpenter, in 'Clear and Present Danger' he was John Clark, and in 'Light Sleeper' his character was called John LeTour. In 'Flight of the Intruder', however, the character he played was Lt. Commander Virgil Cole. Dafoe also played a fourth character called John - in the movie 'Speed 2: Cruise Control' he played John Geiger. In 'Roadhouse 66' his character was named Johnny Harte.

Thank you for playing. I hope you have enjoyed the quiz.
Source: Author beckyel

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
12/10/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us